23 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
AÇIK
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Bilim Teknoloji "Milli Dikey Atım Sistemi"nde sona yaklaşıldı

"Milli Dikey Atım Sistemi"nde sona yaklaşıldı

ABD yapımı Mk-41'in yerli muadili olan "Milli Dikey Atım Sistemi" (MDAS) projesinde sona yaklaşıldı. Atışlı testlere hazırlanan sistemin, TCG İstanbul Fırkateyni'nin hazır olacağı 2023 yılına yetişmesi hedefleniyor.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
"Milli Dikey Atım Sistemi"nde sona yaklaşıldı

Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir, Roketsan tarafından yürütülen Milli Dikey Atım Sistemi projesi ile ilgili açıklamalarda bulundu. Demir, Milli Dikey Atım Sistemi’nin geliştirme faaliyetlerinin kendi süreci içerisinde devam ettiğini ve planlanan tarihe yetişeceğini vurguladı. Ayrıca Demir, sistemde yerli füze kullanılacağını açıkladı. 

SavunmaSanayiST.com tarafından edinilen bilgiye göre; Roketsan tarafından geliştirilen Milli Dikey Atım Sistemi, normalde TF-2000 Hava Savunma Harbi Muhribi ile birlikte hizmete alınacaktı.

Ancak ABD’nin Türkiye’ye yönelik Mk-41 Dikey Atım Sistemi (VLS) ambargosunun ardından Türkiye, söz konusu projeyi hızlandırma kararı aldı. Bu doğrultuda hem atım sistemi hem de sistemde kullanılacak hava savunma füzesinin yerli imkanlarla geliştirilmesi hedefleniyor.

 


Geliştirme faaliyetleri devam eden Milli Dikey Atım Sistemi’nin karadan atışlı testlerine ise 2022 yılı içerisinde başlaması hedefleniyor. Proje kapsamında, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı envanterindeki bir platformda da bazı testler gerçekleştirilecek.

Sistemin geliştirme faaliyetlerinin, TCG İstanbul Firkateyni’nin hizmete alınacağı 2023 yılına kadar tamamlanacağı öngörülüyor. Milli Dikey Atım Sistemi, hem hava savunma füzelerini hem de satıhtan satha füzeleri ateşleme kabiliyetine sahip olacak.

Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, "Milli Dikey Atım Sistemi’nde HİSAR-RF mi yoksa SİPER Blok-I Füzesi mi kullanılacak?" şeklindeki soruyu ise "Yerli füze kullanılacak" şeklinde cevapladı.

SavunmaSanayiST.com

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Almanya’da PCR testi kandırmacası mı yaşandı?

Almanya’da PCR testi kandırmacası mı yaşandı?