20 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
HAFİF YAĞMUR
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Siyaset Adalet Bakanlığı açıkladı: 1 milyon 340 bine yakın çatışma, ara buluculuk ile çözüldü

Adalet Bakanlığı açıkladı: 1 milyon 340 bine yakın çatışma, ara buluculuk ile çözüldü

Adalet Bakanlığı, hukuk uyuşmazlıklarında ara buluculuk uygulaması ile son 1 yıllık süreçte 1 milyon 340 bine yakın uyuşmazlığın çözüme kavuşturulduğunu açıkladı.

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Adalet Bakanlığı açıkladı: 1 milyon 340 bine yakın çatışma, ara buluculuk ile çözüldü
KAYNAK: DHA

Bakanlıktan adli tatil döneminin yaklaşması nedeniyle yapılan açıklamada, "Adalet Bakanlığı, son 1 yıllık hizmet binalarından personel istihdamına, hukuki düzenlemelerden alternatif rejimler çözüm yöntemlerinin kullanılabildiğine kadar pek çok yeniliği hayata geçirildi. Yargı sisteminin etkili daha iş yapabilmesine hizmet eden değişimler arasında yeni kurulan ve temeli atılan adalet sarayları ile çalışma üyelerinin sayıları ve hizmetlerinin dikkat çekiyor. alana sahip 5 adalet sarayını hizmete açtı.Ayrıca 11 ilde 971 bin 964 metrekare kapalı alana sahip adliye sarayının inşaatına başlandı.21 adliyenin ise proje çalışmaları devam ediyor" denildi.

'İNSAN KAYNAKLARI GÜÇ KAZANDI'

Son bir yılda 2 bin 294 hakim ve savcının 24 bin 829'a yükseldiği belirtildi, "2019 yılında sisteme kazandırılan Hukuk Mesleklerine Giriş Sınavı ilk kez bu yıl gerçekleşecek. Aynı şekilde ilk hakim savcı yardımcıları bu yıl içinde görevine başlayacak. Ayrıca 1 yılda 20 bin 779 personel sayısı 183 bin 806'ya ulaştı. Aynı zaman diliminde 168'i adli ve 9'u idari yargıda olmak üzere 177 mahkeme, 21 istinaf dairesi, Adli Tıp Kurumu bünyesinde 3 grup başkanlığı bulunuyor. 6 şube müdürlüğü faaliyete geçti. Duruşmalara uzaktan erişim sağlayan 386 Sesli ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) cihazının kuruluşu ve 1 milyon 708 bin 173 SEGBİS topluluğu. Ayrıca, yeni kurulan 340 e-Duruşma sistemiyle fiilen yapılan e-Duruşma sayısı 1 milyon 292 bin 884'e ulaştı. Bölgesel indirimler hızlandıran ve zamandan tasarruf sağlayan e-Tebligat uygulamasıyla da son bir yılda muhatabına iletilen tebligat sayıları 79 bini aştı" ifadelerine yer verildi.

'9'UNCU YARGI PAKETİ'NİN HAZIRLIKLARI SON AŞAMAYA ULAŞTI'

Deprem bölgelerindeki bazı idari davaların daha hızlı sonuçlandırılmasına yönelik düzenlemeyi içeren kanunun ile davaların bir an önce sonuçlanması için yeni bir yargılama usulünün meydana geldiği ve depremizede dayanıklı yargısal çalışmalarda desteklendiği belirtildi. Ara buluculuk uygulamalarına ilişkin olarak "Hukuk sızıntılarında ara buluculuk uygulaması ile son bir yıllık süreçte 1 milyon 340 bin yakın sızıntı çözüme kavuşturuldu. Uzlaştırma kapsamında 324 bin 744, seri muhakeme prosedürü kapsamında 141 bin 243 ve basit yargılama usulü kapsamında da 256 bin 826 dosya hızlı bir şekilde sonuçlandırıldı. Son bir yılda 8'inci Yargı Paketi TBMM'den geçirilirken, 9'uncu Yargı Paketi'nin hazırlıkları son aşamaya ulaştı" denildi.

'REFORM NİTELİĞİNDE HİZMETLERİ HAYATA GEÇİRDİK'

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, bakanlık çalışmalarını sürdürmekte olduğunu belirterek, "Mülkün temeli olan adaletin teknolojimizde sunumumuza sunulan hizmetin formatı, hukukumuzdaki standartlar daha da güçlendirmek için son bir sistemimiz reform niteliğindeki önemli hizmetleri hayata geçiriliyor. Hakim savcı sayımız, personel istihdamımız, adliye ve mahkeme Sıcaklıktaki artışın yanı sıra tüm teknolojik yenilikleri denememize uyarladık. Yaptığımız tüm bu çalışmalar daha etkin işleyen daha fazla güven veren adalet sistemi içindir.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
"Gök vatanın koruyucuları"na NATO standartlarında bakım

"Gök vatanın koruyucuları"na NATO standartlarında bakım