22 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
PARÇALI BULUTLU
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Gündem Yavaş'ın mumu yatsıyı göremedi

Yavaş'ın mumu yatsıyı göremedi

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş Haber Global’de katıldığı programda işe gelip giderken minibüs kullandığını açıkladı. Yavaş’ın bu sözleri birçok sosyal medya kullanıcısı tarafından yalanlandı. 3,5 milyon TL değerindeki makam aracının görüntüleri paylaşım rekoru kırdı.

4 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Yavaş'ın mumu yatsıyı göremedi

Kadir YILDIZ / TÜRKGÜN

Yavaş’ın daha öncede gerçekleri yansıtmayan sözleri sosyal medyada tartışma konusu haline gelmiş ve geri adım atmak zorunda kalmıştı.

3,5 Milyonluk Makam Aracı Var

ABB Başkanı Mansur Yavaş göreve geldikten sonra makam araçlarını sattığını ve kendisinin de işe minibüsle gidip geldiğini söyledi. Bu sözlerden hemen sonra Yavaş’ın kullandığı lüks makam aracının fotoğrafları sosyal medyada tartışma konusu haline geldi.

Tasarruf amacıyla makam araçlarının büyük bölümünü sattıklarını söyleyen Yavaş, Melih Gökçek döneminde sekreterlere bile makam aracı tahsis ettiklerini ileri sürdü. Yine tasarruf amacıyla başkanlığa tahsis edilen makam araçlarını da sattığını anlatan Yavaş, işe minibüsle gidip geldiğini söyledi. "Toplu ulaşım aracı mı kullanıyorsunuz" sorusuna ise Yavaş, "Hayır belediyeye ait minibüs" cevabını verdi.

Mansur Yavaş'ın "Minibüs kullanıyorum şehir dışlarında ise Vakıfbank'ın tahsis ettiği ve ücret ödemediğimiz aracı var" sözleri sosyal medyada tartışma yarattı. Minibüsün aslında VIP aracı olduğu belirtilirken, paylaşımlarda Yavaş'ın 3,5 milyon değerinde lüks makam aracını Ankara içinde kullandığına ilişkin fotoğraflar yer aldı.

‘Reklam Yapmam’ Sözleri de Yalan Çıktı

Yavaş'ın açıklamalarına ilişkin bir diğer yalanlama da belediyeye ait hizmetlerde kendi adının yer almadığına ilişkin sözleri oldu. ‘Biz hizmetlerde sadece Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin adını kullanıyoruz, benim ismim yer almıyor" sözlerine rağmen atılan tweetlerde birçok hizmette Mansur Yavaş isminin yer aldığı görüldü.

Yavaş, "Gerek yok bunlara. Tabii herkesin kendi tercihidir. Birçok yerde belediye başkanlarımızın devasa fotoğraflarını görüyorum. Ne bayram mesajında veya belediyenin hiçbir etkinliğinde fotoğrafımız olmaz. Sadece şu yazılır. Yani yapılan bir etkinlikle ilgili Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı yazılır veya Ankara Büyükşehir Belediyesi yazılır. O kadar... Şimdi biz kendi malımızı falan dağıtmıyoruz. Biz halktan aldığımız parayla yapacağımız yardımları veya masrafları onların parasıyla yapıyoruz. Kişisel reklamımızda kullanamayız" dedi. Ancak gerçeklerin böyle olmadığı ve Belediye’nin hizmetlerinde Mansur Yavaş’ın imzasının kullanıldığı ortaya çıktı.

Karla Mücadelede Sınıfta Kaldı

2020-2021 kış dönemlerinde kar yağışı nedeniyle Ankaralılar zor anlar yaşadı. Kar temizliğinin yapılmaması nedeniyle Ankaralılar mağdur edilmiş, birçok yerde kar temizliği geç yapılırken bazı yerlerde de hiç yapılmadığı görülmüştü.  Mansur Yavaş bu konuda başarısız olduğunu itiraf etti.

Yavaş, “Oradaki arkadaşımızın heyecanlanması yüzünden o gün kar topaklaştı. Öyle bir başarısızlık oldu. Çıktım sokağa belediyeye geliyorum. Bir tane kar aracı görmedim ben. Halbuki biz daha öncesinden kamyonların önüne bıçak yaptırmak suretiyle kendi lojistiğimizi artırmıştık. Yani böyle bir şey yaşanmaması gerekiyordu. Hemen soruşturdum, onunla ilgili ihmalleri de orada gördüm. Gereğini de yaptım” dedi.

‘Engelliyorlar’ Sözleri Boş Çıktı

Mansur Yavaş’ın CHP medyası üzerinden yürüttüğü “çalışmalarımız engelleniyor” algısını, Ankara Büyükşehir Belediyesi MHP Grup Başkanvekili Murat Ilıkan, Mansur Yavaş’ın yüzüne karşı söylediği sözlerle boşa çıkarmıştı.

Ilıkan, ABB Meclisi’nde yaptığı konuşmada, Mansur Yavaş’ın, bazı bölgelerin su hattında yapılacak yenilemelerle ilgili önergenin MHP ve AK Partili üyeler tarafından reddedildiği yönündeki sözlerini çürütmüştü. Söz konusu önergenin bütün partilerin ortak kararı ile Temmuz ayına ertelendiğini söylemiş ve Yavaş bu sözlere itiraz edememişti. Ilıkan, söz konusu işlerle ilgili Mansur Yavaş’ın “siz yetki vermeseniz de biz belediye kaynakları ile yaparız” sözünü de hatırlattı. Yavaş’ın bu sözleri kabul etmesi üzerine Ilıkan “1 yılda neden yapamadınız” diye sormuş ve Yavaş cevap verememişti.

Yardımlarda Ayrıcalık Yaptı

Berberlerin kapalı olduğu pandemi sürecinde tüm berberlere yardım edildiğini önce süren Mansur Yavaş’a belediye meclisinden tepki gelmesi üzerine Mansur Yavaş, "Ankara’da bin 800 berber ve kuaför başvurmuş ve bunların tamamına da para yatırılmış. Listesini Ankara Ticaret Odası Başkanlığından aldık" diyen Mansur Yavaş Yavaş, Berberler Odası Başkanı Sezai Kara'yı meclis toplantısı esnasında telefonla aradı. Yavaş'ın iddialarını yalanlayan Kara, Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne 3 bin kişilik liste verildiğini, ayrıca tüm berberlere yardım yapılmadığını belirterek, "Bizi arayıp şikâyet eden berberler var" dedi. Mansur Yavaş’ın 1400 berbere hiçbir yardım yapmadığı ortaya çıktı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
30 ülkeye Karadeniz somonu ihracatı

30 ülkeye Karadeniz somonu ihracatı