Konya öğretmen taciz davası olarak kamuoyunun gündemine oturan olayda, iki erkek öğrencisine yönelik cinsel içerikli mesajlar gönderdiği iddia edilen kadın öğretmenin davasında yeni gelişmeler yaşandı. Konya 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada, sanığın avukatının yaptığı savunma dikkat çekti.

Sosyal Medyada Yakınlaştı, Mesaj ve Fotoğraf Gönderdi
Zafer Samancı’nın haberine göre, Konya’da bir imam hatip ortaokulu’nda Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni olarak görev yapan R.E. (31), 13 yaşındaki iki erkek öğrencisiyle sosyal medya üzerinden duygusal iletişim kurarak onlara taciz içerikli mesajlar ve fotoğraflar gönderdi.
Savcılık tarafından yürütülen soruşturmada, öğretmenin öğrencilere yönelik rahatsız edici içerikler yolladığı tespit edildi. Suçlamaları reddeden öğretmen, görevinden istifa etti. R.E. hakkında “çocuğun cinsel istismarı”, “cinsel taciz” ve “kişiyi hürriyetinden yoksun kılma” suçlarından toplam 106 yıl hapis cezası istemiyle dava açıldı. İlk duruşmada öğrencilerden biriyle ilgili suçlamaları kabul eden öğretmen tutuklanarak cezaevine gönderildi.
“Cinsel İstismar Değil, En Fazla Sarkıntılık” Dedi
Bugün görülen ikinci duruşmada öğretmen R.E.’nin tutukluluk halinin devamına karar verildi. Ancak sanık avukatının mahkeme salonunda yaptığı savunma pes dedirtti. Avukat, cinsel istismar iddialarını kabul etmediklerini belirterek olayın “en fazla sarkıntılık” olarak değerlendirilmesi gerektiğini söyledi.
Avukat ayrıca, sanık hakkında istenen 106 yıl hapis cezasının orantısız olduğunu ileri sürerek daha hafif bir ceza talep etti. Bu savunma, hem mahkeme salonunda hem de sosyal medyada büyük tepkiyle karşılandı.