21 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
HAFİF YAĞMUR
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Dünya Virüsün ne zaman biteceğine ilişkin tarih verildi

Virüsün ne zaman biteceğine ilişkin tarih verildi

Çin'in Vuhan kentinde ortaya çıkan ve dünyayı kasıp kavuran bir salgın haline dönüşen ölümcül koronavirüsü hızla yayılıyor. Koronavirüsten ölenlerin sayısı 3 bini aşarken Çinli uzmandan virüsle ilgili yeni bir açıklama geldi. Çin Ulusal Sağlık Komisyonu tarafından görevlendirilen uzman ekibin lideri Zhong Nanshan, koronavirüsünün ne zaman biteceğine ilişkin tarih verdi.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Virüsün ne zaman biteceğine ilişkin tarih verildi

Çin'in Hubey eyaletine bağlı Vuhan kentinde ortaya çıkan koronavirüsü salgını için Dünya Sağlık Örgütü DSÖ acil durum ilan ederken uzmanlar virüsle ilgili açıklamalarını sürdürüyor. Çin Ulusal Sağlık Komisyonu tarafından görevlendirilen uzman ekibin lideri Zhong Nanshan, virüs salgını ile ilgili tarih verdi.

Koronavirüsü için tarih verdi
Covid-19 salgını ile ilgili yeni haberler gelmeye devam ederken Çinli uzman merak edilenleri yanıtladı. Salgının ne zaman biteceği ya da ne kadar süreceğine ilişkin öngörülerini paylaşan uzmanın açıklamaları yakından takip edilirken corona virüs salgını her geçen gün yayılmaya devam ediyor. Ülkeler tedbirlerini almaya devam ederken öte yandan araştırmalar da sürüyor.

Çin Ulusal Sağlık Komisyonu tarafından yeni tip koronavirüs salgınını araştırmak üzere görevlendirilen uzman ekibin lideri Zhong Nanshan, virüsün en az Haziran'a kadar dünya genelinde yayılmaya devam edeceğini öngördü.

Çin'in Vuhan kentinde ortaya çıkan ve Kovid-19 adı verilen koronavirüs salgını ile ilgili açıklama yapan Zhong, virüs ne zaman biteceğiyle ilgili merak edilen soruya yanıt verdi.

"Haziran ayına kadar yayılmaya devam edecek"
Çin'de yayınlanan Shenming Shibao gazetesinin sözlerini aktardığı Zhong, "Tahminlere göre salgın dünya genelinde en az Haziran ayına kadar yayılmaya devam edecek. Koronavirüs ile mücadeledeki ağırlık gelecekte ihracattan (Çin'den dışarıya) ithal vakalara kayabilir" ifadelerini kullandı.

DSÖ "acil durum" ilan etmişti
Çin'in Hubey eyaletine bağlı Vuhan kentinde 12 Aralık'ta ortaya çıkan Kovid-19 salgını nedeniyle, aralarında Türkiye'nin de bulunduğu birçok ülke, Çin'in bu kentinde mahsur kalan vatandaşlarını tahliye etmişti. Yeni tip koronavirüsün, kısa sürede diğer kent ve ülkelere yayılması üzerine Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) 'acil durum' ilan etmişti.

Virüsten ölenlerin sayısı 3 bin 996'ya yükseldi
Çin'de ortaya çıkan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) dünyada 113 bin 584 kişiye bulaştı, salgında şimdiye dek 3 bin 996 kişi hayatını kaybetti.Çin ve bölgeleri ile Tayvan'ın yanı sıra 84 ülkede görülen salgın, enfekte vaka sayısı, can kaybı ve yayılma hızı bakımından son 20 yılda etkili olan Şiddetli Akut Solunum Yolu Sendromu (SARS) ve Orta Doğu Solunum Sendromu (MERS) gibi koronavirüs salgınlarını geride bıraktı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Altunok’tan şenliğe davet

Altunok’tan şenliğe davet