20 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
HAFİF YAĞMUR
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Başyazı Batı'nın aşağılık geleneği

Batı'nın aşağılık geleneği

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Batı'nın aşağılık geleneği

YILDIRAY ÇİÇEK / TÜRKGÜN

Herhangi bir İslam ülkesinde yaşayan Müslüman’ın, diğer kutsal dinlere ait Tevrat’ı, İncil’i, Zebur’u yaktığına, yırttığına yahut peygamberlerimiz Hz. İsa’ya, Hz. Davut’a, Hz. Musa’ya hakaret edip, saldırdığına şahit olmanız mümkün değildir. İslam inancında kutsal kitaplardan Tevrat’ın, İncil’in, Zebur’un tahrif edildiğine inanılır ama asla onları yakmak, yırtmak gibi eylem olmaz. İmanın şartlarında tüm peygamberlere iman olduğu için, her peygambere karşı Müslüman olanın büyük saygısı ve sevgisi vardır. Ama maalesef Batı’nın, Hristiyan-Yahudi âleminde, tam bunun tersi manzaralar vardır. Kur’an-ı Kerim’i yakan, yırtan, ayaklar altına alanlar ve Yüce Peygamberimiz Hz. Muhammed’e karşı aşağılık eylem ve söylem içinde bulunanlar vardır. Batı’da sık sık bu aşağılık manzaralara rastlamaktayız. Kafası esenin yahut organize edilen kişilerin Kur’an-ı Kerim yakma-yırtma eylemlerine şahit olmaktayız. İslam âlemine karşı ağır bir tahrik zemini oluşturulmaktadır. Batı, inançlara hakareti ve saygısızlığı, demokrasi ve özgürlük alanına sokarak, bir başka aşağılık eylemlere de alan açmaktadır. Batı ülkeleri, İslam’a yapılan çirkin saldırıları bir nevi teşvik etmektedir.

MHP Lideri Sayın Devlet Bahçeli, dün grup toplantısında “Kur’an-ı yakmak ifade ve düşünce özgürlüğü olarak değerlendirilemez. Barbarlığın özgürlüğü olamaz. Özgürlük başkasına zarar vermeyen bir şeyi yapma hakkıdır.” derken, Batı’nın çarpık anlayışına işaret etmişti.

Başkasının kendi dinine gösterdiği saygıyı, bir diğer dine göstermeyen Batı, dünyanın huzuruna, inanç atlasına dinamit koymaktadır. Tahrik etmek, kavga ve savaş sebebidir. Bu tutum aynı zamanda diğer coğrafyalardan kendine olan düşmanlıkları büyütmektedir. Batı çatışma, kaos ve savaştan beslendiği için zaten bu konuda sağduyulu davranması işine gelmemektedir.

ABD askerlerinin yıllar önce işgal ettiği Irak’ta, Kur’an-ı Kerim’i hedef yapıp kurşunlamasından tutun da İsveç'in başkenti Stockholm'de polis koruması altında Kur'an-ı Kerim yakılmasının öncesinde ve sonrasında İslam’a yönelik birçok aşağılık saldırı gerçekleşmiştir. Kur'an-ı Kerim yakılması da âdeta gelenek hâline getirilmektedir. Batı’nın bu manada sicili çok kabarıktır. Dünyada 2 milyarı aşkın Müslüman vardır. Bu gibi İslam’ın sembollerine karşı yapılan saldırılar karşısında bu Müslüman güç, hassasiyetini ve duyarlılığını tüm dünyaya göstermelidir. Bunun bin bir çeşit demokratik yöntemi vardır.

Yüce Allah, ayetinde “Şüphe yok ki, Kur'ân'ı biz indirdik ve şüphe yok ki, O'nu her türlü bozulmadan da biz koruyup muhafaza edeceğiz.” (Hicr / 9) diye buyuruyor. Batı’nın bünyesindeki sapkınlar, Kur’an-ı Kerim’i yaksa da yıksa da onun varlığını koruyacak Yüce Allah’ın kudreti ama onun kullarının da üzerine düşen görevi yüce kitabına sahip çıkmak olmalıdır. Bunun tanımı ise Müslümanların, diğer dinlerin kitabına gösterdiği saygıyı onlara öğretmek ve o saygıyı onlardan beklemek olmalıdır.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Kılıçdaroğlu teröristbaşına övgüler dizen Yanardağ'a yine sahip çıktı

Kılıçdaroğlu teröristbaşına övgüler dizen Yanardağ'a yine sahip çıktı