20 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
HAFİF YAĞMUR
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Gündem MHP'li Osmanağaoğlu: Bilinçli kötülük tüketiciyi mağdur etmek için pusuda bekliyor

MHP'li Osmanağaoğlu: Bilinçli kötülük tüketiciyi mağdur etmek için pusuda bekliyor

MHP Genel Sekreter Yardımcısı, İzmir Milletvekili Tamer Osmanağaoğlu, TBMM Genel Kurulunda görüşülen Tüketici Haklarının Korunmasına Yönelik Kanun Teklifi görüşmelerinde, “Doğal felaketlerden, salgın hastalıklara, yeni teknolojilerden, ekonomik dalgalanmalara kadar her şey; ticarette bir takım etkileri ve tepkileri tetiklemektedir. Ayrıca bilinçli kötülük de tüketiciyi mağdur etmek üzere pusuda beklemekte ve günceli kendi açısından maniple etmektedir.” dedi.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
MHP'li Osmanağaoğlu: Bilinçli kötülük tüketiciyi mağdur etmek için pusuda bekliyor

İSTATİSTİKLER DİKKAT ÇEKİYOR

Tüketici Haklarını düzenleyen kanunda değişiklik öngören Kanun Teklifinin TBMM Genel kurulunda görüşülmesine devam ediliyor. MHP Grubu adına konuşan Genel Sekreter Yardımcısı, İzmir Milletvekili Tamer Osmanağaoğlu konuşmasında dikkat çeken istatistiklere yer verdi. “Sadece 2021 yılında Tüketici Hakem Heyetlerine yapılan başvuru sayısı 537 bin 479 olarak açıklanmıştır. Söz konusu başvuruların % 52’sinin tüketiciler lehine sonuçlanmıştır. İfadelerini kullanan Osmanağaoğlu “vatandaşlarımızdan gelen talep üzerine ele alınan uyuşmazlıkların maddi karşılığı ise 870 Milyon Türk Lirası olarak karşımıza çıkmaktadır.” diyerek anlaşmazlığa konu olan meblağa dikkat çekti.

HİLELİ VE SAHTE ÜRÜN SATANLAR CEA KANUNUNA GÖRE DE YARGILANMALI

Sahte ve hileli gıda ürünleri satanların sadece Kabahatler Kanununa göre yargılanmasının yeterli olmadığını söyleyen Tamer Osmanağaoğlu “Vatandaşlarımızın kullanmak zorunda bırakıldığı, aslıyla alakası olmayan sahte ve hileli ürünleri üretenlerin sadece Kabahatler Kanununa göre değil Ceza Kanununda da düzenlenerek cezalandırılması elzemdir. Eğer birisi pul biberin içine kiremit tozu katarak vatandaşın sağlığını hiçe sayıp onun sağlığına kast ediyorsa o kişinin sadece idari bir ceza ile cezalandırılmasının yeterli olmayacağı gerçeğini hepimizin gördüğünü düşünüyorum.” ifadelerini kullandı.

AHLAK VE AHİLİK VURGUSU

Sadece tüketici penceresinden olayların ele alındığı “tüketicinin haklarının korunması stratejisinin” tam anlamıyla başarıya ulaşamayacağını söyleyen Osmanağaoğlu; “İşte Üründe ve hizmette kaliteyi sağlayan, kalitenin devam etmesini temin eden, tüketici odaklı olmayı öğütleyen, tüketiciyi koruyan etkili bir denetim mekanizması kuran,  sayısal hedefler ve değerlendirmeler yerine kaliteye öncelik veren norm ve değerlerini hatırlamanın yerinde olacağını düşünüyoruz.” dedi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Muhsin Yazıcıoğlu Öldürüldü Mü?

Muhsin Yazıcıoğlu Öldürüldü Mü?