21 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
HAFİF YAĞMUR
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Yaşam Çadırına astığı yazıyı gören içeri giriyor

Çadırına astığı yazıyı gören içeri giriyor

Adana'da kurbanlık satışı yapan babasına yardım eden genç, kurbanlık çadırının önüne "Üniversite mezunu koyuncu" yazılı tabela dikti. Kurbanlık satışlarını artırmak amacıyla esprili bir tabela yapan genç, görenlerin çadıra girmeden gitmediğini ve bunun satışlara yansıdığını ifade etti.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Çadırına astığı yazıyı gören içeri giriyor

Adana'da kurbanlık satışı yapan babasına yardım eden genç, satışlarını arttırmak amacıyla kurbanlık çadırının önüne "Üniversite mezunu koyuncu" yazılı tabela dikti. Görenlerin ilgisini çeken tabela, kurbanlık satışlarına da yansıdı.

Adana'da iki yıldır Kurban Bayramlarında hayvan satmak için pazarda çadır kuran Hikmet Özdakak (50), bu bayramda da Yüreğir Sebze Hali'nin karşısındaki alanda hayvan satışına başladı. İki yıl önce Celal Bayar Üniversitesi Bankacılık ve Sigortacılık Bölümü'nden mezun olan, Özdakak'ın büyük oğlu Halil Özdakak da geçtiğimiz bayramda olduğu gibi bu bayramda da babasına yardıma geldi.

Bir yıl bankada çalışan ve sonrasında askerlik görevini yapmak için işinden ayrılan Özdakak, yaklaşık iki ay önce askerden geldi. Ailesinin yanına dönen ve iş bulamayan genç, babasının önceki yılki satışlarından memnun olmayınca talebi artırabilecek alternatif yollar düşünmeye başladı. Esprili bir dille hayvan pazarına gelen vatandaşların ilgisini çekmeyi düşünen genç, kurbanlık satışı yaptıkları çadırın önüne "Üniversite mezunu koyuncu" yazılı bir tabela dikti.

'GÖREN MERAK EDİP ÇADIRA GELİYOR'
Hayvan pazarında çok fazla çadır kurulduğunu ancak kendisinin bir farklılık yapması gerektiği için böyle bir tabela yaptığını belirten Özdakak, "Pazardaki insanlar, buradan gelip geçiyor. Bu pazarda yüzlerce koyun satılıyor ancak benim tabelamı gören insanlar bizim çadıra merak edip muhabbet etmeye geliyorlar. Muhabbete gelince de koyunları görüyorlar. Başta bu kadar etkili olacağını düşünmemiştim. İnsanlar görür, güler geçer diye düşünüyordum ancak insanlardan çok güzel bir geri dönüş oldu" diye konuştu.

 

"MUHABBETTEN YÜRÜYORUZ VE SATIŞ YAPABİLİYORUZ"
Üniversitedeyken aldığı satış pazarlama derslerinden dolayı insanlarla iletişimi bildiğini kaydeden Özdakak, "İnsanlar ilk gördüklerinde 'üniversite mezunu kim' diyerek çadıra geliyorlar. Bazıları koyunların üniversite okuyup okumadığını sorarak şaka yapıyorlar. Biz de bu muhabbetten yürüyoruz ve satış yapabiliyoruz" ifadelerini kullandı.

 

'MEYVELERİNİ ALMAYA BAŞLADIK'
Baba Hikmet Özdakak ise oğlunun fikrini başta garip karşıladığını ancak sonrasında meyvelerini almaya başladıklarını belirterek, "Bu kadar farklılık göstereceğini düşünmüyordum ancak iyi ki böyle bir şey yapmış. Bu sene başarılı olursa, onu bir sonraki yıl da getirmek zorundayım. İşe başlarsa benim için izin almasını isteyip yardıma çağırırım muhtemelen" dedi.

Kaynak: İHA

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Süper Kupa Galatasaray'ın

Süper Kupa Galatasaray'ın