21 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
HAFİF YAĞMUR
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Gündem Dr. Sadık Ahmet doğumunun 75. yılında anıldı

Dr. Sadık Ahmet doğumunun 75. yılında anıldı

Batı Trakya Türklerinin hak arama mücadelesinin simge ismi Dr. Sadık Ahmet, doğumunun 75. yılında Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığınca (YTB) düzenlenen programla anıldı.

4 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Dr. Sadık Ahmet doğumunun 75. yılında anıldı

Cumhurbaşkanlığı Millet Kütüphanesi Konferans Salonundaki programa, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Genelkurmay Başkanı Yaşar Güler, Dışişleri Bakan Yardımcısı Yavuz Selim Kıran, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Serdar Çam, MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Erzurum Milletvekili Kamil Aydın, AK Parti Bursa Milletvekili Hakan Çavuşoğlu, Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, Yunanistan Dostluk Eşitlik Barış Partisi (DEB) Genel Başkanı Çiğdem Asafoğlu, YTB Başkanı Abdullah Eren, Sadık Ahmet'in oğlu Levent Sadık Ahmet, eski TBMM Başkanı ve Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Köksal Toptan, Türk Silahlı Kuvvetleri Kuvvet Komutanları ve birçok davetli katıldı.

TBMM Eski Başkanı ve Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu üyesi Köksal Toptan, Sadık Ahmet'in ilkelerini yaşatabilmenin bir görev olduğunu dile getirerek, "Ama o bayrağı hiç indirmeden yukarıda tutmak, Batı Trakya gençliği üzerine verilmiş bir görevdir." şeklinde konuştu. Sadık Ahmet'in kısa yaşam süresinde çok şey yaptığını hatırlatan Toptan, "Büyük adamlar işte böyle yapar. Büyük devletler de böyle yaparlar." ifadelerini kullandı. AK Parti Bursa Milletvekili Hakan Çavuşoğlu ise Batı Trakya Türklerinin sevginin, muhabbettin ve kardeşliğin sesini yükseltmeye çalıştığını belirterek, "Maalesef Yunanistan bu sesin çok uzağında, insanımızın onurunu hedef almaktadır." diye konuştu. Batı Trakya Türklerinin Sadık Ahmet'i hiçbir zaman unutmadığını belirten Çavuşoğlu, "Onun cesaretlendirmesiyle adeta bir şeb-i yelda gibi Türk varlığının üzerine gelen dönemin karanlığı dağılabilmiş, insanımızın umudu yeşermiştir." sözlerini kullandı.



BATI TRAKYA TÜRKLÜĞÜNÜN RUHUNDA SEMBOLLEŞEN BİR İSİM

MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Erzurum Milletvekili Kamil Aydın da Sadık Ahmet'in Batı Trakya Türklüğünün ruhunda sembolleşen bir isim olduğunu ve inandığı hak davasından asla vazgeçmediğini söyledi.

Aydın, şunları söyledi:

"Evladı fatihanın şeref ve gurur abidesi, Batı Trakya Türklüğünün simge ismi Dr. Sadık Ahmet’in doğumunun 75. Yılı münasebetiyle bir araya gelmiş bulunmaktayız. Lozan Anlaşmasının gerçekleştiği güne denk gelen şüpheli bir trafik kazasında kaybettiğimiz Dr. Sadık Ahmet’e bu vesileyle yüce Rabbimden sonsuz ve ebedi rahmet diliyorum.
İnandığı gibi yaşamak ulvi değeri kendine şiar edinmiş dava adamı kimliğiyle Dr. Sadık Ahmet, hayatının soluk alıp verdiği her döneminde içinden çıktığı aziz milletin tarihi ve kültürel değerlerini her ortam ve koşulda savunmadan asla vazgeçmemiştir.

Gümülcine’nin Sirkeli köyünde başlayan hayatı çile ve sıkıntılarla örülmüş, yattığı hapishanelerde kilitlenmiş, gördüğü baskı ve zulümlerle zehirlenmeye çalışılmıştır. Bütün bu insanlık dışı muamelelere rağmen Dr. Sadık Ahmet Batı Trakya Türklüğünün ruhunda sembolleşen isim olarak yılmadan inandığı hak davasından asla vazgeçmemiştir.
Bundan tam yüz yıl önce dönemin müstevli devletlerinin ileri karakolu veya vekalet gücü olarak Anadolu işgaline kalkışma aymazlığına düşen Yunanistan’ın, bugün de aynı misyonu sürdürme heva ve hevesinde olduğunu görmekteyiz. Hala tarihten ders çıkarma yeteneğinden yoksun bir tavırla Yunanistan, Lozan Antlaşması ile teminat altına alınan eğitim, ibadet, seçme-seçilme, milli kimliğin ifadesi ve kullanımı başta olmak üzere soydaşlarımızı bir takım azınlık haklarından yoksun bırakma uygulamalarına devam etmektedir. Dahası yine Lozan ve Paris Antlaşmalarını ihlal edercesine Türkiye Cumhuriyeti Devletinin egemenliğini tehdit eden deniz kıta sahanlığı artırma girişimleri, Adaların silahlandırılması, sınıra yakın bölgelerin askeri üslerle donatılması, Doğu Akdeniz’de hukuku yok sayan faaliyetlere girişilmesi, dahası denizde ve karada mülteci ve sığınmacılara yönelik insanlık dışı muameleleri Yunanistan’ın insan haklarını ihlal eden diğer uygulamalarından bir kaçıdır.

İşte kısaca ifade etmeye çalıştığımız batı Trakya Türklüğünün yüzyılı aşan çileli meselelerine çözüm konusunda kararlı bir milli duruşu karakter edinen Dr. Sadık Ahmet’i bir kez daha rahmet ve minnetle anıyor, bu programı düzenleyen Yurtdışı Türkler ve Akraba Toplulukları Başkanlığına şükranlarımı sunuyorum."

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Serdar Çam, geçmişten gelen bütün acı hatıralardan ders çıkararak, geçmişe doğru bir şekilde bakılması ve geleceğe güçlü adımlarla gitmenin yollarının bulunması gerektiği dile getirdi. Sadık Ahmet'in iyi yetişmiş bir lider olarak bir topluluğu ayağa kaldırdığını vurgulayan Çam, "Sadık Ahmet bunun nasıl mümkün olduğunu ortaya koydu ve başarılı oldu." dedi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın mesajının da okunduğu anma programında ayrıca Kültür ve Turizm Bakanlığı ile YTB'nin ortaklaşa hazırladığı "Doktor Sadık Ahmet" kitabının tanıtımı yapıldı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
'Cumhur İttifakı Türkiye için vazgeçilmezdir'

'Cumhur İttifakı Türkiye için vazgeçilmezdir'