Siyah sarımsak, beyaz sarımsağın belirli nem ve ısıda kurutulmasıyla elde edilir. Bu işlemler sonucunda dişlerinin rengi siyah hale dönüşür ve içerisinde yer alan faydalı madde oranı artar.
AĞIZ KOKUSU YAPMIYOR
Kurutma işleminden sonra sarımsağa keskin kokusunu veren ‘allicin’ maddesiyle beraber kokusu da azalır. Tadı da normal sarımsağa göre daha tatlımsı hale gelir ve ağız kokusuna da yol açmaz.
BAĞIŞIKLIĞI KUVVETLENDİRİYOR, KANSERDEN KORUYOR
İçerisinde B1, B6, C vitamini, kalsiyum, fosfor, manganez, kükürt bulunur. Aynı zamanda antiseptik, antioksidan ve antibakteriyel bileşenleri de bulundurur.
Antioksidan özelliği ile kansere karşı önemli bir koruma sağlar.Antiseptik özelliği sayesinde vücudu koruma altına alır. Aynı zamanda kronik hastalıklara, dolaşım sistemi hastalıklarına ve Alzheimer’a karşı da koruyucudur.
DİYABETE VE ENFEKSİYONLARA KARŞI SAVAŞIR
Beyaz sarımsağın içerisinde bulunan antibiyotik ve mantar enfeksiyonlarına karşı koruyucu özelliği olan ‘allicin’ maddesi siyah sarımsakta fermantasyon sonucu başka bir maddeye dönüşür.
Beyaz sarımsakta 0,30 mg/gr olan bu madde siyah sarımsakta 5,80 mg/gr’a yükselir. Yani yaklaşık 20 kat fazla oranındadır. Bu madde, diyabete ve enfeksiyonlara karşı savaşır.
Ayrıca siyah sarımsağa yapılan ısıl işlem ile beraber, serbest radikallere karşı koruyucu olan antioksidan ve bazı aminoasitlerin oranında da artış görülür.
MEVSİM GEÇİŞLERİNDE BOLCA TÜKETİN
Mevsim geçişlerinde hasta olmamak için bağışıklık sistemimizi kuvvetlendiren besinlere ihtiyaç duyarız. Siyah sarımsak, bu özelliği ile imdadımıza koşan yiyecekler arasında yer alır.
Yüksek antioksidan kapasitesi ile vücudu serbest radikallerden koruyucu olarak görev yapar. Siyah sarımsak, doğal bağışıklık hücrelerimizin de artmasına yardımcı olur.