20 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
HAFİF YAĞMUR
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün İslam Ve Ahlak Ayetli hadisli cuma mesajları ve sözleri | Resimli, kısa, uzun ve anlamlı 2021 Cuma mesajları SMS

Ayetli hadisli cuma mesajları ve sözleri | Resimli, kısa, uzun ve anlamlı 2021 Cuma mesajları SMS

Hayırlı Cumalar... İslam aleminin en önemli günleri arasında yer alan Cuma günü Müslüman tarafından sabırsızlıkla bekleniyor. Bu özel günde sevdiklerine ve yakınlarına Cuma mesajı göndermek isteyen resimli, ayetli, hadisli cuma mesajlarını araştırıyor.

4 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Ayetli hadisli cuma mesajları ve sözleri | Resimli, kısa, uzun ve anlamlı 2021 Cuma mesajları SMS

Müslimanlar için özel günler arasından yer alan Cuma günü, milyonlarca insan camiye gidip, namaz kılıp İslam alemi için dua ediyor. Haftanın bayramı olarak kabul edilen Cuma gününde ditlenen hutbelerde müminlerin genel sorunları ve gündemleri ele alınıyor. Bu özel günde iyilik yapmak isteyen birçok kişi resimli, kısa, uzun ve anlamlı cuma mesajlarını SMS göndermek istiyor.

DUALI HADİSLİ CUMA MESAJLARI

Ey benim güzel mevlam! Benim senden istediklerimi değil; senin bende görmek istediklerini yaşat bana. Hayırlı Cumalar!

Allah sizleri, çocuklarınızı, anne babanızı ve tüm sevdiklerinizi rahmetiyle kuşatsın, her iki dünyada da bahtiyar etsin, Cumanız mübarek olsun.

"O Rab ki, yeri sizin için bir döşek, göğü de (kubbemsi) bir tavan yaptı. Gökten su indirerek onunla, size besin olsun diye (yerden) çeşitli ürünler çıkardı. Artık bunu bile bile Allah'a şirk koşmayın. (Bakara -22.)" CUMA GÜNÜNÜZ BİN MUBAREK OLSUN.

Bir Cuma daha araladı ömrümüzün kapısını. Bir Cuma daha yaklaştık kıyamete.. YA RABBi! Geçmiş için lüzumsuz üzülmekten, gelecek için manasız kaygılanmaktan bizi muhafaza eyle. 

Ne arzu ediyorsak hayırlısıyla veriver bize! Çaresizliğimize çare olacak dualar düşürüver dilimize! Rızâna uygun yaşamayı nâsip eyleyiver! Hayırlı cumalar.

 

Allah'ım! Bana kendi sevgisini ve senin yanında sevgisi bana fayda verecek kimsenin sevgisini ver. Cumanız mübarek olsun.

Allah'ın nuruyla, ümmetini selamlayan gül yüzlü nur Peygamberin (s.a.v) şefaati üzerimize olsun. Hayırlı Cumalar.

"Sen af yolunu tut, iyiliği emret, cahillerden yüz çevir."(A'raf,7/199) Cuma Gününüz Bin Mübarek Olsun.

ANLAMLI CUMA MESAJLARI

Yeri göğü yaratan Rabbim, mübarek Cuma gününde içinizi daraltan, kalbinizi sıkan ne derdiniz varsa, rahmet rüzgarları estirerek başınızdan gidersin. Hayırlı Cumalar

Bu günümüzü dünlerin hüzünlerine ve yarının endişelerine galip getirme. Âmin.
Bunlar, ALLAH'a ve Ahiret gününe inanırlar, iyiliği emreder, kötülükten menederler ve hayr'larda yarışırlar. İşte bunlar iyi kimselerdendir. (Al-i İmran Suresi 3/114) Hayırlı cumalar.

 

Güzel insanların kalbi, toprağa rahmet indiren yağmura benzer. Yağdıkça güzelleştirir; güzelleştikçe huzur verir. Ettiğiniz her dua derdinize deva, gözünüze nur, ailenize sevdiklerinize huzur getirmesi duasıyla. Hayırlı Cumalar.

Kalbinizden geçen duaların kabul olacağı, aklınızda olanın önünüze çıkacağı bir Cuma olması dileğiyle, hayırlı Cumalar.

 

"O Rab ki, yeri sizin için bir döşek, göğü de (kubbemsi) bir tavan yaptı. Gökten su indirerek onunla, size besin olsun diye (yerden) çeşitli ürünler çıkardı. Artık bunu bile bile Allah'a şirk koşmayın. (Bakara -22.)" CUMA GÜNÜNÜZ BİN MUBAREK OLSUN.

Anlatmaya dilde lisan yetmiyor, utancından durdu kalem gitmiyor, ne yapsak da bizde kusur bitmiyor; olmuşuz bir kere isyana tabi, kurtar bizi Yarabbi… Cumanız hayırlı ve mübarek olsun…

Rabbim bu mübarek gün hürmetine günahlarımızı af buyursun. Bizlere esenlik versin. Selam ve dua ile… Hayırlı Cumalar.

 

RESİMLİ CUMA MESAJLARI

Dünyada bir olan sende bin olsun, kainatta damla olan sende okyanus olsun. El açıp dua etiğin her şey bugün kabul olsun. Amin! Hayırlı Cumalar dilerim.

Ya Rabbim! Sen anne babalarımızı ve tüm inananları sonsuz rahmetinle bağışla ve cumamızı hayırlı, nurlu ve bereketli eyle, Amin! Selam ve dua ile hayırlı cumalar.

 

Bizi yoktan var eden, varlığından haberdar eden, yaratıp imtihan eden, imtihan edip sabır veren Allah'ın müminlerini bağışlaması dileğiyle Cumanız Mübarek olsun!

Allah'ım! İnancımızdan ötürü bizi zillete düşürmeye gayret edenlere fırsat verme. Amin" Hayırlı Cumalar

 

Yarabbi; nefsimize esir olmaktan, doğru yoldan çıkmaktan, garipten ah almaktan, kul hakkıyla ölmekten, düşman şerrinden, evlat kahrından, affı olmayan günahtan, kabirdeki azaptan, cehennemde yanmaktan, senden başkasına muhtaç olmaktan sana sığınırız. Hayırlı Cumalar…

Allah’ım! Acizlikten, tembellikten, cimrilikten, korkaklıktan, ihtiyarlıktan ve kabir azabından sana sığınırım. Allah’ım! Nefsime takvayı nasip et ve onu arındır; onu en iyi arındıracak olan sensin. Onun dostu ve velisi sensin. Allah’ım! Huşû duymayan kalpten, doymayan nefisten, fayda vermeyen ilimden ve kabul olunmayan duadan sana sığınırım.'' Hayırlı Cumalar.

 

Faydalı olan ve yol gösteren bilgileri beynimize. Bize sahip çıkan örnek dostlarımızı kalbimize yerleştirelim. HAYIRLI CUMALAR.

Kalplerimizden yorgunluğu, ruhlarımızdan kırgınlığı kaldırıver ya Rabbi! Affına sığındık, günahtan azat eyleyiver! Sen ki suskun gönüllerde saklı kalanları bilensin.

Huzur ve güven içinde yenen kuru bir ekmek, endişe içinde yenen baldan daha tatlıdır. Namus içinde yaşanan bir çadır, ahlaksızlığın hüküm sürdüğü bir köşkte yaşamaktan daha sevimlidir. Cumanız Mübarek Olsun

 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Türkiye'den Almanya'ya taziye mesajı

Türkiye'den Almanya'ya taziye mesajı