21 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
HAFİF YAĞMUR
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Gündem Türk dünyası bir değerini kaybetti: Erdoğan Aslıyüce vefat etti

Türk dünyası bir değerini kaybetti: Erdoğan Aslıyüce vefat etti

Ömrünü Türk dünyasına arayan Araştırmacı-yazar eski sendikacı, Hoca Ahmet Yesevi Vakfı Genel Başkanı Erdoğan Aslıyüce vefat etti.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Türk dünyası bir değerini kaybetti: Erdoğan Aslıyüce vefat etti
KAYNAK: Haber Merkezi

Ömrünü Türk dünyasına arayan Araştırmacı-yazar eski sendikacı,  Hoca Ahmet Yesevi Vakfı Genel Başkanı Erdoğan Aslıyüce vefat etti.

Hayatını Türk Dünyası çalışmalarına ve Türk Milleti adına Kültür ve Tarih çalışmalarına adamış, vakıf ve gönül insanı, Hoca Ahmet Yesevi Vakfı Genel Başkanı Erdoğan Aslıyüce, vefat etti.

Erdogan Asliyuce Kimdir (3)

Merhum Erdoğan Asliyüce’nin Cenazesi yarın öğlen namazında Fatih Camisinden kalkacak cenaza namazının ardından son yolculuğa uğurlanacak.

Hoca Ahmet Yesevi Vakfı Başkanı Erdoğan Aslıyüce Kırıkkale'de Türk Metal Sendikası çatısı altında uzun yıllar aktif sendikacılık görevinde bulundu .

Ömrünü Türklük Davasına adayan  Erdoğan Aslıyüce, Türk dünyasına geziler düzenleyerek Anadolu Türklüğü ile Türkistan Türklüğü arasında köprü oldu.

Erdogan Asliyuce Kimdir (2)

Vakfının adını taşıyan Yesevi Dergisi 300 sayı çıkarak Türkiye'nin uzun süreli seri yayın yapan ender dergileri arasında yer aldı. Yüzlerce konferans veren Erdoğan Aslıyüce'nin yazmış olduğu 25 adet kitabı bulunuyor.

Türk dünyası için büyük bir değer olan araştırmacı yazar Erdoğan Aslıyüce'ye Allah'tan rahmet kederli ailesine ve sevenlerine başsağlığı diliyoruz.

Erdogan Asliyuce Kimdir (1)

ERDOĞAN ASLIYÜCE KİMDİR?

Erdoğan Aslıyüce 1946 yılında Kırıkkale'nin Delice ilçesinde doğdu. 1970 senesinde Makine Kimya Endüstrisi'nde çalışmaya başladı. Daha sonra 1982'de İstanbul Türk Metal Kurucu Başkanı olarak görev yaptı. 1996 yılına kadar kurumun İstanbul Şube Başkanlığı'nda bulundu. 1972 yılında arkadaşlarıyla birlikte Dur Yolcu gazetesini çıkardı. Bunun yanında 1980 senesinde Konya'da Konevi Dergisi'ni yayınladı. 1 Mart 1993 tarihinde Hoca Ahmet Yesevi Vakfı’nı kurdu. 1994 yılında Yesevi Yayıncılık Şirketi'ni açtı. Ayrıca 1 Ocak 1994 tarihinden bu yana aylık olarak Yesevi dergisini çıkarmaktadır. Öte yandan Erdoğan Aslıyüce Japonya, Çekoslovakya, İngiltere, Kanada, ABD, Azerbaycan, Kazakistan, Türkmenistan, Yunanistan, Bulgaristan, Makedonya, Yugoslavya, Romanya, Tuva, Hakasya, Tataristan, Başkurtistan, Altay Cumhuriyeti, Hollanda, Almanya, İsviçre, Tayland, Sudan, Tayvan, Hong Kong, Kırgızistan, Özbekistan, İsrail, Arnavutluk, Moldavya, Gagavuz, Pridnestroya, Singapur, Suriye, Yakutistan gibi pek çok bölgeyi gezerek 25 farklı kitap yazmıştır.

Yorumlar
E
Erdoğan sinirli 3 ay önce
ALLAH rahmet eylesin Bozkurt Erdoğan. Seni unutmayacağız. Mekanın cennet olsun.
begenme BEĞENME
0
cevapla CEVAPLA
S
SERDAR BOZDAYI KIRŞEHİR 3 ay önce
MEKAN CENNET İNŞAALLAH AMİN UNUTURSAK KANIMIZ KURUSUN
begenme BEĞENME
0
cevapla CEVAPLA
MHP'li Karakaya: Bayrak lekelenmedi, yere düşmedi, kirlenmedi!

MHP'li Karakaya: Bayrak lekelenmedi, yere düşmedi, kirlenmedi!