MHP İstanbul Milletvekili Arzu Erdem, “Dünyada gelişen dijital ortam, teknolojik atılımlar ve yeni açılan mecralar dikkatimizin çok daha yoğun olarak bu alanlara çevirmemizi zorunlu kılmaktadır. Mavi vatan nasıl gündemimize girdiyse bundan sonra; dijital hayatın yoğunlaşması ile yeni bir kavram hayatımıza girmelidir. Bu da Dijital Vatan’dır” dedi.
Arzu Erden yaptığı basın açıklamasında şunları ifade etti:
“Dijitalleştirme, gelir yaratmak, işi geliştirmek, iş süreçlerini değiştirmek / dönüştürmek ve dijital işler için bir ortam yaratmak amacıyla dijital teknolojilerin ve verilerin kullanılması anlamına gelmektedir.
2000’li yıllar insanların hayal gücünü dahi zorlayacak dijital gelişmelere sahne olmuştur. Yaşanılan dijital dünya zaman, mekân ve insan ilişkilerini değiştirmiş, dönüştürmüş farklı ve anlaşılması zor bir dünyanın kapılarını aralamıştır.
İnsanlık tarihi boyunca hep var olan iletişim artık yeni bir boyut kazanmıştır. Hızla değişen teknoloji, giderek artan istek ve ihtiyaçlar birtakım iletişim araçlarının gelişmesini sağlamıştır.
Bu iletişim araçları artık günümüzde iyice popüler olan internet ve internet üzerinden sosyal paylaşım ağlarıdır. İnsanlar internet ve sosyal ağlar sayesinde yeni iletişim fırsatları keşfetmişler ve kullanmaya başlamışlardır.
Dünyada gelişen dijital ortam, teknolojik atılımlar ve yeni açılan mecralar dikkatimizin çok daha yoğun olarak bu alanlara çevirmemizi zorunlu kılmaktadır.
Özellikle sosyal medyanın kitle iletişiminde aldığı yeni ve büyük rol söz konusu alanlardaki milli çalışmaların aciliyetine işaret etmektedir. Sınırsız bir iletişim dünyasının içinde güvenliğimizi ancak bu şekilde sağlayabiliriz.
Mavi vatan nasıl gündemimize girdiyse bundan sonra; dijital hayatın yoğunlaşması ile yeni bir kavram hayatımıza girmelidir. Bu da Dijital vatan’dır.
Bu sınırsız iletişim dünyasının içinde güvenliğin sağlanması gerekli bir alandır. Bunu da siber savunma ile yapabiliriz.
Küresel güçlerin, diğer ülkelerde toplumsal yönelimleri, fikir ve kanaatleri, etkilemek ve yönlendirmek için sosyal medya ve dijital medya araçlarını nasıl kullandıklarını her geçen gün birbirinden saldırgan örnekleriyle görmekteyiz.
Anlaşıldığı üzere dijitale hakim olan, toplumsal dile de hakim olma imkanını elde etmektedir.
Bu nedenle bizlerin, Türkiye Cumhuriyeti olarak dijital vatan kavramının üzerinde ciddiyetle durarak, bir an önce bu yönde büyük adımlar atmamız büyük önem arz etmektedir.
İnsanlarımızı, gençlerimizi, çocuklarımızı bu dijital avcılardan, etki ajanlarından, algı yöneticilerinden korumamız milli bir görevdir. Nasıl ki vatan sınırlarımızı kahramanca koruyor ve bunun gururunu yaşıyorsak dijital vatanımızı da bu ruhla kurmalı, korumalı ve üzerine titremeliyiz.
Türkiye Cumhuriyeti’nin verileri yine Türkiye’de kalmalı düşüncesiyle bu alanda yerli ve milli sosyal medya altyapımızın gücünü artırmalı ve mümkün olan en yüksek seviyelere çıkarmalıyız.
Bu gerekçeler doğrultusunda, sınırsız iletişim dünyası içerisinde ülkemizin güvenliğini sağlamak, dijital mecrada vatanımızı ve milletimizi korumak, yerli ve milli sosyal medya altyapımızın gücünü artırmak ve kendi “Dijital Vatanımızı” oluşturmak amacıyla araştırmaların bir an evvel yapılması ve gereken adımların atılması oldukça önem teşkil etmektedir.
Türkiye’nin verisi Türkiye’de kalmalıdır.
İnşallah önümüzdeki dönemde bu alanda yerli ve millî altyapımızın gücünü arzu ettiğimiz seviyeye çıkartacağımıza inanıyorum.”