05 Ekim 2024
weather
24°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkgün Galeriler Spor A Milliler kader maçına çıkıyor: Tur senaryoları ve muhtemel rakipler

A Milliler kader maçına çıkıyor: Tur senaryoları ve muhtemel rakipler

A Milli Takım, EURO 2024'te son grup maçında Çekya ile karşılaşacak. Türkiye'ye son 16 turu için 1 puan yeterli. Grup sıralamasına göre muhtemel rakiplerimiz değişecek.

KAYNAK: Haber Merkezi
A Milliler kader maçına çıkıyor: Tur senaryoları ve muhtemel rakipler 1

Türkiye, 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda (EURO 2024) gruplardaki son maçında bugün Çekya ile kozlarını paylaşacak. A Milli Takım'ın son 16 turuna kalması için 1 puan yeterli olacak. Türkiye'nin bir üst turdaki rakibi grubunu bitireceği yere göre  değişecek.

 

1 / 7
A Milliler kader maçına çıkıyor: Tur senaryoları ve muhtemel rakipler 2

Grup Aşamaları Tamamlanıyor

Almanya'nın ev sahipliğinde gerçekleşen turnuvada grup etabında son maçlar oynanıyor. A, B, C ve D gruplarındaki maçlar tamamlanırken Almanya, İsviçre, İspanya, İtalya, İngiltere, Danimarka, Avusturya ve Fransa son 16 turuna yükselen takımlar oldu. Avrupa futbol Şampiyonası'nda şu ana dek İsviçre-İtalya ve Almanya-Danimarka eşleşmeleri kesinleşti.

 

2 / 7
A Milliler kader maçına çıkıyor: Tur senaryoları ve muhtemel rakipler 3

Türkiye'nin Durumu ve Senaryolar

A Milli Takım, bugün Çekya ile karşılaşacak. Türkiye, Çekya'dan puan alırsa grubunu ikinci sırada bitirecek. Çekya'ya kaybeder ve Gürcistan da Portekiz'i yenerse Türkiye turnuvaya veda edecek. Türkiye, Çekya'ya kaybettiği, Portekiz'in de Gürcistan'dan puan aldığı senaryoda ise grubu üçüncü sırada bitirecek.

3 / 7
A Milliler kader maçına çıkıyor: Tur senaryoları ve muhtemel rakipler 4

Türkiye, Çekya'ya 2 veya daha az farklı bir skorla kaybederse EURO 2024'e devam etme şansı bulunuyor, ancak farkın 3 veya üzerinde olması halinde Türkiye turnuvaya veda edecek.

 

4 / 7
A Milliler kader maçına çıkıyor: Tur senaryoları ve muhtemel rakipler 5

Muhtemel Rakipler

Türkiye, grubu ikinci sırada tamamlaması halinde D Grubu'nun lideri Avusturya ile eşleşecek. Ancak A Milli Takımımız, grubu üçüncü olarak bitirirse İspanya ya da İngiltere'yle son 16 turunda karşılaşacak.

5 / 7
A Milliler kader maçına çıkıyor: Tur senaryoları ve muhtemel rakipler 6

Türkiye'nin Çekya maçında alacağı sonuç, turnuvadaki kaderini belirleyecek. Son maçların ardından grup etabının tamamlanmasıyla A Milli Takım'ın muhtemel rakipleri netleşecek.

6 / 7
A Milliler kader maçına çıkıyor: Tur senaryoları ve muhtemel rakipler 7
7 / 7
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Aurası yüksek 3 burç! Onları fark etmeyen yok!

Aurası yüksek 3 burç! Onları fark etmeyen yok!