25 Eylül 2024
weather
24°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
AÇIK
24°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Gündem İzmir Büyükşehir Belediyesi'ndeki şef Karayılan'ın yakın adamı çıktı

İzmir Büyükşehir Belediyesi'ndeki şef Karayılan'ın yakın adamı çıktı

Ankara merkezli PKK'nın mali yapılanmasına yönelik düzenlenen operasyonda tutuklanan İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde şef olarak görev yapan Mustafa Demir hakkında 27,5 yıl hapis cezası istemiyle dava açıldı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
İzmir Büyükşehir Belediyesi'ndeki şef Karayılan'ın yakın adamı çıktı

İzmir'de PKK'nın mali yapılanmasına ilişkin operasyonda gözaltına alındıktan sonra tutuklanan Mustafa Demir hakkında dikkat çeken detaylara ulaşıldı. PKK elebaşlarından Murat Karayılan'ın talimatı ile 6-8 Ekim Kobani olaylarını finanse eden şüpheliler arasında yer alan Mustafa Demir, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde Gençlik Çalışmalar ve Sosyal Projeler Şube Müdürlüğü'nde tekniker şeflik yapıyordu. Demir hakkında 'Silahlı Terör Örgütü Kurma veya Yönetme' ve 'Terör Örgütü Propagandası Yapmak' suçlarından 27,5 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

BİLGİLERİ ÖRGÜTE AKTARDI

Gizli tanık Ulaş, Mustafa Demir ile ilgili ilginç bilgiler verdi. Ulaş, "2012 sonlarında hırsızlık, yolsuzluk suçlaması ile örgüt tarafından görevden alındı ve sonrasında örgütten ihraç edildi. Örgütsel çalışmalar yürütürken legal ve illegal yollardan Kandil ve Gare'ye giderek maliye sorumlularıyla görüştü. KCK Türkiye Maliye Yapılanmasından ihraç edildikten sonraki süreçte yine Gare'de bizzat Murat Karayılan ile görüşmeler yaptı.

Karayılan tarafından büyük iş adamlarının vergilendirilmesi için görevlendirildiğini biliyorum. Halen KCK Türkiye Maliye yapılanması ve HPG Maliye yapılanmasından bağımsız olarak Karayılan'ın bizzat yönlendirmesi ile Türkiye'de vergilendirme faaliyetlerinde yer almaktadır. Örgüt adına tahsil ettiği paraların bir kısmını zimmetine geçirdiğini ve yakın akrabaları adına mal mülk satın aldığını duydum" ifadelerini kullandı.

TERÖRİSTLERE SAHTE KİMLİK VE PASAPORT DÜZENLEMİŞ

Mustafa Demir'in, PKK mali alan yapılanması içerisinde kurye olarak uzan yıllar faaliyet yürüttüğünü söyleyen gizli tanıklardan Ümit G. ise, "Mustafa Demir, PKK'lı kuryelere araç, sahte kimlik, sahte pasaport ayarlayan şahıslardandır" dedi. MASAK raporunda ise Demir'in 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında FETÖ ve PKK gibi terör örgütleri ile irtibatı tespit edilen ve KHK'lar kapsamında ihraç edilen kişilere Hak ve Adalet Platformu aracılığıyla banka üzerinden transfer işlemlerinin olduğu belirlendi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Aile Eğitim Programı'na yoğun ilgi

Aile Eğitim Programı'na yoğun ilgi