21 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
HAFİF YAĞMUR
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Gündem Tosuncuk ne zaman kaçtı? Mehmet Aydın, Çiftlik Bank'ta kaç kişiyi, ne kadar dolandırdı?

Tosuncuk ne zaman kaçtı? Mehmet Aydın, Çiftlik Bank'ta kaç kişiyi, ne kadar dolandırdı?

Brezilya Sao Paulo kentinde Türk Başkonsolosluğu'na teslim olan Çiftlik Bank’ın kurucusu Tosuncuk lakaplı Mehmet Aydın Türkiye getiriliyor. Türk polisinin teslim aldığı Aydın'la ilgili detaylar merak konusu oldu. Bu bağlamda Tosuncuk ne zaman kaçtı, Mehmet Aydın, Çiftlik Bank'ta kaç kişiyi dolandırdı gibi sorulara yanıt aranıyor.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Tosuncuk ne zaman kaçtı? Mehmet Aydın, Çiftlik Bank'ta kaç kişiyi, ne kadar dolandırdı?

Kurduğu Çiftlik Bank'la binlerce kişiyi mağdur eden Mehmet Aydın, bu gece Türkiye'ye getirilecek. 22.30'da Türkiye'de olacak Aydın'ın gözaltına alındıktan sonraki ilk fotoğrafları yayınlanmaya başladı. 1 milyardan fazla parayı yurt dışına kaçan 'Tosuncuk' lakaplı Mehmet Aydın hakkındaki bilgiler merak ediliyor.

Kurucusu olduğu Çiftlik Bank üzerinden binlerce kişiyi dolandırdıktan sonra yurt dışına kaçan ve kırmızı bültenle aranan ‘Tosuncuk’ lakaplı Mehmet Aydın, geçtiğimiz perşembe günü Brezilya’da teslim olmuştu.

İçişleri Sözcüsü İsmail Çataklı, Çiftlik Bank kurucusu Mehmet Aydın’ın bugün sabah 09:50 sıralarında Türkiye’ye getirilmek üzere yola çıkarıldığını açıkladı. Uçak 22.30 gibi Türkiye'de olacak.

Mehmet Aydın, uçaktan indiğinde gözaltına alınıp Anadolu Başsavcılığına götürülerek sorgulanacak.

Mehmet Aydın’ın teslim olma anı ve uçak yolculuğuna dair fotoğraflar bugün servis edildi.

TOSUNCUK NE ZAMAN KAÇTI?

Çiftlik Bank üzerinden 500 milyon lira dolandıran Mehmet Aydın, Brezilya Sao Paulo kentinde Türk Başkonsolosluğu'na teslim oldu.

Kurucusu olduğu Çiftlik Bank ile 2018 yılında 132 bin 222 kişiden dolandırdığı 1 milyar 139 milyon 972 bin TL para ile yurt dışına kaçan ve hakkında kırmızı bülten çıkarılan 'Tosuncuk' lakaplı Mehmet Aydın (30) teslim oldu.

KIRMIZI BÜLTENLE ARANIYORDU…

1991 Bursa doğumlu Çiftlik Bank'ın kurucusunun beraberinde milyonlarca doları yurt dışına götürüldüğü iddia ediliyor. Çiftlik Bank'ın kurucusu Mehmet Aydın Interpol'ün “Most Wanted” yani “en çok aranan” listesine girmişti. Interpol’ün sayfasında yer alan bilgilere göre, Mehmet Aydın, elektronik ortamda ödeme sistemleri aracılığıyla hırsızlık yapma, kooperatif kurarak insanları aldatma, suçunu finans etmek için organizasyon kurmak, taahhüt vererek toplanan varlıkları aklamak ve vergi yasanın ihlali suçlamasıyla aranıyordu.

BİNLERCE KİŞİ MAĞDUR

İlk kuruluşunda oyun olarak hizmet veren Çiftlik Bank daha sonra yüzbinlerce kullanıcısı olan bir yatırım haline dönüştü. Yatırdıkları paralar ile çeşitli hayvanlar satın alan ve düzenli ziyaretler ile gerçek para kazandırmayı vaat eden Çiftlik Bank, kullanıcılar tarafından popüler hale geldi.

Yatırdıklarını paranın daha fazlasını alma umuduyla para yatıran 77 bin 843 kişi yatırdıklarını parayı bile geri alamayınca dolandırıldığını anladı. Sermaye Piyasası Kurulu'nun raporuna göre 77 bin 843 kişiden 511 milyon TL toplandı. 62 bin 877 kişiye 393 .3 milyon TL ödeme yapıldı. Kalan para ise Kıbrıs'a ve Çiftlik Bank CEO'su Mehmet Aydın ile eşinin hesabına aktarıldı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Yeşilçam'ın efsane ismi Kartal Tibet'e veda

Yeşilçam'ın efsane ismi Kartal Tibet'e veda