08 Eylül 2024
weather
25°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
HAFİF YAĞMUR
25°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Siyaset MHP'li Karakaya: Milli sınırlar içinde vatan bir bütündür parçalanamaz şuuru; Kıbrıs Türk'tür Türk Kalacak duruşu ile yankı bulmuştur

MHP'li Karakaya: Milli sınırlar içinde vatan bir bütündür parçalanamaz şuuru; Kıbrıs Türk'tür Türk Kalacak duruşu ile yankı bulmuştur

MHP Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya Erzurum Kongresi'nin yıl dönümü münasebetiyle önemli açıklamalarda bulundu.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
MHP'li Karakaya: Milli sınırlar içinde vatan bir bütündür parçalanamaz şuuru; Kıbrıs Türk'tür Türk Kalacak duruşu ile yankı bulmuştur
KAYNAK: Haber Merkezi

MHP'li Karakaya: "Erzurum Kongresi; milletimizin bağımsızlığı ve vatanımızın bölünmez bütünlüğü açısından önemli kilometre taşlarından biridir.

23 Temmuz 1919'da toplanan bu kongre, yurdumuzun işgal altında olduğu zorlu bir dönemde gerçekleşmiştir. İşte o günlerde, Anadolu'nun dört bir yanından gelen kahramanlar Erzurum'da bir araya gelmişlerdi. Edirne'den Kars'a, İzmir'den Diyarbakır'a kadar uzanan bu kutsi topraklarda yaşayan Anadolu Türklüğü tek yürek olup vatanlarını savunma kararlılığı içindeydiler.

Erzurum Kongresi, sadece bir toplantı değil, bir direnişin, bir umudun ve birlikte karar alma ruhunun manifestosudur" ifadelerini kullanan karakaya şu açıklamalarla devam etti:

"Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde toplanan bu kongre, işgal güçlerine karşı milli mücadele ruhunu diriltmiş, Türk milletinin bağımsızlık inancını yeniden canlandırmıştı. 
Alınan kararlar, milli mücadelenin yol haritasını çizmiş, sonraki süreçte Sivas Kongresi ve Büyük Millet Meclisi'nin açılması gibi önemli adımların temelini oluşturmuştur.

“Milli sınırlar içinde vatan bölünmez bir bütündür, parçalanamaz" ifadeleriyle ortaya konan o günkü duruşun; Barış Harekatının 50’inci yılında tüm dünyaya verilen, “Kıbrıs Türk’tür, Türk Kalacak” mesajının aynı ruh kökünden olması Türk Milleti adına gurur vericidir. “Benim aklım hep Türkiye’dir” vakarlı söyleminin eylemde de yankı bulması umut vericidir.

Erzurum Kongresi'nin birlik ve beraberliğin sağlanmasına ilişkin birleştirici çağrısı bugün de önemini ve özelliğini korumaktadır. Sn. Genel Başkan'ımız Devlet Bahçeli’nin “Bin yılda karıldı bu ülkenin harcı, ayrıştırmak kimin harcı” söylemi, Milliyetçi-Ülkücü hareketin bu çağrıyı sahiplenişinin mesajı olmuştur.

Bu destansı anıları yaşatmak, milli şuurumuzu canlı tutmak ve gelecek nesillere aktarmak, o gün olduğu gibi bugün de; hepimizin ortak vazifesidir.

Erzurum Kongresi'nin gerçekleşmesinde ve vatan müdafaasında yüreğini ortaya koyan başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, ebediyete irtihal eden aziz şehitlerimizi rahmet, minnet ve dualarla yad ediyorum."

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Isparta'da 102 tarihi eser ele geçirildi, 2 şahsa adli işlem başlatıldı

Isparta'da 102 tarihi eser ele geçirildi, 2 şahsa adli işlem başlatıldı