20 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
HAFİF YAĞMUR
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Sağlık Köknar çam kozalağı bakın nelere faydalıymış!

Köknar çam kozalağı bakın nelere faydalıymış!

Koronavirüsün Omicron varyantı Türkiye’de etkisini artırmaya devam ederken, birçok vatandaş köknar çam kozalağı şurubuyla kendisini korumaya çalışıyor.  

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Köknar çam kozalağı bakın nelere faydalıymış!

Süs amaçlı kullanıldığı bilinen fakat tam bir ‘şifa’ deposu olduğu ortaya çıkan köknar çam kozalağı şurubunun, özellikle koronavirüse karşı büyük bir koruma sağladığına dikkat çekiliyor. 

Salgın sürecinde etkili olduğu için çok ilgi görüyor

Çam kozalağı şurubu, genellikle mevsimsel geçişlerde sıkça solunum yolu hastalıklarına karşı kullanılıyordu. Doğru zamanda hasat edilen çam kozalaklarından elde edilen köknar çam kozalağı şurubunun koronavirüse karşı etkili olduğu ve bu nedenle son yıllarda yoğun olarak ilgi gösterildiğine dikkat çekiliyor. 

Kozalak şurubu nasıl tüketilmeli?
Faydalarını saymakla bitiremeyeceğimiz özellikle son dönemlerde akciğeri temizlemesi etkisi ile ön plana çıkan kozalak şurubu yapımı oldukça basit olan bir şuruptur. Kozalak şurubunu yaptığınız ya da satın aldığınız zaman aklınıza takılan sorulardan birisi de kozalak şurubunu nasıl tüketeceğiz olmuştur. Kozalak şurubunun faydalarından yararlanabilmek için önemli olan koşul düzenli olarak her gün kullanmaktır.

Özellikle geceleri ortaya çıkan öksürük, nefes darlığı gibi şikayetlerin varlığında kozalak şurubu kullanıyor iseniz uyumadan 1-2 saat önce 1 tatlı kaşığı olarak tüketebilirsiniz. Kozalak şurubunun faydası için düzenli olarak günde 1 tatlı kaşığı alınması gerekmektedir. Eğer kozalak şurubunu saç bakımı için kullanacak iseniz; şurubu ellerinize alın hafif elinizde ısıtıp saç diplerine uygulayın. 20 dakika sonra durulayın. Cilt bakımı için kullanacak iseniz; 1 yemek kaşığı kozalak şurubunu su ile seyreltip yavaşça cildinize yedirin. 5 dakika beklettikten sonra durulayın. Bu işlem haftada 2 defa tekrarlandığında ciltteki ölü derileri arındıracaktır.

 

Köknar çam kozalağı şurubunun faydaları 
Köknar çam kozalağı şurubunun bilinen, bilinmeyen pek çok faydası bulunmaktadır. Yüz yıllardır kullanılan çam kozalağı şurubunun saymakla bitmeyen faydaları arasında akciğeri temizlediği de görülmektedir. İşte faydalarından bazıları; 

Koronavirüse karşı etkili ve özellikle Omicron varyantına karşı korunma amaçlı kullanılmaya başlandı
Akciğeri temizliyor .
Daha rahat nefes alıp verebilmeye yardımcı olur.
Bağışıklık sistemine katkıda bulunur.
Üst solunum yolu enfeksiyonlarına iyi gelir.
Kış hastalıklarına karşı koruyucu görev yapar.
Öksürük krizlerine iyi gelir.
Vücut enerjisini artırıyor.
Kozalak şurubu tüketimi strese iyi gelir.
Kozalak şurubu tüketimi uykusuzluğa iyi gelir ve rahat uyuma imkanı sağlar.
Koronavirüsün ciğerlerinize verdiği zarardan kurtulmak için kullanabilirsiniz

Koronavirüs nedeniyle akciğerlerde yaşanan sıkıntılara karşı kozalak şurubunu öneren Dr. Feridun Kunak, “Ciğerlerimiz temizlensin diyorsanız işte size çam kozalağı gibi güzel bir nimet öneriyorum. Akciğerlerinizi rahatlatmak istiyorsanız, koronavirüse karşı vücut direncinizi artırmak istiyorsanız kesinlikle kozalak şurubunu kullanmalısınız. Nefes darlığı, astım ve her türlü öksürüğe karşı da bunu kullanabilirsiniz.” dedi. 

 

Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu da tavsiye ediyor
Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu ise çam ağacının yapraklarını özellikle astım, bronşit gibi hastalıklarda, akciğer hastalıklarında, müzmin öksürüklerde, balgam söktürmede ve nefes açmada tavsiye ediyor. 

 

“Koronavirüse karşı etkili olduğunu ilişkin çok fazla sonuçlar var”
Köknar kozalak şurubunu kullanarak koronavirüsten bir çok insanın kurtulduğunu belirten Sağlıklı Beslenme Danışmanı Gülhamide Işıkoğlu ise, “Hatay’ın balta girmemiş ormanlarında bulunan çamlardan sadece bu bölgeye özgü yetişen köknar çam kozalaklarını özenle toplayarak üretim gerçekleştiriyoruz. Koronavirüse karşı etkili olduğuna yönelik bize ulaşan çok fazla sonuç oldu. Hatta öyle ki, hastanelerde yatan ve covid 19 tedavisi gören insanlardan daha hala talep görüyor. Kullanıcılar bu sayede virüs belasından kurtuluyorlar. Koronavirüsü atlatan insanların ciğerlerinde oluşan hasarlar için de etkili ve bu yönde de kullanımlar söz konusu.” dedi. 

Tam sezonunda toplanmalı!
Tam sezonunda toplanan kozalakların kullanılmasına dikkat edilmesi gerektiğini söyleyen Işıkoğlu, “Bu şurubun üretilmesinde dikkat edilmesi gereken ayrıntılar vardır. Herkesin rastgele kullanması doğru değildir. Kişiye özel kullanımı da söz konusudur.” dedi.  

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
'Sipariş çok, ürünü saracak ambalaj yetmiyor!'

'Sipariş çok, ürünü saracak ambalaj yetmiyor!'