29 Eylül 2024
weather
28°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkgün Galeriler Gündem Vali sebzesi olarak biliniyor, suyu bağırsakların dostu! Lif, vitamin ve antioksidan hepsi bunda

Vali sebzesi olarak biliniyor, suyu bağırsakların dostu! Lif, vitamin ve antioksidan hepsi bunda

Bamya vali yemeği olarak biliniyor. Bamya suyu sindirim ve bağırsak sistemini çalıştırıyor. Peki bamya suyu nasıl yapılır? Bamya suyu nerelerde kullanılır? İşte yanıtı...

Vali sebzesi olarak biliniyor, suyu bağırsakların dostu! Lif, vitamin ve antioksidan hepsi bunda 1
CBamya suyu bağışıklığı güçlendiriyor. Bamya suyunu aroma olarak çorbalarınızda kullanabilirsiniz. Peki bamya suyunun faydaları neler?
1 / 13
Vali sebzesi olarak biliniyor, suyu bağırsakların dostu! Lif, vitamin ve antioksidan hepsi bunda 2
BAMYA SUYUNUN FAYDALARI Bamya suyu mükemmel bir lif, vitamin ve antioksidan kaynağıdır ve sağlık açısından birçok faydası vardır. Bamya suyu bağışıklık sisteminizi güçlendirmenize, iltihapla savaşmanıza ve kalp sağlığınızı iyileştirmenize yardımcı olur.
2 / 13
Vali sebzesi olarak biliniyor, suyu bağırsakların dostu! Lif, vitamin ve antioksidan hepsi bunda 3
Bamya suyu yüksek miktarda çözünür lif, antioksidanlar ve C vitamini içerir. Bamya suyunun sağlık açısından faydalarından bazıları şunlardır:
3 / 13
Vali sebzesi olarak biliniyor, suyu bağırsakların dostu! Lif, vitamin ve antioksidan hepsi bunda 4
BAĞIŞIKLIK SİSTEMİNİ GÜÇLENDİRİR Bamya suyu, bağışıklık sisteminizi güçlendirmeye ve vücudunuzu enfeksiyonlara, virüslere ve hastalıklara karşı korumaya yardımcı olan C vitamini ve diğer besinleri içerir.
4 / 13
Vali sebzesi olarak biliniyor, suyu bağırsakların dostu! Lif, vitamin ve antioksidan hepsi bunda 5
KABIZLIĞI ÖNLER Bamya suyunda bulunan çözünür lif, doğal bir müshil görevi gördüğü için bağırsak hareketlerini düzenlemeye ve kabızlık semptomlarını azaltmaya yardımcı olur. Kabızlık ve hemorid problemi olanların bamya suyu içmesi tavsiye edilir.
5 / 13
Vali sebzesi olarak biliniyor, suyu bağırsakların dostu! Lif, vitamin ve antioksidan hepsi bunda 6
KAN ŞEKERİ SEVİYELERİNİ DÜZENLER Diyabetiniz varsa, bamya suyu içmek kan şekeri seviyenizi dengelemenize ve insülin duyarlılığını artırmanıza yardımcı olur. Bamya suyundaki lif, şekerin bağırsaklarınızdan kan dolaşımına emilimini yavaşlatır. Bu da kan şekerinin aniden yükselmesini önler.
6 / 13
Vali sebzesi olarak biliniyor, suyu bağırsakların dostu! Lif, vitamin ve antioksidan hepsi bunda 7
KOLESTEROLÜ DÜŞÜRÜR Bamya suyundaki çözünebilir lif aynı zamanda kanınızdaki zararlı kolesterol seviyelerinin azaltılmasına da yardımcı olur. Lif, bağırsaklarınızdaki safra asitlerine bağlanarak bunların emilmesini önler. Karaciğerinizi mevcut kolesterolden daha fazla safra üretmeye zorlayarak kolesterol seviyenizi düşürür.
7 / 13
Vali sebzesi olarak biliniyor, suyu bağırsakların dostu! Lif, vitamin ve antioksidan hepsi bunda 8
KİLO VERMEYE YARDIMCI OLUR Bamya suyu, düşük kalorili bir içecek olduğu için kilo kontrolüne yardımcı olur. Aynı zamanda içeriğindeki lifler, tokluk hissi sağlayarak daha az yemek yemenizi sağlar.
8 / 13
Vali sebzesi olarak biliniyor, suyu bağırsakların dostu! Lif, vitamin ve antioksidan hepsi bunda 9
KALP SAĞLIĞINI İYİ GELİR Bamya suyu, omega-3 yağ asitleri açısından zengindir. Omega-3 yağ asitleri, kötü kolesterolü düşürerek kalp hastalıkları riskini azaltır.
9 / 13
Vali sebzesi olarak biliniyor, suyu bağırsakların dostu! Lif, vitamin ve antioksidan hepsi bunda 10
CİLDİ GÜZELLEŞTİRİR Bamya suyundaki A ve C vitaminleri de dahil olmak üzere antioksidanlar serbest radikallerle savaşmaya, cilt dokusunu iyileştirmeye ve sağlıklı bir cilt oluşumuna yardımcı olur. Ayrıca erken yaşlanmayı ve kırışıklıkları önler.
10 / 13
Vali sebzesi olarak biliniyor, suyu bağırsakların dostu! Lif, vitamin ve antioksidan hepsi bunda 11
KEMİK SAĞLIĞINI DESTEKLER Bamya suyundaki C vitamini, kalsiyum ve magnezyum, güçlü kemiklerin korunması ve osteoporoz gibi durumların önlenmesi için gereklidir.
11 / 13
Vali sebzesi olarak biliniyor, suyu bağırsakların dostu! Lif, vitamin ve antioksidan hepsi bunda 12
GÖZ SAĞLIĞINI KORUR Bamya suyu, göz sağlığı için faydalı beta-karoten açısından zengindir. Bamya suyunun düzenli olarak tüketilmesi yaşa bağlı makula dejenerasyonunun önlenmesine yardımcı olur.
12 / 13
Vali sebzesi olarak biliniyor, suyu bağırsakların dostu! Lif, vitamin ve antioksidan hepsi bunda 13
BAMYA SUYU NASIL YAPILIR? Bamya suyu yapmak için ihtiyacınız olan tek şey taze bamya ve sudur. Bamyayı yıkayıp saplarını kesin. Daha sonra bamyayı ikiye bölün veya irice doğrayın. Bamyayı bir kavanoza veya büyük bir kaseye koyun ve üzerini suyla örtün. Buzdolabına koyun. Gece gece boyunca veya en az 8 saat bekletin. Su sümüksü bir hal alacak, biraz kalınlaşacaktır. Su bamyayla demlenip jel benzeri bir maddeye dönüşecektir. Lezzet katmak için suya limon suyu veya bal ekleyin. Bamya suyunu buzdolabında 3 güne kadar saklayabilirsiniz.
13 / 13
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Türkiye depremlerini de bilen Simpsonlar'dan şok açıklama: Özür dileriz

Türkiye depremlerini de bilen Simpsonlar'dan şok açıklama: Özür dileriz