21 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
HAFİF YAĞMUR
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Sağlık 35 yaş üstü aşı başladı mı, aşı randevusu nasıl alınır? 35-40 yaş arası aşı randevusu alma MHRS

35 yaş üstü aşı başladı mı, aşı randevusu nasıl alınır? 35-40 yaş arası aşı randevusu alma MHRS

Bilim Kurulu toplantısı ardından açıklandığı gibi 35 yaş ve üzeri vatandaşlar Kovid-19'a karşı aşılanmaya bugün başladı. 35 yaş üstü aşı başladı mı, 35 yaş üstü aşı randevusu nasıl alınır? vatandaşlar tarafından merak ediliyor. Aşılamada yaş sınırı gittikçe aşağıya düşmeye devam diyor. 35 yaş üstü aşı randevusu alma ekranı haberimizde.

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
35 yaş üstü aşı başladı mı, aşı randevusu nasıl alınır? 35-40 yaş arası aşı randevusu alma MHRS

Aşılama sürecinde yeni aşamaya bugün resmen geçildi. 35 yaş üstü aşı başladı mı? vatandaşlar tarafından araştırılırken açıklama geldi. Bilim Kurulu toplantısı ardından açıklama gelmiş yaş sınırı 35'yaş üstüne düştüğü açıklanmıştı. 35 yaş üstü aşı başladı mı? 35 yaş üstü aşı randevusu alma ekranı arama motorlarında araştırılıyor. 

MHRS AŞI RANDEVUSU ALMAK İÇİN TIKLAYINIZ

35 YAŞ ÜSTÜ AŞI BAŞLADI MI?

Bilim Kurulu toplantısı ardından Fahrettin Koca açıklamada bulundu. Bilim Kurulu toplantısı ardından ''Yarın itibariyle 35 yaş üzerindeki tüm vatandaşlarımız için de aşı randevularını açıyoruz.'' ifadelerine yer verildi. Bakan Koca, yarın (17 Haziran) itibarıyla 35 yaş üstünün aşı randevusu alabileceğini açıklamıştı.

35 yaş üstü aşı

35 YAŞ VE ÜZERİ VATANDAŞLARIN AŞILAMASI BAŞLADI

Bakanlığın aşılama takvimine göre sisteme tanımlanan 35 yaş ve üzeri vatandaşlar da bugünden itibaren randevu aldıkları sağlık kuruluşlarında aşılarını olabiliyor.

Bu kapsamda aşı randevusu alarak Sağlık Bilimleri Üniversitesi (SBÜ) Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne gelen 35 yaş ve üzeri vatandaşlara ilk doz aşıları uygulandı. Aşılama öncesi personel tarafından, vatandaşlara bilgilendirme yapıldı.

SBÜ Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Necdet Sağlam,  , insanların aşıya olan ilgisinin SGK'lı çalışanların aşılama programına alınmasıyla daha da arttığını dile getirdi.

Sağlam, "Yaş sınırı olmadan SGK'lı insanlar aşı için hastanemize geliyor. Çok hızlı şekilde de yaş sınırı azaltıldı. Bugün 35 yaşa indi. Ciddi bir yoğunluk var hastanemizde. Randevu alıp hastanemize gelen insanlara hızlı bir şekilde aşılarını yapıyoruz." dedi.

 35 YAŞ ÜSTÜ AŞI RANDEVUSU NASIL ALINIR?

Aşı randevusu almak için öncelikle Merkezi Hekim Randevu Sistemi (MHRS) girişi yapılması gerekiyor.

Karşınıza gelen ekranda E-Devlet ile giriş sağlayabileceğiniz butona tıklayabilirsiniz ya da üye ol butonuna basarak üye olabilerek giriş yapabilirsiniz.

Giriş yaptıktan sonra sağ tarafta yer alan "Hastane randevusu al" sekmesini tıklayınız.

 "Genel Arama" seçeneğini işaretleyiniz.

"Covid-19 Aşı" seçeneğini işaretleyiniz.

Karşınıza çıkacak olan ekranda eğer sağlık çalışanı değilseniz "COVID-19 pandemik aşılaması için belirlenen öncelikli grupta değilsiniz. Yeni öncelikli gruplar eklendikçe durumunuz yeniden değerlendirilecektir." uyarısı çıkacaktır.

Aşı randevu alma

182 İL TELEFONDAN AŞI RANDEVUSU ALMA

Aşı randevusu telefon ile alınacaksa kimlik belgesinin yanınızda bulunması gerekiyor. Eğer aşı randevusu SMS ile alınacaksa TC Kimlik Numarası ve Kimlik Seri Numarasını biliyor olmak yeterlidir. Tüm bunların dışında E-Devlet girişi ile basit bir şekilde aşı randevusu oluşturmak da mümkün olabilmektedir. Bu sayede aşı randevu günü ve saati konusunda serbestçe seçim yapabilmenize imkan doğmaktadır. Telefondan aşı randevusu oluşturabilmek için Sağlık Bakanlığı MHRS sistemi olan 182 çağrı merkezini arayabilirsiniz. Ancak yoğunluk oluştuğu dönemlerde 182 çağrı merkezi hattı düşmemekte ve iletişimde problem yaşanabilmektedir.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Başkan Kayda Salihli’yi Güzelleştiren sera çalışanlarıyla buluştu

Başkan Kayda Salihli’yi Güzelleştiren sera çalışanlarıyla buluştu