24 Ekim 2024
weather
14°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkgün Galeriler Gündem Kuzu göbeği mantarı nedir? Kuzu göbeği mantarı fiyatları 2024

Kuzu göbeği mantarı nedir? Kuzu göbeği mantarı fiyatları 2024

Kuzu göbeği mantarı nedir? Kuzu göbeği mantarı fiyatları 2024 1
Ekonomik değeri yüksek ve pek çok gurme tarafından tercih edilen kuzu göbeği mantarı karaciğer ve kalp sağlığını korur. Peki, Kuzu göbeği mantarı fiyatları 2024 nedir? Faydaları nelerdir? İşte tüm merak edilenler...
Kuzu göbeği mantarı nedir? Kuzu göbeği mantarı fiyatları 2024 2
Kuzu göbeği mantarı, Latince adı, morchella esculenta olan ve Morchellaceae familyasından gelen bir bitkidir. Büyüklükleri yaklaşık 5-15 cm arasında değişir, rengi de kremden koyu kahveye kadar değişkenlik gösterir. Şapkasının üzeri bal peteği şeklinde olmasıyla diğer mantarlardan kolaylıkla fark edilir. Ülkemizde ülkemizde Akdeniz, Karadeniz ve Ege kıyılarında, yabani olarak yetişir.
Kuzu göbeği mantarı nedir? Kuzu göbeği mantarı fiyatları 2024 3
Doğada az miktarda yetiştiği için kuzu göbeği mantarının fiyatları oldukça yüksek. 2024 kuzu göbeği fiyatları 900 TL'den satışa çıkıyor. Kuzugöbeği mantarı dışında morel mantarı, höbelen mantarı ve döbelen mantarı gibi isimlerle de anılabiliyor. Türkiye'de en çok Ege, Akdeniz ve Karadeniz'in kıyı bölgelerinde; çam, akçaağaç, kayın, fındık gibi ağaçların altında yetişiyor.
Kuzu göbeği mantarı nedir? Kuzu göbeği mantarı fiyatları 2024 4
Belçika, İsviçre,Fransa, Amerika gibi pek çok ülkeden rağbet görür ve yurt dışına ihraç edilir.
Kuzu göbeği mantarı nedir? Kuzu göbeği mantarı fiyatları 2024 5
Ülkemizde özellikle, Konya’nın Beyşehir,Göynem,Derebucak ilçeleri; İzmir’in Bergama ilçesi, Muğla, Kastamonu, Aydın,Denizli,Uşak,Çanakkale ile Kars’ın Sarıkamış ilçesinde yer alan Düzmeşe,Mescitli,Keklik Deresi,Suludere beldelerinde yetişir.
Kuzu göbeği mantarı nedir? Kuzu göbeği mantarı fiyatları 2024 6
Kuzu göbeği mantarının faydaları neler? Vücut direncini artırması, zihni açması ve mide-bağırsak sorunlarına iyi gelmesiyle bilinen kuzu göbeği mantarı, spesifik konularda da faydalar sağlamaktadır.
Kuzu göbeği mantarı nedir? Kuzu göbeği mantarı fiyatları 2024 7
İyi bir besin kaynağı: Kuzu göbeği mantarı faydalarını sahip olduğu besin değerlerine borçlu. Çok sayıda önemli besin değerine sahip bu ürün içeriğinde B1,B2 ve C vitaminleri ile yüksek miktarda kalsiyum, sodyum, çinko ve potasyum bulunuyor.
Kuzu göbeği mantarı nedir? Kuzu göbeği mantarı fiyatları 2024 8
Bağışıklık sistemini güçlendiriyor: Zihninizi açan bir ürün olan kuzu göbeği mantarı bağışıklık sistemi üzerinde de güçlendirici bir etkiye sahip. Düzenli kullanım ile vücudunuzu tüm zararlı mikroorganizmalara karşı koruyabilirsiniz.
Kuzu göbeği mantarı nedir? Kuzu göbeği mantarı fiyatları 2024 9
Kansızlığa iyi gelir: Halk arasında kansızlık olarak bilinen anemi hastalığının tedavisinde kuzu göbeği mantarı kullanımı oldukça etkili olacaktır. Vücutta demir eksikliğine bağlı olarak ortaya çıkan kansızlık, uzun süreli devam etmesi halinde çeşitli sağlık sorunlarına yol açabilen bir sorundur. İlaç ile tedavi istemiyorsanız kuzu göbeği mantarı etkili bir tedavi sağlayacaktır.
Kuzu göbeği mantarı nedir? Kuzu göbeği mantarı fiyatları 2024 10
Kansere karşı etkili: Kuzu göbeği mantarı içeriğinde yer alan niosin ve selenyum maddeleri kansere karşı büyük bir etkiye sahiptir. Bu maddelerin özellikle prostat kanserini önlediği bilinmektedir. Prostat kanseri riski olanlar için kuzu göbeği mantarı kullanımı tavsiye edilir.
Kuzu göbeği mantarı nedir? Kuzu göbeği mantarı fiyatları 2024 11
Diyabete iyi gelir: Diyabet hastalığında kan şekeri düşüklüğüne iyi gelen doğal yöntemlerden birisi kuzu göbeği mantarıdır. Kan şekerini dengelemek ve buna bağlı gelişen sağlık sorunlarından etkilenmemek için sık sık kuzu göbeği kullanımı yapmanız tavsiye edilir.
Kuzu göbeği mantarı nedir? Kuzu göbeği mantarı fiyatları 2024 12
Göz hastalıklarında etkilidir: B2 vitamini eksikliğinde gözlerde katarakt, glokom gibi sağlık sorunları gözlenebilir. İçeriğinde bol miktarda B2 vitamini barındıran kuzu göbeği mantarı ile göz hastalıklarından korunma imkanı elde edebilirsiniz.
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Alper Potuk'un estetiksiz hali şok etti!

Alper Potuk'un estetiksiz hali şok etti!