FIBA Şampiyonlar Ligi Son 16 Turu J Grubu 6. maçında Galatasaray, Manisa Basket'i 104-81'lik skorla geçerek çeyrek finale adını yazdırdı.
Maç, Basketbol Gelişim Merkezi'nde oynanırken, Fransız hakemler Yohan Rosso ve Nicolas Maestre ile Belçikalı hakem Geert Jacobs görev aldı.
Galatasaray'da, Tyrone Wallace 11, James Palmer Jr. 16, Sadık Emir Kabaca 16 sayıyla dikkat çekerken; Ebuka Izundu 15, Will Cummings 14, ve James Palmer Jr. 16 sayıyla takımlarına önemli katkılar sağladı. Diğer oyunculardan Göksenin Köksal 4, Roberts Blumbergs 8, Angel Delgado 9, Buğrahan Tuncer 3, Mike Young 4, Yaman Alişan 2 ve Samet Geyik 2 sayıyla maçı tamamladı. Takımın başantrenörü Yakup Sekizkök yönetimindeki Galatasaray, maçı rahat bir şekilde kazandı.
Manisa Basket’te ise Fabian White Jr. 25, Joseph Lual-Acuil Jr. 19 ve Hugo Besson 16 sayısıyla öne çıkan oyuncular oldu. Diğer oyunculardan Harun Apaydın 6, Brodric Thomas 5, Chris Chiozza 0, Emre Sonsırma 5, Cengizhan İvedi 3 ve Mustafa Yerkazanoğlu 2 sayıyla mücadele etti. Manisa Basket'in başantrenörü Kazys Maksvytis’in ekibi, maç boyunca güçlü bir direnç gösterse de, galibiyeti elde edemedi.
Maçın periyotları şu şekilde tamamlandı:
Periyot: 33-21 (Galatasaray önde)
Devre: 50-46 (Galatasaray önde)
Periyot: 78-60 (Galatasaray önde)
Bu galibiyetle Galatasaray, çeyrek finale yükseldi.