22 Ekim 2024
weather
12°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkgün Galeriler Gündem Ermenistan'a Karabağ'da tarihi tokat!

Ermenistan'a Karabağ'da tarihi tokat!

Ermenistan'a Karabağ'da tarihi tokat! 1
Bir günü dolduran savaşta Ermenilerin kaybı artarken, bazı tepelerin kontrolü Azerbaycanlı birliklerine geçti. Dünyanın kilitlendiği Dağlık Karabağ'la Ermenistan arasındaki otoyol da el değiştirdi. Azerbaycan Ordusu ileri harekat başlattı. 400 hedef vuruldu, 9 bölge ele geçirildi
Ermenistan'a Karabağ'da tarihi tokat! 2
Güvenlik kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Ermenistan'ın ateşkesi ihlal ederek dün sabah saatlerinde Azerbaycan mevzileri ile sivil yerleşim yerlerine yönelik havan ve muhtelif çaplı topçu sistemleriyle yoğun ateş altına almasından hemen sonra Azerbaycan ordusu tarafından karşı ateş başlatıldı.
Ermenistan'a Karabağ'da tarihi tokat! 3
Azerbaycan ordusu, misilleme olarak gerçekleştirdiği ateşlerin ardından ise ileri harekat başlattı.
Ermenistan'a Karabağ'da tarihi tokat! 4
400 HEDEF VURULDUAzerbaycan Silahlı Kuvvetlerine ait Silahlı İnsansız Hava Araçlarının (SİHA) da aktif görev aldığı harekatta, hava unsurlarının yanı sıra roket, füze ve topçu silahlarıyla yapılan atışlar sonucunda 400'den fazla hedef ateş altına alındı.
Ermenistan'a Karabağ'da tarihi tokat! 5
9 BÖLGE ELE GEÇİRİLDİİlk olarak Nüzgar, Büyük Mercanlı, Kend Horadiz, Yukarı Seyid Ahmetli, Yukarı Abdurrahmanlı, Karahanbeyli ve Garvend köylerini işgalden kurtaran Azerbaycan Silahlı Kuvvetleri, ardından Tekekaya ile Ağdağ bölgelerini kontrol altına aldı.
Ermenistan'a Karabağ'da tarihi tokat! 6
10'DAN FAZLA HAVA SAVUNMA SİSTEMİ, 20YE YAKIN ZIRHLI ARAÇ İMHA EDİLDİMurov Dağı'nın önce batısı sonra da doğusunu kontrol altına alan Azerbaycan Silahlı Kuvvetleri unsurları, Dağlık Karabağ bölgesinde Ermenistan ordusuna ait 10'dan fazla hava savunma sistemini, aralarında tankların da bulunduğu 20'ye yakın zırhlı aracı imha etti.
Ermenistan'a Karabağ'da tarihi tokat! 7
Savaşta bazı tepelerin kontrolü Azerbaycanlı birliklerine geçti. Dünyanın kilitlendiği Dağlık Karabağ'la Ermenistan arasındaki otoyol da el değiştirdi.
Ermenistan'a Karabağ'da tarihi tokat! 8
Azerbaycan Savunma Bakanlığı, Talış köyü etrafındaki bazı tepelerde kontrolün ele geçirildiğini ve Ermeni güçlerin geri çekildiğini açıkladı. Azerbaycanlı birliklerinin füze ve toplarla dövdüğü bölgede Ermenistan ordusunun ağır kayıplar verdiği bildirildi.
Ermenistan'a Karabağ'da tarihi tokat! 9
Murovdağ'ın zirvesini ele geçiren Azerbaycanlı ordusu, Ermenistan'ı işgal altındaki Dağlık Karabağ'la birleştiren Vardeniz-Ağdere otoyolunun kontrol altına alındığını aktardı. Bakü yönetimi, Ermenistan'dan işgal altındaki Kelbecer ve Ağdere'ye askeri malzeme taşınmasının önleneceğini belirtti.
Ermenistan'a Karabağ'da tarihi tokat! 10
Ermenistan Dışişleri Bakanı Zohrab Mnatsakanyan, bugün paylaştığı Twitter mesajında Azerbaycan'ı suçlayarak asılsız iddiaları gündeme getirdi: Bir kez daha tekrar ediyoruz, risk azaltma ve ateşkes rejimini güçlendirme mekanizmalarını yerleştirmek için çok sayıda teklif vardı ancak Azerbaycan’ın yöntemi güç kullanmak olduğu için bunlar katı bir şekilde reddedilmişti.
Ermenistan'a Karabağ'da tarihi tokat! 11
Ermenistan'ın işgal altında tuttuğu Dağlık Karabağ bölgesel yönetimi, Pazar günü gerçekleşen çatışmalarda 15 Ermeni askerinin daha öldüğünü bu sabah resmen açıkladı. Savaşın devam ettiğini belirten bölgesel yönetim, Azerbaycanlıların hava ve topçu saldırılarında 16 askerin öldüğünü ve 100'ü aşkın askerin de yaralandığını duyurmuştu.
Ermenistan'a Karabağ'da tarihi tokat! 12
Çin Dışişleri Bakanlığı yaptığı açıklamada Azerbaycan-Ermenistan çatışmasına ilişkin tarafların tansiyonu düşürmesini umduğunu söyledi
Ermenistan'a Karabağ'da tarihi tokat! 13
Azerbaycan, kısmi askeri seferberlik ilan ettiğini bugün resmen açıkladı.
Ermenistan'a Karabağ'da tarihi tokat! 14
Azerbaycan Türkiye hariç tüm uçuşları iptal ettiAzerbaycan ile Ermenistan arasında gerilim tavan yaptı. Ermenistan'ın alçak bir saldırı ile Azerbaycan'daki sivil yerleşim alanlarını hedef alması sonrası bölgeden sıcak haberler gelmeye devam ediyor. Azerbaycan, seferberlik kararı alırken, Ermenistan'daki hedefleri ateş altına aldı. Savaş pozisyonuna geçen Azerbaycan bir flaş karara daha imza attı. Yurt dışı uçuşların tamamı iptal edilirken, Türkiye uygulamadan muaf tutuldu.
Ermenistan'a Karabağ'da tarihi tokat! 15
Azerbaycan ordusu komuta merkezleri, hava savunma merkezlerini SİHA’larla vurdu. Harekatta çok önemli bir gelişme de oldu ve 7 köy işgalden kurtarıldı. Azerbaycan Savunma Bakanlığı, sivil yerleşim birimlerine ateş açmaya devam eden Ermenistan ordusunu son kez uyardı.
Ermenistan'a Karabağ'da tarihi tokat! 16
Ermenistan ordusu dün sabah saat 06.00 sıralarında cephe hattı boyunca geniş kapsamlı provokasyona kalkıştı. Azerbaycan sivil yerleşim birimleri hedef alındı, cephe hattında çatışmalar başladı. Azerbaycan mevzileri ve sivil yerleşim birimlerine büyük çaplı silahlar, top ve havanlarla ateş açıldı. Terter’in Gapanlı, Ağdam’ın Çıraklı ve Orta Garvand, Fuzuli’nin Alhanlı ve Şükürbeyli, Cebrayıl’ın Çocuk Mercanlı köylerinde yoğun bombardıman yaşandı. Naftalan ilçesine bağlı Kaşaltı köyünde tamamı aynı aileden 5 sivil hayatını kaybetti, 19 sivil de yaralandı. Bölgede altyapı da ciddi hasar gördü.
Ermenistan'a Karabağ'da tarihi tokat! 17
HEDEFLER İMHA EDİLDİAzerbaycan ordusu düşman provokasyonunu önlemek ve cepheye yakın bölgelerde yaşayan sivil halkın güvenliğini sağlamak için karşı saldırı başlattı. Savunma Bakanlığı füze, top ve hava araçlarıyla Ermenistan ordusunun komuta noktaları, manevra yapan birlikleri, askeri tesis ve araçlarının hedef alındığını duyurdu. Cephede ve derinlerdeki çok sayıda Ermeni askeri, tesis ve askeri araçlar SİHA’larla imha edildi. Cephe hattının farklı yönlerinde Ermenistan’a ait 12 adet OSA uçaksavar füze sistemi vuruldu.
Ermenistan'a Karabağ'da tarihi tokat! 18
28 YILLIK İŞGAL BİTTİAzerbaycan Savunma Bakanlığı Sözcüsü Yarbay Anar Eyvazov, 28 yıldır işgal altında olan Fuzuli bölgesinin Karahanbeyli, Gervend, Köy Gerediz, Yukarı Abdurrahmanlı köyleri ile Cebrayıl bölgesinin Büyük Mercanlı ve Nüzgar köylerinin Azerbaycan ordusunun kontrolüne geçtiğini bildirdi. Ağdere ve Murovdağ yönünde de bazı stratejik yüksekliklerde kontrolün sağlandığını belirten Eyvazov, diğer yerleşim birimlerinin de kurtarılması için operasyonun sürdüğünü aktardı. Haberi duyuran Azerbaycan kanalı İctimai TV spikeri Jale Hesenli gözyaşlarına boğuldu. Spiker müjdeyi, “Bazı topraklarımız işgalden azad olmuş. Gözümüz aydın olsun” sözleriyle duyurdu.
Ermenistan'a Karabağ'da tarihi tokat! 19
ZIRHLILARI BIRAKIP KAÇTILARAzerbaycan Savunma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, Ermenistan askerlerinin zırhlı araçları bırakarak savaş alanından kaçtığı duyuruldu. Azerbaycan Askeri Komutanlığı da işgal altındaki Ağdere bölgesindeki Ermeni silahlı kuvvetlerinin garnizon komutanına, can kayıplarının artmaması için “direnmemeleri ve teslim olmaları” çağrısında bulundu. Bakanlıktan yapılan açıklamada, Ermeni garnizonunun teslim olduğu takdirde savaş esirlerine ve sivil rehinelere yönelik muamelenin Cenevre Sözleşmesi ve diğer uluslararası hukuk normlarına uygun olarak yürütüleceği belirtildi. Ermeni güçlerin direnişi sürdürdüğü takdirde silahlı herkesin etkisiz hale getirileceği kaydedildi.
Ermenistan'a Karabağ'da tarihi tokat! 20
19 kentte savaş haliAzerbaycan Meclisi, ülkenin bazı şehir ve bölgelerinde “savaş hali” ilan etti. Milli Meclis, Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’in, çatışmalar nedeniyle ülkenin bazı bölgelerinde “savaş hali” ilan edilmesi yönündeki kararını onayladı. Bu kapsamda Bakü , Gence ve Sumgayıt’ın da aralarında bulunduğu 19 il ve ilçede savaş hali uygulanacak. Dün geceyarısından itibaren geçerli olmak üzere 21.00-06.00 arası sokağa çıkışlar izne tabi olacak.
Ermenistan'a Karabağ'da tarihi tokat! 21
Sahada üstünüzAzerbaycan Savunma Bakanlığı, Ermenistan tarafından Azerbaycan ordusuna ait 3 tank, 2 helikopter ve 3 insansız hava aracının (İHA) vurulduğu haberlerini yalanladı. Bakanlıktan yapılan açıklamada, “Ermeni tarafının yaydığı bilgiler yalandır. Cephedeki birimlerimizin düşmana karşı tam bir avantaja sahip olduğunu belirtiyoruz” denildi.
Ermenistan'a Karabağ'da tarihi tokat! 22
Sivilleri vurduSivil yerleşim birimlerinin top atışına tutulmasıyla birlikte birçok kişi yaralandı, çok sayıda ev de kullanılamaz hale geldi. Yaralılar ilk müdahalenin ardından hastaneye kaldırıldı. Azerbaycan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Hikmet Hajiyev, sivil bölgelerin ateş altına alınmasıyla ilgili “Ermeniler insanlık ve savaş suçu işledi” dedi. Ermenistan ordusu, bölgede görev yapan Türk gazetecileri de hedef aldı. Kapanlı köyü yakınında çekim yapan AA ve TRT ekibi saldırıdan son anda kurtuldu. Önce havada 2 İHA görüldü. Aynı anda bölge havan toplarıyla hedef alındı. Birden fazla top atışının gerçekleştiği saldırıda habercilerin 100 metre yakınına da mermi düştü.
Ermenistan'a Karabağ'da tarihi tokat! 23
Ermenistan askerleri zırhlı araçları bırakarak kaçtı:Terk edilen araçlar böyle görüntülendi Azerbaycan Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Ermenistan askerlerinin zırhlı araçları bırakarak savaş alanından kaçtığı duyuruldu. Yetkililer, yok edilen Ermeni birliklerinin ve bölgede kalan askeri teçhizatın görüntülerini paylaştı.
Ermenistan'a Karabağ'da tarihi tokat! 24
Türkiye müdahale etmesin!Türkiye’nin Azerbaycan’a destek mesajları Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan’ı korkuttu. Paşinyan “Uluslararası toplumu, Türkiye’nin Ermenistan’ın Azerbaycan ile Dağlık Karabağ bölgesi konusundaki ihtilafına karışmasını engellemeye çağırıyoruz” açıklamasını yaptı.
Ermenistan'a Karabağ'da tarihi tokat! 25
Azerbaycan Ordu Sözcüsü Ermenistan'dan kurtarılan bölgeleri açıkladıErmenistan'ın Azerbaycan'a yönelik başlattığı saldırının ardından bölgedeki tansiyon yükseldi. Harekete geçen Azerbaycan güçleri; Fizuli Garhanbeyli,Kervend,Garadiz Kendi,Yukarı Abdurhanmalı, Cebrayıl rayonunun Böyük Mercanlı ve Nüzgar köylerinin temizlendiğini duyurdu.
Ermenistan'a Karabağ'da tarihi tokat! 26
Tek millet iki devletizCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ermenistan'ın Azerbaycan'a saldırısına ilişkin açıklama yaptı. Erdoğan, “Azerbaycan'a yönelik saldırılarına bir yenisini ekleyen Ermenistan, bölgede barışın ve huzurun önündeki en büyük tehdit olduğunu bir kere daha göstermiştir. Türk milleti her zaman olduğu gibi bugün de tüm imkanlarıyla Azerbaycanlı kardeşlerinin yanındadır” ifadelerini kullandı.
Ermenistan'a Karabağ'da tarihi tokat! 27
Ermenistan'ın tahrikkar saldırganlığı karşısında gerekli ve yeterli bir tepki ortaya koyamayan uluslararası toplumun çifte standartına dikkat çeken Erdoğan, şöyle konuştu: “Yaklaşık 30 yıldır ihmalkar tutumunu sürdüren Minsk üçlüsü de çözüm odaklı davranmaktan maalesef çok uzaktadır. Ermeni halkını, kendilerini felakete sürükleyen yönetimlerine ve onları bir kukla gibi kullananlara karşı geleceklerine sahip çıkmaya davet ederken, tüm dünyaya işgale ve zulme karşı verdikleri mücadelede Azerbaycan'ın yanında yer alma çağrısı yapıyoruz. Bugün yaptığımız telefon görüşmesinde dirayetli ve kararlı duruşuna bir kez daha şahit olduğum Azerbaycan Cumhurbaşkanı kardeşim İlham Aliyev'e ifade ettiğim gibi, Türkiye 'tek millet, iki devlet' anlayışıyla, Azerbaycanlı kardeşleriyle dayanışmasını güçlendirerek sürdürecektir.”
Ermenistan'a Karabağ'da tarihi tokat! 28
İFLAH OLMAZ BİR TERÖR DEVLETİErmenistan'ın Azerbaycan topraklarına gerçekleştirdiği alçak saldırıya tepki yağdı. * TBMM Başkanı Mustafa Şentop: Sivillere yönelik son saldırıları göstermiştir ki; Ermenistan, sadece Azerbaycan'a karşı bir tehdit değil, bütün bölge barışı bakımından iflah olmaz bir terör devletidir ve doğacak sonuçların tek sorumlusudur.
Ermenistan'a Karabağ'da tarihi tokat! 29
HAKLIYI HAKSIZDAN AYIRMA VAKTİ* Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay: Tescilli provokatör Ermenistan haktan, hukuktan, verilmiş sözden, ateşkesten ne anladığını bir kez daha tüm dünyaya göstermiştir. Uluslararası camianın da bunları görüp haklıyı haksızdan ayırma vakti gelmiştir. Türkiye, nasıl gerekiyorsa öyle, Azerbaycanlı kardeşlerinin yanındadır.
Ermenistan'a Karabağ'da tarihi tokat! 30
KARDEŞLERİMİZ YALNIZ DEĞİL* Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın: Ermenistan sivil yerleşim birimlerine saldırarak ateşkesi ihlal etti, barış ve istikrara karşı olduğunu bir kez daha gösterdi. Uluslararası toplum bu tehlikeli provokasyona derhal dur demelidir. Türkiye bu saldırılar karşısında Azerbaycan'ın yanındadır.
Ermenistan'a Karabağ'da tarihi tokat! 31
Kanımızla canımızlaMHP lideri Devlet Bahçeli, Ermenistan'ın saldırılarının yeni bir kanlı sayfanın açılması anlamına geldiğini belirtti. Uzlaşmaya kapalı duran Ermenistan'ın bozgunculuk yaptığını, sivil ve masumların kanını döktüğünü kaydeden Bahçeli, “Artık her şey meydandadır. Güney Kafkasya'da istikrarsızlığın, ilkelliğin, işgal ve istila politikalarının ağırlık merkezi Erivan yönetimidir” dedi. Bahçeli, şunları söyledi: “Türk düşmanlarının farklı coğrafyalarda husumet nöbetine girdiği ortadadır. Ermeni çeteleri tarafından şehit edilen Azerbaycanlı kardeşlerimize Allah'tan rahmet, yaralılarımıza da şifalar diliyorum. Karabağ Türk'ündür, Türk vatanıdır. Hiç kimse bu gerçeği değiştiremeyecektir. Yegane gayesi Türk düşmanlığı olan Ermenistan'ın ve kiralık silahlı unsurlarının Türk milleti karşısında tutunma ihtimali yoktur. Kanımızla, canımızla, varlığımızla Azerbaycan'ın yanındayız. Bütün müstevli odakları tekraren uyarıyorum, Türk milletinin sabrını test etme yanlışına hiç kimse tevessül etmemelidir. Nitekim sonuçları hem acıklı hem de ağır olacaktır.”
Ermenistan'a Karabağ'da tarihi tokat! 32
Tam destekDünkü gelişmelerin ardından Türkiye, Azerbaycan’a yoğun destek mesajı açıkladı. Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Azerbaycanlı mevkidaşı Zakir Hasanov ile telefonda görüşerek, teknik destek, harp silah, araç gereç, malzeme yönünden ihtiyaçların karşılanması noktasında Türkiye’nin hazır olduğu mesajı verdi. Hulusi Akar, “İşgalci Ermenistan ateşkes ihlaliyle Azerbaycan’a saldırmış ve yine bir provokasyon peşinde olduğunu göstermiştir. Kafkasya’da barış ve istikrarın en büyük engeli Ermenistan’ın saldırgan tutumudur ve bölgeyi ateşe atacak bu saldırganlıktan derhal vazgeçmelidir. Toprak bütünlüğünü koruma mücadelesinde tüm imkanlarımızla sonuna kadar Azerbaycan Türkü kardeşlerimizin yanında olacağız. Ermenistan'ın bu alçak saldırısını şiddetle kınıyoruz” dedi.
Ermenistan'a Karabağ'da tarihi tokat! 33
RUSYA'YA: BUNLARI DESTEKLEMEYİNDışişleri Bakanlığı da saldırıların ardından yoğun bir diplomasi trafiği yürüttü. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Azerbaycanlı mevkidaşı Ceyhun Bayramov ve Rus mevkidaşı Sergey Lavrov ile telefon görüşmesi yaptı. Her iki görüşmelerde de “Ermenistan'ın saldırganlığı” konusu ele alındı. Çavuşoğlu Rus mevkidaşına Ermenistan’ın provokasyonuna son verilmesi ve desteklenmemesi çağrısı yaptı.
Ermenistan'a Karabağ'da tarihi tokat! 34
DIŞİŞLERİ: HAKLININ YANINDA DURUNDışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy yaptığı açıklamada, “Uluslararası hukukun açık ihlali olan ve sivil kayıplara da yol açan Ermeni saldırısını şiddetle kınıyoruz. Bu saldırılarla Ermenistan, bölgede barış ve istikrarın önündeki en büyük engel olduğunu bir kez daha gösterdi. Azerbaycan, halkını ve toprak bütünlüğünü korumak için meşru müdafaa hakkını elbette kullanacaktır. Bu süreçte, tek yürek olarak Türkiye’nin Azerbaycan’a desteği tamdır. Azerbaycan nasıl isterse, o şekilde yanında olacağız. Uluslararası toplumu da haklının yanında durmaya davet ediyoruz” dedi.
Ermenistan'a Karabağ'da tarihi tokat! 35
Avrupa yine endişeliAvrupa Birliği (AB), Azerbaycan-Ermenistan cephe hattındaki çatışmaların acilen durdurulması için çağrıda bulundu. AB Konseyi Başkanı Charles Michel, çatışma haberlerinin ciddi endişeye neden olduğunu belirtti. Gerginliğin daha fazla tırmanmasını önlemek için öncelikle askeri hareketliliğin acilen durması gerektiğini belirten Michel, tek çözüm yolunun ön şartsız müzakerelere dönmek olduğunu ifade etti. AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell ise asker ve sivil can kayıplarından üzüntü duyduklarını belirtti. “AB, çatışmaların acilen durdurulması, gerginliğin düşürülmesi ve ateşkesin sıkı şekilde gözlenmesi çağrısında bulunmaktadır” diyen Borrell, tarafların Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) Minsk Grubu himayesinde ön şartsız olarak müzakerelere dönmesinin acil önem taşıdığını kaydetti. NATO'dan da çatışmaları durdurma çağrısı geldi. NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg'in Kafkasya ve Orta Asya Özel Temsilcisi James Appathurai, Dağlık Karabağ'daki çatışmalardan derin endişe duyduklarını, müzakerelere yeniden başlanması gerektiğini bildirdi.
Ermenistan'a Karabağ'da tarihi tokat! 36
Sınırda protestoSınır hattındaki çatışmalar sürerken, bölge halkı Azerbaycan ve Türk bayraklarıyla askerlere destek verdi. Sıcak noktaya yakın Berde-Terter yoluna çıkan halk, ellerinde Azerbaycan ve Türk bayraklarıyla “Yaşasın Azerbaycan”, “Yaşasın Türkiye” diye sloganlar attı. Alçak saldırı, Ermenistan'a komşu Iğdır'da da protesto edildi. Azerbaycan bayraklarıyla bir süre yürüyen grup adına Azerbaycan Evi Derneği Başkanı Serdar Ünsal açıklama yaptı. Ünsal, Ermenistan'ın yaptığının devlet terörü olduğunu söyledi. Iğdır'da yaşayan Azerbaycanlılar da basın açıklamasının ardından Ermenistan'ı protesto ederek bir an evvel gereken dersin verilmesini istedi.
Ermenistan'a Karabağ'da tarihi tokat! 37
Azerbaycan'dan Ermenistan'a son uyarıAzerbaycan Savunma Bakanlığı, sivil yerleşim birimlerine ateş açmaya devam eden Ermenistan ordusunu uyardı. Bakanlık açıklamasında, Ermenistan ordusunun sabah saatlerinden itibaren Terter şehrine ateş açtığı belirtilerek Ermenistan'ı son kez uyarıyoruz. Biz de önlem almak için karşılık vereceğiz. ifadeleri yer aldı.
Ermenistan'a Karabağ'da tarihi tokat! 38
Öte yandan Bakanlık, çatışmalarda Ermenistan'a ait tank ve zırhlı araçların imha edilmesinin havadan çekilen görüntülerini paylaştı. Dün sabah saatlerinde Ermenistan-Azerbaycan cephe hattında, Ermeni güçlerin Azerbaycan sivil yerleşim birimlerine ateş açması üzerine çatışmalar başlamıştı.
Ermenistan'a Karabağ'da tarihi tokat! 39
Azerbaycan, öldürülen Ermeni askerlerinin listesini yayınladıAzerbaycan Savunma Bakanlığı, cephe hattından yeni görüntü ve öldürülen Ermenistan askerlerinin listesini paylaştı. Ermenistan ordusunun sabah saatlerinde başlattığı saldırılara sert yanıt veren Azerbaycan ordusu, önemli ilerleme kaydetti. Azerbaycan Savunma Bakanlığı, cephe hattından yeni görüntü ve öldürülen Ermenistan askerlerinin listesini paylaştı.
Ermenistan'a Karabağ'da tarihi tokat! 40
Lernik Aregovich Vardanyan, 1978 doğumlu Mmnasyan Georgi Levaevich, 1979 doğumlu Khachatryan Hovik Levaevich, 1990 doğumlu Mnatsakanyan Ashot Kolyaevich, 1979 doğumlu Harutyunyan Aksen Andranikovich, 1997 doğumlu Arzumanyan Hasmik Smbatovna, 1985 doğumlu Mardiyan Arsen Garikovich, 1999 doğumlu Galstyan Ruben Mnatsakanovich, 2000 doğumlu Trosyan David Mkhitarovich
Ermenistan'a Karabağ'da tarihi tokat! 41
2001 doğumlu Filiposyan Taron Hrayrovich, 2000 doğumlu Grigoryan Mais Makarovich, 2001 doğumlu Khlqatyan Garnik Edgarovich, 2001 doğumluSahakan Eric Smbatovich, 2001 doğumluMargaryan Karen Vahramovich, 2000 doğumluOhanyan David Eduardovich, 2000 doğumlu Barseghyan Vrej Arsenovich, 2001 doğumlu
Ermenistan'a Karabağ'da tarihi tokat! 42
Trump'tan Dağlık Karabağ açıklaması : O bölgede çok iyi ilişkilerimiz var ve (çatışmaları) durdurabilecek miyiz bakacağız ABD Başkanı Donald Trump, Azerbaycan ve Ermenistan arasında Dağlık Karabağ'da yaşanan çatışmalara ilişkin, ''O bölgede çok iyi ilişkilerimiz var ve (çatışmaları) durdurabilecek miyiz bakacağız.'' dedi.
Ermenistan'a Karabağ'da tarihi tokat! 43
Azerbaycan Savunma Bakanlığı operasyonun bilançosunu açıkladıAzerbaycan- Ermenistan hattında sıcak çatışma devam ediyor. Azerbaycan Savunma Bakanlığı, yaptığı açıklamada, Ermeni birliklere ait 22 tank, 15 OSA uçaksavar, 18 İHA, imha edilirken, Ermeni ordusunda görevli 550'den fazla askerin öldürüldüğünü duyurdu.
Ermenistan'a Karabağ'da tarihi tokat! 44
Azerbaycan'dan Ermenistan ile yaşanan çatışmaya ilişkin yeni açıklama geldi. Azerbaycan Savunma Bakanlığı yaptığı açıklamada, Ermenistan'ın yaşadığı kayıpları halktan saklamaya çalıştığı ifade edildi. Bakanlık, operasyonun başlangıcından şu ana kadar Ermenistan ordusunun ağır kayıplar verdiğini kaydetti. Azerbaycan Savunma Bakanlığı, yaptığı açıklamada, şu ifadelere yer verdi:
Ermenistan'a Karabağ'da tarihi tokat! 45
ERMENİ ORDUSUNUN HAVA TABUR KOMUTANI ÖLDÜRÜLDÜErmeni ordusu ağır kayıplar verdi. Böylece 22 düşman tankı ve diğer zırhlı araçlar, 15 OSA uçaksavar füze sistemi, 18 insansız hava aracı (İHA), 8 topçu parçası imha edildi, 550'den fazla kişi öldü. Çok sayıda yaralandı. Düşman ordusuna ait 3 mühimmat deposu farklı yönlerde imha edildi. Talış köyü yönündeki çatışmalarda düşman hava taburunun komutanı Yarbay Lernik Babayan öldürüldü ve komutasındaki askeri birlik personeli ağır kayıplar verdi. Düşman ordusunda çok sayıda yaralı olması nedeniyle askeri hastanelerde ve sivil hastanelerde yer sıkıntısı yaşanmakta, kan bankasında yedek kan sıkıntısı bulunmaktadır. Her zaman olduğu gibi Ermeni tarafı, ordusundaki kayıpların gerçek sayısını halktan gizliyor
Ermenistan'a Karabağ'da tarihi tokat! 46
AGİT’ten Azerbaycan ve Ermenistan'a ateşkes çağrısıAvrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) Dönem Başkanı ve Arnavutluk Başbakanı Edi Rama, Dağlık Karabağ'da Azerbaycan ile Ermenistan arasında yaşanan çatışmalar nedeniyle çok sayıda can kaybının yaşandığına dikkati çekerek, daha fazla insan kaybı yaşanmadan tarafların bir an önce ateşkese dönmeleri çağrısında bulundu.
Ermenistan'a Karabağ'da tarihi tokat! 47
Azerbaycan o bölgeye Ermenileri yaklaştırmayacakHarekatın en stratejik aşaması, Karabağ’a hakim noktada olan Murovdağ’da kontrolün sağlanması oldu. Azerbaycan ordusu, dün öğle saatlerinde kontrol altına alınan Ağdere ve Murovdağ yönünde bazı stratejik yüksekliklerde konuşlanmaya başladı.
Ermenistan'a Karabağ'da tarihi tokat! 48
Harekatın seyrini değiştirecek stratejik bir nokta olan Murovdağ bölgesi, Karabağ’ın kuzeydoğusunda bulunuyor. Bu konumuyla da başta Ermenistan saldırıları altındaki Terter ve Ağdam bölgesi olmak üzere Karabağ’ın tamamına hakim bir noktada bulunuyor.
Ermenistan'a Karabağ'da tarihi tokat! 49
Murovdağ bölgesi aynı zamanda Gence ve Tovuz istikametine de hakim. Azerbaycan ordusu, Murovdağ’da konuşlanmasıyla birlikte büyük bir üstünlük sağlayacak. Bölgedeki hakim konumuyla gözetlemeye çok elverişli bir nokta olarak öne çıkan Murovdağ, Ermenistan ordusunun yaklaşma istikametlerini, cepheye gelecek Ermeni birliklerin takviyelerini kontrol ediyor. Bu bölgedeki üslenmeyle Azerbaycan, Ermenileri bölgeye yaklaştırmayacak.
Ermenistan'a Karabağ'da tarihi tokat! 50
Ermenistan'a Karabağ'da tarihi tokat! 51
Ermenistan'a Karabağ'da tarihi tokat! 52
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Derbide ilginç anlar! Dışarıdan sahaya atıldı

Derbide ilginç anlar! Dışarıdan sahaya atıldı