21 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
HAFİF YAĞMUR
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Gündem İntörn doktor ne iş yapar?

İntörn doktor ne iş yapar?

Konya’da intörn doktor Merve Mercan’ın  koronavirüs ve immün yetmezliği nedeniyle henüz 23 yaşındayken vefat etmesinin ardından pek çok kişi sosyal medyada intörn doktorluk hakkında konuşmaya başladı. Peki, intörn doktor ne demek? İntörn doktor ne iş yapar? Tüm merak edilenleri okurlarımız için hazırladık…

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
İntörn doktor ne iş yapar?

Tıp Fakültesinde eğitim alan öğrencilerin 6. yıllarında hastanelerde görev almasıyla başlayan intörnlük süreci, fakülteden mezun olunmadan önce temel bilgi ve becerilerin kazanılmasını amaçlar. Peki, İntörn doktor ne demek ve intör doktor ne iş yapar gibi soruların cevaplarını haberimizde bir araya getirdik…

İNTÖRN DOKTOR NE DEMEK?

İntern Doktor kelimesi TDK’ya göre ön hekim anlamına gelmektedir. İntörn olarak telafuz edilse de yazılışı İntern’dir. Tıp Fakültesinden mezun olmadan önce, temel bilgi ve becerilerin kazandırılması için, hastanede bir yıl boyunca çalışacak öğrencilere verilen isimdir.

İNTÖRN DOKTOR NE İŞ YAPAR?

İntern Doktor, Tıp Fakültesi 6.sınıf öğrencileridir. Altıncı sınıfa geçen tüm öğrencilere bu ünvan verilir. Hastane içindeki birçok bölümde çalışacak bu öğrencilere, böyle bir ünvan verilmesi zorunludur çünkü bir işlevleri vardır.

Altıncı sınıfın bazı amaçları vardır. Tıp Fakültesinden mezun olan ve ülkemizin her bir yerinde çalışacak olan Pratisyen Hekimlerin eğitiminin tamamlanması için gereken bir eğitim yılıdır. Tıp eğitimi, uzman değil Pratisyen Hekim yetiştirmek için vardır. İşte bu amaç doğrultusunda 6.sınıf vardır.

 

İnternler, zamanında büyük stajlar olarak aldıkları Dahiliye, Pediatri, Kadın Doğum ve Genel Cerrahide çalışırlar. Ayrıca Halk Sağlığı, Psikiyatri gibi bölümlerde de çalışırlar. Fakülteden fakülteye değişmekle birlikte bazı küçük bölümlerde de çalışırlar. Kardiyoloji, Göğüs Hastalıkları vs..

En önemlisi de, Acil Tıp‘da çalışırlar. Süresi fakülteden fakülteye değişmekle birlikte 1-2 ay kadar acil servislerde çalışırlar. Eğitimlerinin belki de en önemli kısmı, Acil Tıp’dır.

Çalıştıkları bölümler ile ilgili süreler değişkenlik gösterebilir. Dahiliye bölümünde iken her yerde değil, kura ile belirlenen servis ve poliklinikte çalışırlar.

İntern doktorlar da diğer doktorlar gibi hafta içi mesai saatlerinde çalışır. Bölümden bölüme değişmekle birlikte bir ayda 6 ila 10 kadar nöbet tutarlar. 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
MHP’li Ayhan: CHP, HDP’den ilik nakli yapmaya çalışıyor

MHP’li Ayhan: CHP, HDP’den ilik nakli yapmaya çalışıyor