20 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
HAFİF YAĞMUR
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Gündem Türkiye'de üretilmişti! Artık Japonya'da kullanılıyor

Türkiye'de üretilmişti! Artık Japonya'da kullanılıyor

Türkiye’de üretilen embolizasyon ajanlar ve cihazı, Japonya’da bilim adamları tarafından büyük beğeni kazandı. Cihazın kullanıldığı sıralarda Japonya ulusal kanalları yayına girerek Türkiye’de üretilen milli cihazların “Çığır açıcı mahiyette” olduğunu dile getirdi.

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Türkiye'de üretilmişti! Artık Japonya'da kullanılıyor

Türkiye'de üretilen embolizasyon ajanlar ve cihazı, Japonya'da Japon hastalara uygulanırken, Japonya'nın ulusal kanallarında canlı yayınlandı. Türkiye'de üretilen milli cihazlar Japon bilim adamları tarafından büyük beğeni kazandı ve Türkiye'de üretilen milli cihazların “çığır açıcı mahiyette” olduğu dile getirildi.

Beyin damarlarının balonlaşması olarak bilinen hastalık dünya genelinde en yaygın ölüm sebepleri arasında yer alıyor. Türkiye'de üretilen tıbbı cihazlar sayesinde artık beyin damarlarının balonlaşması hastalığı tedavi edilebilecek. Japon doktorlar tarafından uygulanan tedavi yöntemi, daha çok anevrizma tedavilerinde (damar balonlaşması), arteriyel malformasyonlar, venöz malformasyonlar, arteriyovenöz malformasyonlar- fistül tedavilerinde kullanılıyor.


Türkiye'de geliştirilen embolizasyon tedavisi, anevrizma tıkanmasını, patlamasını önlemek için kullanılmakla birlikte, beyinde meydana gelen anevrizmaların tedavisinde de kullanılıyor.

Reflü tedavisinde de kullanılabiliyor

Türkiye'de geliştirilen tıbbı cihaz, özellikle İngiltere, Almanya, İtalya, Fransa ve Hindistan başta olmak üzere 57 ülkeye ihraç ediliyor. Embolizasyon tedavisinin yanı sıra reflü hastalığını tedavi etmek için de kullanılıyor. Birçok ülkede beyin anevrizması tedavisinde ağırlıkla metal sarmallı cihazlar tercih edilirken, Türkiye'de embolizasyon tedavi sistemi kullanılmaya başladı.
Japonya ile ticaret hacmi artarken, Türkiye teknik alanda tıbbi cihazlarla ilgili ortak çalışmalar da yapıyor. Dünya sağlığına katkı sunarak birçok ırktan insanın Türkiye'de üretilen tıbbi cihazlarla tedavi edilebilmesi ise Türkiye'nin uluslararası alanda prestijini arttıran bir gelişme olarak değerlendiriliyor.

"Türkiye'nin milli cihazları çığır açıcı mahiyette"

Son olarak Japonya'da Türkiye'nin ürettiği milli tıbbi cihaz olan embolizan ajanlar ile yapılan ameliyatlar Japonya'da yayın yapan ulusal kanallarda canlı yayınlandı. Türkiye'nin milli cihazlarının “Çığır açıcı mahiyette” olduğu dile getirildi.

Japonya'da Türk milli cihazları aranan ürün haline geldi

Birçok önemli bilim adamından, hekimlerden ve hastalardan tam not alan milli cihazlar; Japonya'daki çoğu kamu ve özel hastanelerinde artık aranan bir ürün haline geldi.
Türkiye'nin milli kaynaklar ile ürettiği ve dünya sağlığına sunduğu bu ürünlerin ülkemizde beyin anevrizması hastalığına yakalananlar için de kullanılmasının ise Türk bilim adamları tarafında çok önem arz ettiği vurgulanıyor.

Uygulama yapılan bölgeye göre Adhesive ve Non-Adhesive olarak iki farklı yapıda piyasaya sürülen bu sistem; çeşitli Avrupa ülkelerinde, Hindistan'da ve Japonya'da devlet geri ödeme sisteminde yer alıyor.

Ülkemizdeki bilim adamları, Türkiye'de de milli imkanlar ile üretilen bu cihazların Genel Sağlık Sigortası Genel Müdürlüğü tarafından eşleştirilmesinin binlerce hastaya umut olacağını söylüyor.

Cihazın üretimini sağlayan ülkemizin milli cihaz üretiminde amiral gemisi olan INVAMED tarafından, Türkiye'de de geri ödeme kapsamına alınması için “Sosyal Güvenlik Kurumu Genel Sağlık Sigortası Genel Müdürlüğüne” girişimlerde bulunulduğu öğrenildi.  

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
İstanbul havalimanları, 6 ayda 48 milyon yolcuyu ağırladı

İstanbul havalimanları, 6 ayda 48 milyon yolcuyu ağırladı