PKK’nın sivil tiyatrosu ve Batı’ya sinyalleri
![yazar](https://www.turkgun.com/uploads/users/avatar-1736679750.jpg)
![PKK’nın sivil tiyatrosu ve Batı’ya sinyalleri](https://www.turkgun.com/cropImages/760x/uploads/makaleler/2025/1/983-pkknin-sivil-tiyatrosu-ve-batiya-sinyalleri.jpg)
Türk Ordusu bir yandan, Suriye Milli Ordusu diğer yandan Türkiye ve Suriye’de huzuru bozan terör örgütü PKK'ya (YPG) yönelik terörle mücadele operasyonlarını aralıksız sürdürüyor. Terör örgütü YPG, Beşar Esad rejiminin devrilmesinden sonra oluşan yeni yönetim yapısından büyük bir darbe yedi. Ortada kalmanın çaresizliğiyle yalvarmadığı ülke neredeyse kalmadı. ABD'ye, İsrail'e, Rusya'ya, İran'a, Türkiye'ye aklınca tutturabileceği ölçüde adeta yalvarmıştır. Bu ülkelerden bazıları arka planda terör örgütü YPG'yi elinde tutma planları yapsa da Türkiye'nin şu an Suriye'de kurduğu yapılanma yüzünden açıktan sahiplenemiyor.
Türkiye ve Suriye'nin yeni yönetimi Suriye üzerinde toprak işgal eden YPG'yi kökten temizlemeye kararlı ve bu manada büyük dayanışma gösteriyorlar. Terör örgütü YPG'nin işgal ettiği bölgelerde operasyonlar dayanışmalı bir şekilde genişleyerek sürmektedir.
Terör örgütü PKK’da bu operasyonlar karşısında köşeye sıkışmanın çaresizliğiyle Batı'nın desteğini alabilmek için, operasyon bölgelerine hem sivilleri yığmaya çalışmakta hem de teröristleri sivil gibi gösterme propagandası yapmaktadır. Gazze'de 20 bini çocuk toplam 50 bini aşan masum/sivil vahşice öldürüldüğünde kılını kıpırdatmayan Batı'nın teröristlerin bu oyunu karşısında aldanması ikiyüzlülükten başka bir şey olmaz. Terör örgütü PKK, Türkiye ve Suriye balyozu yememek için her türlü düğmeye basmaktadır.
Türk Ordusu ve Suriye Milli Ordusu'nun darbelerinden çil yavrusu gibi dağılan terör örgütü PKK işgal ettiği yerlerde tutunabilmek için son günlerde her türlü oyunu terör sahnesine sürüyorlar.
Geçtiğimiz hafta sahneye sürdükleri en büyük propaganda oyunları da "Kürt tiyatrocu, sanatçı, sivili öldürdüler" şeklindeki bir yalandır. Bu yalanın yayılmasına PKK/DEM unsurları da aracılık etmiştir.
DEM "Bavê Teyar milyonlarca Kürt'ün evine misafir olan, güldüren, düşündüren ve her zaman halkının yanında olan bir sanatçıydı. Bu saldırıları en güçlü şekilde kınıyoruz. Bu vesileyle günlerdir Tişrin Barajı'nda topraklarını savunan, saldırıların son bulması için sivil canlı kalkan eylemini gerçekleştiren Kuzey ve Doğu Suriye halklarını selamlıyor, dayanışma duygularımızı paylaşıyoruz." açıklamasını yaparak, Diyarbakır Barosu da "Tişrin Barajı'na gitmiş olan sivillere yönelik bir saldırı gerçekleşmiş; bu saldırıda, Kürt sanatçı Cuma Xelil İbrahim (Bavê Teyar) ile birlikte altı sivil hayatını kaybetmiş, on beş sivil ise yaralanmıştır. Sivillerin korunması uluslararası bir sorumluluktur. Başta Cenevre Sözleşmeleri olmak üzere, çatışma hukuku ve insancıl hukuk kurallarına riayet edilmesi gerekmektedir." açıklaması yaparak PKK'lı teröriste "sivil maskesi" takmaya çalışmıştır. Bu dil Türkiye ve Suriye'deki Kürt kökenli insanları tahrik etme amacı taşımaktadır.
"Katledilen Kürt Tiyatrocu Bavê Teyar" dedikleri bir sivil değildi. PKK kamplarında, terör kıyafetli ve elinde silahla pozlar veren, tüm paylaşımları YPG/PKK propagandası olan ve tabutu PKK paçavralarıyla sarılmış YPG'li bir teröristti. Sivil tanımına uyacak hiçbir özelliği yoktu.
Fakat PKK unsurları özellikle Batı'yı kendilerine sahip çıkma temennisiyle harekete geçirmek istiyor ve kendi içlerindeki çözülmeyi de "Sivillerimiz, sanatçılarımız öldürülüyor" propagandasıyla önlemeye çalışıyorlar.
Tüm deliller gösteriyor ki, o "Kürt tiyatrocu" değil, "PKK'lı tiyatrocu" diye anılmalıdır.
"Sivil" değil elinde silahı olan PKK'lı bir teröristtir.
Tiyatro sahnesinde değil, Türk devletinin ve Suriye Milli Ordusu'nun terörle mücadele operasyonu yaptığı ve "uzak durun" dediği alanda öldürülmüştür.
O yüzden Türkiye'deki ve Suriye'deki PKK'lı unsurlar böyle propagandalarla kimseyi tahrik etmeye çalışmamalı ve Batı'ya sinyal göndermeyi bırakmalıdır.
Türkiye'nin "Ya silah bırakacaklar ya da silah tutanlar gömülecektir" kararlılığını net anlamaları gerekiyor. PKK'lı tiyatrocu silah tutuyordu, gömüldü. Bu kadar basit... Onun yerden bitme oğlu da "Babamın intikamını alacağım" diye tehdit etmiş... Yani diyor ki, benim tabutumu da hazırlayın...
Türk ordusu asla sivil öldürmez. Tüm terörle mücadele operasyonlarını da milimetrik titizlikle gerçekleştirmektedir.
Fakat terör örgütü PKK, çocukların eline silah tutuşturup çatışma alanlarına gönderecek alçaklığı sergilemektedir. Ölmek ve öldürmek için kurulmuş bir terör örgütünden beklenen alçaklık da zaten budur.
Türkiye ve Suriye'de kardeşliğin, huzurun, güvenin oluşması için etnik fitne üreten terör örgütü PKK'nın kökünün kazınması şarttır.
Baksanıza etnik fitne üretmek için elinde silahı olan teröristi bile "Gariban Kürt tiyatrocu" diye pazarlıyorlar...
Bunlardaki kanlı tiyatrolar bir türlü bitmiyor…