04 Ekim 2024
weather
21°
Twitter
Facebook
Instagram

Penceresi kirli olanlar, Devlet Bahçeli vaz mı geçecek sanıyor?

YAYINLAMA:
Penceresi kirli olanlar, Devlet Bahçeli vaz mı geçecek sanıyor?

MHP Lideri Sayın Devlet Bahçeli’nin her sözü ve davranışı her zaman geniş yankı uyandırır. TBMM Genel Kurulu, 28. Dönem 3. Yasama Yılı açılışının yaşandığı gün gerçekleşen MHP Grup toplantısındaki konuşmaları, el sıkışmaları, diyalogları, mesajları halen tartışılmaktadır. Herkes anlama, görme, bakma hissetme kabiliyetine göre MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin sözlerine, davranışlarına çeşit çeşit yorumlar getirmektedir.

Fakat şunu kalın çizgilerle belirtmekte fayda var ki görmek ve bakmak arasında cidden büyük bir fark vardır.

Mesela CHP’nin emanetçi Genel Başkanı Özgür Özel bakan ama göremeyenlerin başını çekmektedir.

Mesela Özgür Özel, MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin DEM milletvekilleriyle el sıkışmasına bakmış ama derinliği görememiştir. Göremediği gibi, kendinin DEM ile biriktirdiği ihanet sicilini de bu el sıkışması üzerinden örteceğini sanan şu değerlendirmeyi yapmıştır:

“Bize geçmişte DEM'leniyor diyenler, sadece HDP vekilleriyle el sıkıştık diye terör örgütleriyle el ele kol kola diyenler bugün gittiler, Devlet Bahçeli için söylüyorum, 'kapatılsın' dediği partiye, 'milletvekilleri içeri atılsın' dediği partiye, eş genel başkanını içeriye attırdığı, 'çıkmasın' dediği partiye, 'hazine yardımı vermeyin' dediği partiye, 'terör yuvası' dediği partiye gittiler el sıkıştılar. Düne kadar bize bu yüzden demedikleri hakaret kalmıyordu. Ben Devlet Bey kadar hararetle el sıkışıp büyük bir memnuniyetle kucaklaşmayı geçmişte yapmadım.”

Özgür Özel, sen DEM ile sadece el sıkışmadın iş birliği ve ittifak yaptın!

Özgür Özel, sen DEM ile sadece el sıkışmadın, birlikte sınır ötesi terörle mücadele operasyonlarına “Hayır” oyu kullandın!

Özgür Özel, sen DEM ile sadece el sıkışmadın başta PKK’lı terörist Selahattin Demirtaş başta olmak üzere PKK’lıların özgürlüğünü istedin.

Özgür Özel, sen DEM ile sadece el sıkışmadın, terör örgütü PKK’ya yardım ve yataklık yüzünden kayyum atanan, cezaevine gönderilen DEM’li Belediye Başkanlarını savundun!

Özgür Özel, sen DEM ile sadece el sıkışmadın, terör örgütü PKK’nın yayın organı Medya Haber’e çıktın!

Özgür Özel, sen DEM ile sadece el sıkışmadın, terör örgütü PKK’nın haber ajanslarına ödül verdin!

Özgür Özel, sen DEM ile sadece el sıkışmadın, şehit cenazesinden çıkar çıkmaz, DEM Genel Merkezi’ne koşarak gittin!

Özgür Özel, sen DEM ile sadece el sıkışmadın, ellerini adeta yalayıp yutan tarzda eğilerek öptün!

Özgür Özel, sen DEM ile sadece el sıkışmadın, PKK’lı sözde sanatçılarla sahnede, evinde sürekli yeni yeni pozlar verdin!

İşte bu yüzden senin temel meselen bakmak ve görmek arasındaki farkı tam olarak idrak edememendir!

Senin bu idraksizlik halini görünce şu hikâye aklıma geldi:

Genç bir çift yeni bir mahalledeki evlerine taşınmışlar. 

Sabah kahvaltı yaparken, komşu da çamaşırları asıyormuş. 

Kadın eşine: “-Bak, çamaşırları yeterince temiz değil, çamaşır yıkamayı bilmiyor, belki de doğru sabunu kullanmıyor,” demiş. 

Eşi ona bakmış bir şey söylememiş. 

Kadın, komşunun çamaşır astığını gördüğü her sabah aynı yorumu yapmaya devam etmiş. 

Bir ay kadar sonra, bir sabah, komşunun çamaşırlarının temiz olduğunu gören kadın çok şaşırmış. “-Bak demiş” kocasına, 

“-Çamaşır yıkamayı öğrendi sonunda, merak ediyorum, kim öğretti acaba?” “-Ben bu sabah biraz erken kalkıp penceremizi sildim” diye yanıt vermiş eşi.

Bunun özeti nedir Özgür Özel?

“Başkalarını izlerken gördüklerimiz, baktığımız pencerenin ne kadar temiz olduğuna bağlıdır.”

Özgür Özel, senin CHP’nin kirli penceresinden bakış açına göre şunlar mı olacak?

MHP Lideri Devlet Bahçeli, HDP ve DEM’in kapatılmasından mı vazgeçecek?

MHP Lideri Devlet Bahçeli, terörle mücadele operasyonlarından mı vazgeçecek?

MHP Lideri Devlet Bahçeli, teröristlerin sarı torbalara doldurulmasından mı vazgeçecek?

MHP Lideri Devlet Bahçeli, terör örgütü PKK’ya yardım ve yataklık yapan DEM’li siyasetçilerin, belediye başkanlarının, sanatçıların, yazarların, yorumcuların hukuki cezalandırılmasına mı karşı çıkacak?

MHP Lideri Devlet Bahçeli, PKK’lı teröristlerin sarı torbalara doldurulmasından mı vazgeçecek?

MHP Lideri Devlet Bahçeli, Anayasa’nın ilk dört maddesinden mi vazgeçecek?

Söylesene Özgür Özel, MHP Lideri Devlet Bahçeli hangisinden vazgeçecek? 

Tüm bunların hangi birinden bugüne kadar bir taviz verdiğini gördün?

Geçmişte Selahattin Demirtaş, MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin yanına gelip elini sıkmıştı. O günlerde de senin gibi ihanetlerinin üstünü örtmek isteyenler, bu el sıkışmasını istismar edebilmek için her türlü propagandayı yapmıştı. Selahattin Demirtaş nerede?

2016 yılından beri cezaevinde ve 42 yıl hapis cezası aldı.

Ahmet Türk de gelip elini sıkmıştı. Daha sonra cezaevinde sağlık durumunun istismar edileceğini görünce sağduyulu bir davranış sergilemiş ama Ahmet Türk’ün yönettiği Mardin Büyükşehir Belediyesine kayyum atandığı vakitte “19 Ağustos 2019 Pazartesi sabahı Diyarbakır, Mardin, Van Büyükşehir Belediyelerinin HDP’li Belediye Başkanları isabetli bir idari tasarrufla görevlerinden geçici tedbirle uzaklaştırılmışlar, yerlerine mezkûr illerin valileri görevlendirilmiştir. Bu mücadelenin kesintisiz sürmesi yegane arzumuzdur. Devletin kaynaklarını, milletin kazanımlarını teröristlere peşkeş çekenler pişman edilmelidir.” açıklamasını yapmıştır.

O yüzden MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin davranışlarını değerlendirirken bakan değil de gören olursanız daha sağlıklı sonuçlar alırsınız. Hiç kimse aklından çıkarmasın, kurt kışı geçirir, ama yediği ayazı unutmaz.

MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin terörle mücadele konusunda taviz vermeyeceğini tüm dünya bilir. O yüzden kimse DEM ile kirli ilişkilerini, iş birliklerini ve ittifaklarını MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin el sıkışması üzerinden örtbas etmeye çalışmasın… 

O yüzden Özgür Özel, önce partisi CHP’nin kirli pencerelerini temizleyerek MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin eylem ve söylemlerini değerlendirmeye kalkmalıdır. CHP’liler öyle aciz ve çaresiz haldedir ki, yıllardır sürdürdükleri BDP, HDP, Yeşil Sol, DEM iş birliğini; MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin el sıkışması üzerinden örtbas edeceklerini sanıyorlar… CHP’liler size bir hatırlatma yapalım. Terörle mücadelede PKK’lı teröristlerin en çok sarı torbaya doldurulduğu dönem Cumhur ittifakı dönemidir. Sırf hepinizin karşı çıktığı Zeytin Dalı Operasyonu’nda bile 4600 YPG’li terörist öldürüldü. O günlerde MHP Lideri Devlet Bahçeli nasıl haykırıyordu?

“Ya Afrin yıkılsın ya da teröristler yakılsın. Ya istiklal ya ölüm ya zafer ya da son nefere, son nefese kadar şehadet. “

Görenler her şeyi anlar da baktığı penceresi kirli olanlar anlar mı?

MHP Lideri Sayın Devlet Bahçeli ne adım atarsa atsın Türkiye’nin varlığı için atar. Her daim ülke için birlik ister ve bölücülüğü ezer. El sıkıyorsa verdiği mesaj “Türkiye’den yana olun. Emperyalizm oyunlarına düşmeyin, oyunlarda figüran olmayın” mesajıdır.    Bu mesaj zaten terörle mücadele de tavizsiz duruş sergileyen bir liderin mesajı olduğu için farklı  anlamlar yüklenmez.  Ortadoğu bölgesinde ateş yanıyorsa, bu yangından Türkiye’yi kurtaracak olan onun birlik mesajlarını iyi anlamak  ve uygulamaktır.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *