22 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
PARÇALI BULUTLU
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Dünya ABD duyurdu: BAE ve İsrail'le kuracağız

ABD duyurdu: BAE ve İsrail'le kuracağız

ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı ​​Robert O'Brien, BAE ve terör devleti İsrail'in ABD ile birlikte İran'a karşı birleşik bir cephe oluşturacağını belirtti.  

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
ABD duyurdu: BAE ve İsrail'le kuracağız

Terör ve işgal devleti İsrail'den ilk ticari uçak seferi ile Arap ülkelerinin yüz karası Birleşik Arap Emirlikleri'ne (BAE) giden ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı ​​Robert O'Brien, BAE ve İsrail'in ABD ile birlikte İran'a karşı birleşik bir cephe oluşturacağını bildirdi.

İsrail-BAE arasındaki ilk ticari uçuşa katılan O'Brien, ABD Başkanı Donald Trump'ın danışmanı Jared Kushner ile Abu Dabi Havalimanı'nda ortak basın toplantısı yaptı.

Terör devleti İsrail'den doğrudan BAE'nin başkenti Abu Dabi'ye uçuş yapılmasının mühim olduğunu ileri süren O'Brien, BAE'nin İsrail ile anlaşmasıyla bu uçak seferinin yapılabildiğini, BAE ve İsrail'in büyükelçilerinin atama döneminde olduğunu, güvenlik, ekonomi, sağlık sistemi, eğitim başta olmak üzere geniş bir alanda iş birliğinde kararlı olduklarını söyledi.

Abu Dabi Veliaht Prensi Muhammed bin Zayıd Al Nahyan olmadan işgalci İsrail'le anlaşmanın mümkün olmayacağını ifade eden O'Brien, bu anlaşmanın, 25 sene aranın ardından Orta Doğu'da barışa yönelik atılan en önemli adım olduğunu ileri sürdü.

Skandal anlaşma ile İsrali ve BAE'nin daha da güvende olacağını iddia eden O'Brien, BAE ve İsrail'in, ABD ile beraber İran'a karşı birleşik bir cephe kuracaklarını söyledi.

"İlişkilerimiz çok özel"
ABD Başkanı Donald Trump'ın danışmanı Jared Kushner ise, Abu Dabi Veliaht Prensi hakkında övgü dolu sözler sarf ederek, Al Nahyan'ın "yeni Orta Doğu'ya yön veren kişi" olduğunu iddia etti.

Kushner, bölgedeki en büyük tehlikenin ise İran olduğunu öne sürdü.

Kushner, BAE'nin ABD'li ile yaklaşık 30 seneye dayanan savunma alanında bir ilişkisinin olduğunu, ABD'nin aynen İsrail ile ilişkileri gibi BAE ile de askeri ilişkilerinin çok özel olduğunu, ileriki süreçte askeri ilişkiler konusunda daha fazla görüşmelerin olacağını söyledi.

İsrail Ulusal Güvenlik Danışmanı Meir Ben-Shabbat da terör devleti İsrail'in heyeti başkanı olarak BAE'de olmaktan gurur duyduğunu söyledi.

ABD ve İsrailli heyetin BAE'ye yaptığı ilk kapsamlı resmi ziyaretin 2 gün devam etmesi ve bazı iş birliği anlaşmalarına imza atmaları bekleniyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Dikkat çeken cevap: Türkiye için savaşır mısınız?

Dikkat çeken cevap: Türkiye için savaşır mısınız?