03 Ekim 2024
weather
14°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkgün Videolar Dünya İngiliz pilot İran füzelerinden kıl payı kurtuldu

İngiliz pilot İran füzelerinden kıl payı kurtuldu

İran'ın İsrail’e gönderdiği füzeler, bir İngiliz pilot tarafından anbean görüntülendi. Pilot, herhangi bir uyarı yapılmadığını ve ateşlenen füzelerden kıl payı kurtulduğunu ifade etti.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
KAYNAK: Haber Merkezi

İran, İsrail'in Lübnan'a başlattığı kara harekatına karşılık Tel Aviv ve birçok İsrail şehrine yüzlerce füze gönderdi. İran’ın hipersonik Fettah füzeleriyle gerçekleştirdiği saldırı, İsrail’in hava savunma sistemlerini aşarak bölgedeki hava trafiğini de tehlikeye soktu.

İngiliz Pilot O Anları Kaydetti

İngiliz hava yolu şirketi British Airways'in pilotu, Dubai'ye uçarken füzelerin ateşlendiği anları görüntüledi. Sosyal medya hesabı X üzerinden paylaşım yapan pilot, füzelerden kıl payı kurtulduğunu ve hava trafik kontrolünden hiçbir uyarı almadığını söyledi.

Füze Saldırısı İki Dalgada Gerçekleşti

İran’ın ilk füze saldırısı Tahran ve Isfahan şehirlerinden, ikinci dalga ise Tebriz’den gerçekleştirildi. Saldırıda İsrail’in Demir Kubbe hava savunma sistemlerini aşan hipersonik Fettah füzeleri kullanıldı. İsrail Savunma Bakanlığı, saldırıda 180 füze ateşlendiğini ve Demir Kubbe'nin bir kısmını engelleyemediğini açıkladı.

İran'dan Misilleme Açıklaması

İran Devrim Muhafızları, bu saldırının Hamas lideri İsmail Haniye, Hizbullah lideri Hasan Nasrallah ve İranlı general Abbas Nilfuraşan’ın öldürüldüğü İsrail operasyonlarına karşılık yapıldığını duyurdu. İsrail’in saldırılarıyla birlikte Kudüs ve Tel Aviv'de patlama sesleri ve sirenler duyuldu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Devlet Bahçeli: Özgür Özel ile Mahkeme-i Kübra’da hesaplaşmak tek dileğimdir!

Devlet Bahçeli: Özgür Özel ile Mahkeme-i Kübra’da hesaplaşmak tek dileğimdir!