08 Ekim 2024
weather
25°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkgün Gündem Devlet Sert: İsrail durdurulmazsa her ülke tehdit altında

Devlet Sert: İsrail durdurulmazsa her ülke tehdit altında

Öz Sağlık-İş Sendikası Genel Başkanı Devlet Sert, İsrail’in 1 yılda 885 sağlık personelini katlettiğini ve 162 sağlık kuruluşunu işlevsiz hale getirdiğini belirterek “Uluslararası toplum bu vahşeti durdurmazsa artık her ülke tehdit altında” dedi.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Devlet Sert: İsrail durdurulmazsa her ülke tehdit altında

Öz Sağlık-İş Sendikası Genel Başkanı Devlet Sert, İsrail’in Gazze ve Lübnan'a yönelik katliamlarıyla ilgili açıklama yaptı. Sert, “Katil devlet İsrail bir yıl içinde 885 sağlık personelini ve 83 sivil savunma görevlisini katletti, 162 sağlık kuruluşunu kullanılamaz hale getirdi” dedi.

İSRAİL Savaş HukukunU DA ÇİĞNİYOR

Sert, “Savaş hukuku da dahil hiçbir şey gözünü dönmüş İsrail’i durduramıyor, diyerek, uluslararası toplumun bu vahşeti durdurmaması durumunda her ülkenin tehdit altında olacağını vurguladı.

Gazze Katliamının Boyutları

Devlet Sert, “İsrail, bir yıl içinde 42 bin Filistinliyi şehit etti, 100 bin kişi yaralandı. 17 bin çocuğun kanı ellerinde" ifadelerini kullandı. Gazze'deki sağlık personeli ve sağlık kuruluşlarının da bu saldırılardan büyük zarar gördüğünü belirtti.

“artık her ülke tehdit altında”

Sert, “131 ambulans İsrail füzelerinin hedefi oldu. 80 sağlık merkezi ve 34 hastane kullanılamaz hale geldi” diyerek İsrail'in saçtığı tehlikeyi şu sözlerle aktardı: "Şimdi Lübnan’ı hedef alan binlerce sivili katleden İsrail, artık sadece bölge ülkeleri için değil, tüm dünya ülkeleri için tehdit oluşturuyor. Uluslararası toplum bu vahşeti durdurmazsa artık her ülke tehdit altında.”

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
FIFA’dan "Jackie Chan" cezazı!

FIFA’dan "Jackie Chan" cezazı!