20 Ekim 2024
weather
11°
Twitter
Facebook
Instagram

MHK'nin yaptırım gücü yok!

YAYINLAMA: | GÜNCELLEME:
MHK'nin yaptırım gücü yok!

2008’den bu yana 6. kez aday olduğumuz Avrupa Şampiyonası finallerine nihayet 2032’de ev sahipliği yapacağız. Adaylık sürecinin başlangıcında ufukta ev sahipliği pek görünmüyordu. 2028 için karşımızda İngiltere ve İrlanda, 2032 için ise İtalya vardı. Ama İtalya’dan gelen ortaklık teklifi bir anda her şeyi değiştirdi. Sürekli dosya hazırlayıp, adaylık müracaatı yaptığımız ev sahipliği rüyamız, nihayet 2032’de gerçek olacak. Karşımızda başka aday olmasa bile, hazırlamış olduğumuz adaylık dosyasının kabul görüp, ev sahipliğimizin “resmileşmesi” büyük bir başarıdır. Emeği geçen herkesin ellerine sağlık. Allah mahcup etmesin.

Geçtiğimiz hafta yine hakem hataları ön plandaydı. Ancak hatalar büyük takımların lehine yapılınca fazla toz kalkmıyor. Geçen haftaki hatalar nedeniyle, büyük takımlardan biri puan kaybetseydi, şu anda ortalık yangın yerine dönmüştü. Bangır-bangır bağıranların sesi bu kez kısıktı, nedense ? Herkes adalet istiyor ama, sadece lafta istiyor. Kimsede çıkıp “hakem bu hafta bizim lehimize hata yaptı” demiyor. Hakemler gerçek patronlarının MHK olduğuna yürekten inanmadıkları sürece, tüm takımlar her hafta hakem hatalarıyla karşı karşıya kalmaya devam edecekler.

Bu cümleyi geçen hafta da yazdık. Şimdi de yazıyoruz. Maalesef önümüzdeki haftalarda da yazmaya devam edeceğiz. Çünkü hakemlere gerçek anlamda destek verecek, onların özgüvenlerini yükseltici çalışmalar yapacak, ne MHK de var, ne de TFF. Kısacası, bağıran ertesi hafta kazanıyor.

 KENDİSİNE OLUNCA

Taraftar grupları içerisinde en akıllıca tepki veren kim diye sorsak, hemen akla Beşiktaş’ın Çarşı grubu gelir. Nitekim İstanbulspor maçındaki 5 dakikalık sahaya sırtını dönüp sessiz kalma eylemi etkileyiciydi. Ama, aynı taraftara Lugano maçındaki TFF başkanına yönelik kötü tezahürat yakışmadı. Sayın Büyükekşi de böylesine aleni ve galiz küfürlere fazla tahammül edemeyerek stadı terk etti. Umarım bu olaydan sonra sayın başkan, biraz empati yaparak, geçtiğimiz yıl MHK başkanına, üstelik bir kadına edilen küfürler karşısında sessiz kalıp, ceza verdirmemenin muhasebesini yapmıştır.

 KOMİK ÜCRETLER

Hakem ücretlerinin yetersizliğini burada sık sık gündeme getiriyoruz. Yaptıkları işin karşılığı olmasa da, Süper Lig için alınan ücretler kötü diyemeyiz. Ama alt liglere doğru indikçe, ücretlerin deplasman masraflarına dahi yetmediği gerçeği karşımıza çıkıyor. Amatörlerde ise durum tam felaket. Geçtiğimiz hafta açıklanan yüzde 50 zam sonrasında bile alınan ücretler, şehir içi ulaşım parasına yetmeyecek düzeyde. Şimdi bütçe problemi var diyecekler. Yıllardan beri sıra hakem ücretlerine gelince, bütçeler hep yetersiz olur zaten. Ama Güçlü MHK’lar her dönemde hakemlere iyi zam almışlardır. Hakemlere zam mı, TFF yapmaz, MHK yaptırır. Hakemlere yapılan zamlar ile MHK’nin gücü, doğru orantılıdır. Amatör maç ücretlerinin komikliği, MHK’nın, TFF nezdinde hiçbir yaptırım gücü olmadığının en büyük göstergesi...

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *