22 Ekim 2024
weather
12°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkgün Galeriler Gündem 'Esed gidiyor, Suriye'de rejim değişiyor'

'Esed gidiyor, Suriye'de rejim değişiyor'

'Esed gidiyor, Suriye'de rejim değişiyor' 1
ABD'nin Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey, Rusya hariç, Türkiye, İran ve ABD de dahil olmak üzere, 2011'den önce bulunmayan tüm yabancı güçlerin Suriye’den çıkması gerektiğine dikkati çekti.
'Esed gidiyor, Suriye'de rejim değişiyor' 2
Şarku'l Avsat’a yaptığı açıklamada, Şam’la birlikte hareket etmenin onu İran’dan uzaklaştıracağına inanmanın ‘delice bir fikir’ olduğunu kaydetti.
'Esed gidiyor, Suriye'de rejim değişiyor' 3
Her şeyden önce İran’ın, Esed rejimi ve toplumu içinde çok sağlam dayanaklara sahip olduğunu ifade Jeffrey, birçok Arap devletinin Beşar Esed gibi bir adamla asla uyum içinde olmayacağının altını çizdi.
'Esed gidiyor, Suriye'de rejim değişiyor' 4
Jeffery, “Onu İran yörüngesinden uzaklaştırabileceklerini iddia edebilirler. Fakat ben bunu mümkün görmüyorum” dedi.
'Esed gidiyor, Suriye'de rejim değişiyor' 5
Ülkesinin Şam’a yaptırım uygulamaya devam edeceğini belirten Jeffery, “Siyasi bir çözümü kabul edene kadar Suriye rejimine karşı yaptırımların uygulanmasını destekliyoruz. Ekonomik yaptırımlar rejim liderine çok yakın olan isimler için durumu daha da kötüleştiriyor. Ulaşmaya çalıştığımız da bu. Bu kişilere, Esed’i desteklemeye devam ederlerse, onları parlak bir geleceğin beklemediğini açıkça bildirmek istiyoruz. Siyasi bir geçiş için baskı yapmalılar” şeklinde konuştu.
'Esed gidiyor, Suriye'de rejim değişiyor' 6
Jeffrey, Rus medyasının Esed rejimine yönelik son kampanyasının, Moskova'nın bugün Suriye'de kendisine sadık olan her türlü müttefikin farkında olduğunun kanıtı olduğuna dikkati çekti.
'Esed gidiyor, Suriye'de rejim değişiyor' 7
İdlib’in ‘muhaliflerin kalesi’ olduğunu ifade eden Jeffery, yakın zamanlarda rejimin eline geçmeyeceğinin altını çizerek Esed'in tahtan ineceğini söyledi.
'Esed gidiyor, Suriye'de rejim değişiyor' 8
Bahar Kalkanı Harekatı sonrası uluslararası arenada imajı bozulan katil Esed, Rus basını tarafından da yerden yere vuruluyor.
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Dünyaca ünlü ajans Türkiye'nin başarısını böyle duyurdu

Dünyaca ünlü ajans Türkiye'nin başarısını böyle duyurdu