09 Ekim 2024
weather
24°
Twitter
Facebook
Instagram

Yeni bir Sevr dayatıyorlar

YAYINLAMA: | GÜNCELLEME:
Yeni bir Sevr dayatıyorlar

Haftalık olağan grup toplantıları için kürsüye çıkan genel başkanlar parti gruplarına seslendi. MHP lideri Devlet Bahçeli’nin iç cephe ve dış tehditlere yönelik açıklamaları dikkat çekti. CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in gündeminde ise “özel hayatına yönelik iftiralar” vardı. Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ve Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler “İsrail tehdidine” karşı düzlenen özel oturumda TBMM’yi bilgilendirdi. 

Türkiye Partisi Olun

Grup toplantısında konuşan MHP Lideri Devlet Bahçeli Şark meselesinin tedavülde olduğunu, yeni bir Sevr dayatmasıyla karşı karşıya kalındığını dile getirdi ve asıl hedefin Beyrut değil Ankara olduğunu vurguladı. Geçtiğimiz hafta TBMM genel kurulunda DEM’lilere uzattığı elin bu bağlamda değerlendirilmesi gerektiğini vurguladı ve uzatılan elin “milli birlik ve kardeşlik” mesajı taşıdığını dile getirdi. DEM’e düşen sorumluluğu ise “Türkiye Partisi olmaktır” sözleriyle özetledi. MHP Lideri Bahçeli DEM’e, ”gelin Türkiye partisi olun, gelin teröre cephe alın, gelin bin yıllık kardeşliğimizde kenetlenenin” teklifinde bulundu.

Biz Öylesine El Uzatmayız

MHP Lideri Bahçeli, uzattığı elin bazı çevrelerce siyasi bir adım olduğunun dile getirilmesine sert tepki gösterdi. Bu elin altında yeni anayasa veya Cumhurbaşkanlığı seçimleri olduğunu söyleyenlere, “Biz, gelişigüzel, keyfe keder, can sıkıntısından, anlık dürtülerle, dümenden ve düzenden el uzatmayız. Biz durduk yere el vermeyiz, öylesine yerimizden kalkıp da el sıkmanın merakına tevessül ve teşebbüs etmeyiz” sözleriyle amacının Türkiye’nin bekası olduğunu gösterdi.

Aynısı CHP İçin de Geçerli

DEM’e uzatılan elin aynı zamanda CHP’ye de uzatıldığını belirten MHP Lideri Bahçeli, CHP’yi centilmence siyaset yapmaya davet etti. DEM ile kurulan ittifakın onları doğru bir siyaset zemine çekmek yerine daha çok karanlığa ittiği bir gerçek hala gün gibi ortada duruyorken CHP’ye yapılan bu çağrı da iç cephenin sağlamlaştırılası adına önemli bir adım oldu. Bu yüzden aynı elin CHP’ye de uzatılmış olması samimi bir tavrın göstergesiydi. Özgür Özel’in “özel hayatına” yönelik FETÖ taktiklerinin devreye sokulmasına da tepki gösteren MHP Lideri Bahçeli “siyasetimizin konusu değildir” dedi. 

Bir Kez Daha Düşünün

TBMM’deki tüm milletvekillerine bir çağrıda bulunan MHP Lideri Bahçeli, ülkemize yönelik tehditlerin bir kez daha düşünülmesi ve neyin amaçlandığının görülmesi gerektiğini ifade etti. Türkleri Anadolu’dan atmak hayalinin yüzyıllardır sürdüğünü dile getiren MHP Lideri, bugün meselenin Beyrut değil, Ankara olduğunu vurguladı. Yeni bir Sevr dayatmasıyla karşı karşıya olduğumuzun altını çizdi ve 600 milletvekiline “bir kez daha düşünün” uyarısında bulundu. 

Özgür Özel’e 2 Küçük Soru

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve MHP Lideri Bahçeli’nin, “Asıl hedef Türkiye” sözlerini ısrarla sulandırmaya ve itibarsızlaştırmaya yönelik çabalar CHP Genel Başkanı tarafından dillendirildi. Partisinin grup toplantısında kürsüye çıkan Özgür Özel İsrail tehdidinin altında başka siyasi saikler olduğunu ima ederek, “Bu ülkenin Cumhurbaşkanı, Meclis kürsüsünden dedi ki; 'İsrail'in bir sonraki hedefi Türkiye'. Bunun akla yatan tarafı yok. Kahvede biri söylese 'Deli misin' denir” ifadelerini kullandı. Ekonomik göstergeler ve işsizliğin üzerinin “İsrail tehdidiyle” örtülmek istendiği anlamına gelen cümleler kurdu. Özgür Özel’e sormak gerek; İsrail’in gizlemediği planı siz neden yok sayıyorsunuz? Bugünden hazırlık yapmayıp, iç cepheyi sağlamlaştırmazsanız, yarın düşman kapıya dayandığında “bana biraz müsaade eder misiniz?” mi diyeceksiniz? 

Ve Giderek Artan Şiddet…

Toplumsal şiddet konusunu da gündemine alan MHP Lideri Bahçeli son günlerde yaşanan olaylara dikkat çekti ve Milliyetçi Hareket Partisi ARGE çatısı altında, “Bireysel ve Toplumsal Şiddetle Mücadele” etmek maksadıyla bir komisyon kurulduğunu duyurdu. Uyuşturucu ve uyarıcı madde kullanım yaşının aşağılara düşerek ilerlediğini ve okul önlerinde uyuşturucu çetelerinin yuvalandığını dile getirdi. Sert ve seri önlemler alınmasının zaruretinden bahsetti ve asıl felaketin; insanın sadece yiyen,  içen, üreyen ve başka insanlara şiddet uygulayan bir varlık haline gelmesi olduğunu belirtti. 

 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *