16 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
AÇIK
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Önce sen mesafeni koy Mansur Yavaş!

Önce sen mesafeni koy Mansur Yavaş!

YAYINLAMA:

Türk siyasetinin en büyük zafiyeti, Mevlana’nın “Ya Olduğun Gibi Görün Ya Da Göründüğün Gibi Ol” şeklinde ifade ettiği gibi davranan insan sayısındaki azlığıdır. Olduğu gibi görünen, göründüğü gibi olan insan sayısı Türk siyasetinde çok olsa inanın Türkiye’nin temel meselelerine yönelik çözümler daha hızlı gelişir. Çünkü karşındakinin amacını, hedefini, karakterini bilirsin ve ona göre davranış şekli beklersin. İnsanların olduğundan farklı görünmeleri; riyakârlığa, ikiyüzlülüğe, yalana, gizli ajandaya sebebiyet verdiği için bir de bunların ne olduğunu çözmeye harcanan zaman ve enerji topluma ayrıca külfet oluyor. Sağ’dan Sol’a, Sol’dan Sağ’a herkeste “Olduğu gibi görünmeme, göründüğü gibi olmama” hastalığı var. Ne söylediği yaptıklarına ne de yaptıkları söylediklerine uymayanlar yüzünden Türk siyaseti basitleştiriliyor. Sağ’dan Sol’a geçen ve geçtiği günlerde "Bugün 40 yıllık geçmişimi geride bırakarak, CHP adayı olmamla, geride kalan bütün tartışmalar bitecektir.” cümlesini kurarak geçmişini bir tuşla silen Mansur Yavaş’ın son açıklamalarını dinleyince bunları yazmak farz oldu. “40 yıllık geçmişimi sildim” dediği halde ne zaman köşeye sıkışsa eski kimliğini kullanmaya kalkan Mansur Yavaş, Mevlana’nın “Ya Olduğun Gibi Görün Ya Da Göründüğün Gibi Ol” sözüne en çok muhatap olması gereken kişilerden birisidir.

Mansur Yavaş, CHP'nin Tüzük Kurultayı öncesi il danışma toplantısında ağzını yamulta yamulta bir konuşma yaptı. En dikkatimi çeken de “Milli bayramlarımız kutlanıyor, kutlamayan iki tane parti var. Bunlara da ben mesafe konması gerektiğini düşünüyorum.” sözleri oldu. Parti ismi vermedi ama kastettiği partilerin DEM ve HÜDAPAR olduğu haberleştirildi.

Mansur Yavaş, herkesi kendi gibi balık hafızalı sanıyor galiba?

DEM dediği parti HDP’nin devamı olduğu gibi son iki yerel seçimde de CHP ile ittifak ortaklığı yapmış ayrıca Ankara’da Mansur Yavaş’ı desteklemiş terör örgütü PKK’nın siyasi uzantısı olan partidir.

Anlaşılan o ki şimdilerde “Mesafe koyalım” diye kendisine verilen milliyetçi rolünü oynayan Mansur Yavaş, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinden önce milyonların huzurunda “HDP meşrudur, mecliste derdini anlatacaktır. Demirtaş PKK’ya silah bıraktıracaktır” şeklinde güzelleme yapan adamın ta kendisidir.

2019 yerel seçimler öncesi “HDP´yi ziyaret edecek misiniz?” sorusuna "Onu bilemiyorum, ajans karar verecek.” cevabını veren Mansur Yavaş, şimdi ne oldu da birdenbire “Mesafe koyalım” noktasına geldi? 

Önce sen mesafeni koysana Mansur Yavaş!

“Ajans” Mansur Yavaş’a bu sefer acaba “önümüzdeki seçimler için sen milliyetçi seçmeni maniple et” figüranlığını mı verdi?

CHP’ye geçtiği günden bu yana, CHP’nin terör örgütü PKK’nın siyasi uzantılarıyla ilişkisine zerre laf söylemeyen, bu ilişkiden bir rahatsızlık hissetmeyen, hatta bu ilişkinin nimetini yiyen Mansur Yavaş’a “Hangi dağda kurt öldü?” atasözüyle sormak lazımdır. “Mansur Yavaş ile Kurt ismi yan yana gelmez” diyorsanız, o halde onun için "Tilki tilkiliğini yapar" deyimini kullanalım… Atasözü de deyim de bunun gibilere çok nasıl olsa…

Mansur Yavaş’ın 2010 yılında MHP’den istifa gerekçelerinden birisi de Engin Alan gibi vatansever bir komutanın MHP’ye katılması olduğunu biliyorsunuz. Engin Alan’a karşı çıkıp, CHP’nin PKK’lılarla ilişkisine ses çıkarmayan adamın adıdır Mansur Yavaş… Kemal Kılıçdaroğlu dönemi tüm bunlara sustu, Özgür Özel dönemi de bu manada susmaya devam ediyor.

Özgür Özel, PKK’lı teröristlere selam gönderirken, PKK’lı sanatçıların elini öperken, PKK’lı sanatçılara CHP Belediyelerinde konser verdirirken, açıktan terör örgütü PKK’ya hizmet eden DEM’li Belediye Başkanlarına sahip çıkarken, şehit cenazesinden çıkıp koştura koştura DEM’e ziyarete giderken, DEM’in Eşbaşkanlarını CHP Genel Merkezi’nde ağırlarken, “Türk ordusu kimyasal silah kullanıyor” iftirasını terör örgütü PKK’nın yayın organında atan TTB Başkanı Şebnem Korur Fincancı’yı CHP Genel Merkezi’nde konuk ederken, yerel seçimlerde “Kent Uzlaşısı” çerçevesinde ittifak yaparken sesi/soluğu çıkmayan Mansur Yavaş’ın bugün “Mesafe koyalım” çıkışı kendince hamamın namusunu kurtarma oyunudur.

PKK’lı Demirtaş’ın özgürlüğünü isteyenlere “İnşallah” diyen sen, önce kendi mesafeni koy…

İngiltere’de terör örgütü PKK’yı savunan, sözde Kürdistan kurulsun diyen, teröristbaşı Öcalan’ın özgürlüğünü isteyen İngiliz siyasetçilerle kurduğun dostluğa mesafeni koy…

“Mali özerklikten yanayım. Yerel yönetimler özerkliğini öncelikle mali özerklik yaparak belirlersiniz” diyerek PKK’nın taleplerini dillendirdiğin için sen, önce kendi mesafeni koy…

Mansur Yavaş, en başta sen PKK DEM’liğine aşk duyan Özgür Özel’e, Kemal Kılıçdaroğlu’na, Ekrem İmamoğlu’na ve partin CHP’ye mesafeni koy…

Siyasi analizler, yorumlar senin çapını gerçekten çok aşıyor. Eski HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli’nin "Mansur Yavaş da bilecek ki seçilmişse HDP oylarıyla seçilmiştir.” dediği biri olarak, sen siyasi konulara hiç girme Mansur Yavaş... Sen önce 2019 yılından bu yana çivi çakmadığın Ankara’nın temel meselelerine çözüm bul…

 

 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *