22 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
PARÇALI BULUTLU
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Dünya Çin ve İsrail arasında bağlar kopma noktasına geldi!

Çin ve İsrail arasında bağlar kopma noktasına geldi!

Günlerdir Filistin topraklarını bombalayan bebek katili İsrail, 220 kişinin ölümüne neden oldu. Ateşkes yapmaya yanaşmayan ve tüm uyarılara kulak tıkayan İsrail'i çıldırtan adım ise Çin'den geldi. Çin resmi televizyonundaki bir yayında antisemitist yani Yahudilere karşı düşmanlık içeren bir program yapıldığını ve dehşete düştüklerini açıklayan İsrail'in Pekin Büyükelçisi, yaşanan durumu protesto ettiklerini ifade etti.  

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Çin ve İsrail arasında bağlar kopma noktasına geldi!

İsrail, 10 Mayıs'tan bu yana işgal ettiği Filistin topraklarında yaşayan halka saldırmaya devam ediyor. İsrail'in Gazze'ye açtığı kanlı savaş 10. gününe girerken, gece yarısı birçok apartman yerle bir oldu ve sivillerin yaşadığı bölgelerden çığlıklar yükseldi. 2014'ten bu yana en yoğun şiddetin görüldüğü bölgede, son 10 günde İsrail saldırılarında can kaybı 220'ye çıktı. Bu saldırılarda birçok hastane, hayır kurumu ve medya kuruluşu da zarar gördü.

Hamas'a ait tünelleri bombaladılar
İsrail ordusu 25 dakika süren hava saldırısına 52 savaş uçağının katıldığını ve vurulan 40 hedef arasında Hamas'a ait tünellerin bulunduğunu açıkladı. Açıklamada ayrıca Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin Kassam Tugayları'nın liderlerinden bazılarının hedef alındığı bilgisi yer aldı.

Hamas'tan roketli yanıt
Hamas ise İsrail ordusuna ait hava üslerine roket fırlattığını duyurdu. Yerel medya, İsrail'in orta kesimindeki bazı yerleşimlerde sirenlerin çaldığını aktardı. Tel Aviv yönetimine göre Hamas şimdiye kadar Gazze'den 3 bin 450 roket ateşledi, İsrail ordu sözcüsü örgütün elinde 12 bin kadar roket olduğunu tahmin ettiklerini söyledi.

Ateşkesi kabul edecekleri öne sürüldü
Haaretz gazetesi yazarı Aluf Benn, halihazırda İsrail tarihinin en başarısız ve saçma Gazze operasyonunun yürütüldüğünü belirtip savaşa derhal son verilmesini istedi. Haaretz ayrıca, ABD ve Batılı ülkelerin ateşkes çabalarına rağmen Gazze'yi yerle bir etmeye devam eden İsrail'in birkaç gün içinde ateşkesi kabul edeceğini duyurdu.

Çin televizyonundaki yayın İsrail'i rahatsız etti
Amerikan Associated Press (AP) haber ajansı ise, İsrail'in Çin'le karşı karşıya geldiğini aktardı. Pekin Büyükelçisi'nin resmi televizyondaki bir haber nedeniyle Çin'i protesto ettiği iddia edildi. İsrail Büyükelçiliği, paylaştığı seri Twitter mesajlarında Çin resmi televizyonu CCTV'de kaba bir anti-semitist programın yayınlandığını ve dehşete düştüklerini savundu.

Çin, ateşkes çağrısı yapmıştı
Çin Dışişleri Bakanı Vang Yi, İsrail-Filistin gerginliğinin tehlikeli boyutlara ulaştığına dikkati çekerek uluslararası toplumu derhal hareket etmeye çağırmış; İsrail ve Filistin'e ilk olarak ateşkes ve şiddete son vermeleri teklifinde bulunmuştu. ABD'yi BM Güvenlik Konseyinin sorunun çözümüne yönelik çabalarını engellemekle suçlayan Vang, "ABD'ye adil bir tutum sergileme ve sorumluluklarını yerine getirme çağrısı yapıyoruz. ABD, gerginliğin azaltılması, güvenin tesis edilmesi ve siyasi çözüm için uluslararası toplumla birlikte BM Güvenlik Konseyine destek vermeli." demişti.

 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Mesut Özil'den şampiyonluk sözü

Mesut Özil'den şampiyonluk sözü