06 Ekim 2024
weather
26°
Twitter
Facebook
Instagram

Kendi kendilerini yalanlıyorlar

YAYINLAMA: | GÜNCELLEME:
Kendi kendilerini yalanlıyorlar

Geçtiğimiz hafta sonu CHP’nin bol suçlamalı, yuhalamalı ve kavgalı İstanbul il kongresi gerçekleşti. Adeta al birini vur ötekine manzaraları vardı.

CHP İstanbul İl Başkan adayı Cemal Canpolat, kongredeki konuşmasında "Belediye başkanı olduktan sonra CHP örgütünü dışarıda bırakmayı kabul edemiyorum. CHP'lilerin başka partiler üzerinden işe girmesini içime sindiremiyorum. CHP'den istifa edip İYİ Parti üzerinden işe girme dönemi pazar gününden itibaren bitecektir. Sağ siyasetle belediyecilik olmaz. AKP'nin devşirme kadrolarıyla belediyecilik yapamazsınız. İYİ Parti kadrolarıyla solcu belediyecilik yapamazsınız” diyerek torpil iddialarının hedefine Ekrem İmamoğlu’nu koymuştu. Ekrem İmamoğlu da kongre salonunun çıkışında "Çok çirkinleştirdiler, çok yalan konuştular. O yalanlarında boğulsunlar” şeklinde bu iddialara cevap vermişti. CHP içindeki bu tartışmalar halen devam ediyor. CHP’nin en itici tiplerinden CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, basın toplantısı düzenleyerek bu tartışmalara müdahil olarak "İstanbul İl Kongresi'nde adaylardan bir tanesi çıktı "Ben Ekrem İmamoğlu'na iş listesi veriyorum, almıyor" dedi. Recep Tayyip Erdoğan bunu grup toplantısında paylaştı. Teşekkür ediyorum Recep Tayyip Erdoğan... CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediyesi listeyle işe adam almaz. Güreşçiyi daire başkanı yapmaz. Bir görevliye 5 maaş vermez. Milletvekillerinin, bakanların, il başkanlarının listesiyle İstanbul'un çalışanlarını belirlemez" açıklamasını yaptı.

Her CHP’li yöneticinin yaptığı gibi üfürmekten başka ne anlamı var bu konuşmanın? Daha kendi içinde ne döndüğünü bilmeyen ve sırf gevezelik olsun diye yapılan bir konuşma değil mi bu?

CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, “İBB listeyle işe adam almaz” diye gevezelik yapıyor yapmasına da geçtiğimiz yıllarda CHP İstanbul İl Başkan Yardımcısı Özgür Nas'ın, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ndeki (İBB) kadrolaşmayı "Çoğumuz biliyor. İlçe başkanları da biliyor. 100 kişi alınıyorsa CHP'den 35, İYİ Parti'den 15, diğerleri (HDP, Saadet Partisi ve Demokrat Parti...) 15, İBB kariyer üzerinden ise 20-25 gidiyor" şeklinde itiraf etmedi mi? Konuşsana Ali Mahir Başarır?

Dağdan gelip İBB’de göreve başlayan PKK’lılar, İBB içinde gözaltına alınmadı mı? Kadrolaşmada bile çığır açmıştınız. Güreşçiyi yapmazlar ama Kandil’den gelen teröristler İBB’de herşey yapılır değil mi?

Ekrem İmamoğlu’nun, Meral Akşener’in partisinin 80 milyonluk reklam giderlerini ödediği Türkiye’de gündem olmuştu. Niçin muhatapları yalanlamamıştı?

Cem Uzan bir gün çıkıp “Ekrem İmamoğlu'nun Meral Akşener'in oğlu ve eşi (Fatih Akşener) ile ilişkileri var. Belediye kanalıyla ticari ilişkileri var. Bunun üzerinden Meral Akşener devreye giriyor ve böyle bir sarmal var. Böyle bir sarmalın içinde kimse kimseden hesap sormuyor. Ekrem İmamoğlu, 'çok karıştırırsan görevden alınırım' diye tehdit ediyor, o da 'merak etmeyin, ben sesimi çıkarmayacağım, size dokunmayacağım' diyor. Böyle bir ortamda, siyasetin böylesine çetrefilli, kimin elinin kimin cebinde belli olmadığı bir ortamda hesap sorma süreci bugüne kadar Türkiye'de gerçekleşmedi." açıklamasını yaptı. Niye kimse çıkıp bu iddialara cevap vermedi? CHP’nin gevezelerinden Ali Mahir Başarır cevap vermek isterse eğer dinliyoruz kendisini?

İBB ve Ekrem İmamoğlu üzerinde şaibeden başka ne var geçen bu dört yıl içinde? İstanbul halkına hizmet dışında her şey var değil mi?

Ekrem İmamoğlu’nun, Meral Akşener ile çevirmediği hangi dolap kaldı? Kemal Kılıçdaroğlu’nu bile devirme, onu aday yapmama tezgâhlarını denemediler mi? İP’li birçok parti yöneticisinin şef, müdür yapıldığı İBB’de liste ile işe alımlara mı şaşırılacak?

CHP işte böyle ayak oyunlarının döndüğü, birbirlerini tekzip edenlerin, herkesin birbirini hançerlediği, mantıklı konuşan bir kişinin olmadığı, menfaat savaşlarının olduğu bir partidir. Böyle bir partide de Ali Mahir Başarır gibilere bol bol tiyatro sahnesi kurulmaktadır.

CHP’nin hali “Deveye "Boynun eğri" demişler, "Nerem doğru ki?" demiş hali gibidir. CHP’de doğru bir tane davranış gösterecek olan var mıdır?

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *