Türkçe Düşün
İstanbul
AÇIK
26°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Günün Başyazısı Irak ve Suriye’deki korsan seçimler

Irak ve Suriye’deki korsan seçimler

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Irak ve Suriye’deki korsan seçimler
KAYNAK: Haber Merkezi

YILDIRAY ÇİÇEK / TÜRKGÜN

ABD’nin yıllardır 4 parçalı sözde bir Kürdistan kurmaya çalıştığı sır değil… Bunun için terör örgütü PKK’yı, Mesut Barzani’yi ve Celal Talabani’yi yıllardır maşa olarak kullandı. Celal Talabani ölünce oğulları üzerinden maşalık devam ediyor. Irak işgalinden sonra ABD’nin planları çerçevesinde sözde Kürdistan Bölgesel Yönetimini oluşturan Barzani’ler ise sinsi sinsi her tarafı idare etmeye çalışıyor. Barzani, 2017 yılında sözde Kürdistan için korsan bir bağımsızlık referandumu yapmaya kalmıştı. Türkiye’nin dirayetli duruşu sayesinde Barzani, Kerkük’te arkasına bakmadan kaçmış, korsan olarak düzenlediği bağımsızlık referandum defterini kapatmak durumunda kalmıştı. 

ABD, Suriye’de iç savaş çıkarttıktan sonra orada da (Mazlum Kobani, Mazlum Abdi, Ferhat Abdi Şahin) isimlerini kullanan PKK’lı bir figüranı sahneye sürdü. ABD’nin Suriye’deki taktiği DEAŞ/YPG arasında kontrollü gerginlik stratejisi yaratıp, “DEAŞ tehlikesi var” diyerek YPG’nin işgallerini meşrulaştırmak oldu.

Şimdi Irak’ta hayata geçirilmek istenen korsan seçim Suriye’de de yapılmak istendi. Terör örgütü YPG, Rakka, Deyrizor, Halep ve Haseke dahil toplam 4 ili, ayrıca El-Cezire (Haseke ve Kamışlı), Deyrizor, Rakka, El-Furat (Aynularap), Münbiç ve Afrin-El-Şehba ile Tabka bölgelerini kapsayacak sözde seçimle kendine meşruiyet kazandırma çabasına girmişti. Yine Türkiye’nin dirayetli duruşu sayesinde, verdikleri tarihte bunu gerçekleştiremediler ama ileri tarihe ertelediklerini duyurdular.

ABD Dışişleri Bakanlığı, bu durumu “Suriye’nin kuzeydoğusunda şu anda böyle bir seçim için koşulların oluştuğunu düşünmüyoruz. Bunu 'Kuzey ve Doğu Suriye Demokratik Özerk Yönetimi (PKK'nın kurduğu yönetim) de dahil olmak üzere Kuzeydoğu Suriye'deki bir dizi aktöre ilettik. Onları şu anda seçimleri yapmamaya çağırdık." şeklinde açıklamıştır.

ABD silahını, eğitimini verdiği terör örgütüne “Senin ne haddine seçim yapmak?” diyemiyor da “Koşullar henüz oluşmadı” diyor. Koşulları da alıştıra alıştıra oluşturuyorlar. Terör örgütüne devlet kurmaya çalışan ABD, burada çok bariz bir ikiyüzlülük yapıyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, MHP Lideri Devlet Bahçeli ve Milli Güvenlik Kurulu bu konu üzerinde geçtiğimiz günlerde ciddiyetle durdu ve uyarılar yaptı. Türkgün manşetinde görüldüğü gibi, MHP Lideri dün de bu konu üzerinde ciddi değerlendirmelerde bulundu.

YPG aşklarıyla sicilleri dolu olan CHP ve türevleri bu konuya karşı oldukça duyarsız kaldı.

Ota-çöpe, gerekli-gereksiz her şeye yorum yapan CHP’nin çenesi oldukça düşük sembolleri Özgür Özel, Ekrem İmamoğlu, Kemal Kılıçdaroğlu Suriye’de PKK’nın varlığını meşrulaştırma girişimlerine niçin tek cümlelik yorum yapmadılar? Mansur Yavaş’ta da “Az laf” olunca o hiç yorum yapamadı. Ajans bunlara ya “üç maymunu oynayın” dedi ya da henüz kullanacakları mesajı onlara iletmedi. Zaten CHP bugüne kadar açıktan PYD/YPG’ye destek çıkmıştı.

Türkiye’nin böyle bir muhalefeti varken düşmana gerek var mı? Türkiye, yarın Suriye üzerinde yine bir terörle mücadele operasyonu başlatıp, bu korsan seçim peşinde koşan terör örgütü YPG’nin başına bomba yağdırdığında CHP ve türevleri yine ortaya çıkıp feryat edecektir.

4 parçalı sözde Kürdistan’ın peşinde koşanların çalışma sahası Türkiye, Irak, Suriye ve İran olunca, bu komşu ülkelerdeki her gelişme direkt Türkiye’yi ilgilendirmektedir. Tüm bu gelişmelere rağmen “Türkiye’nin beka meselesi yok” diyen kim varsa o kişi içimizdeki sinsi düşmandır ve tarafı Amerika’dır.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
BM'den İsrail kararı: Kara listeye alındı

BM'den İsrail kararı: Kara listeye alındı