22 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
PARÇALI BULUTLU
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Dünya İstihbarat raporu ortaya çıkardı: Ukrayna NATO silahlarına kaldı

İstihbarat raporu ortaya çıkardı: Ukrayna NATO silahlarına kaldı

Rusya ve Ukrayna arasındaki savaş 108. gününe girdi. Ukrayna'nın eski Sovyet yapımı teçhizat, tank, tüfek ve cephanesi tükendi. ABD istihbarat raporuna göre, Ukrayna stoklarında sadece NATO mühimmatları kaldı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
İstihbarat raporu ortaya çıkardı: Ukrayna NATO silahlarına kaldı

Rusya Devlet Başkanı Putin'in talimatıyla Ukrayna'da başlatılan askeri harekat 108. gününe girdi. 3,5 ayı geride bırakan Rusya-Ukrayna savaşında, Ukrayna'nın eski Sovyet yapımı teçhizat, tank, tüfek ve cephanesi tükendi. ABD istihbarat raporuna göre, Ukrayna stoklarında sadece NATO mühimmatlarının kaldığı ve Ukrayna'nın direnebilmesi için silah akışının devam etmesi gerektiği belirtildi. Rus ordusunun ikmal hatlarına saldırıları, Kiev'in silaha ulaşmasına engel oluyor.

İşte dakika dakika bölgede yaşananlar...

12:00 Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, bir kez daha Ukrayna'nın başkenti Kiev'e gitti.

07:00 Rusya-Ukrayna savaşında, Ukrayna'nın eski Sovyet yapımı teçhizat, tank, tüfek ve cephanesi tükendi. ABD istihbarat raporuna göre, Ukrayna stoklarında sadece NATO mühimmatlarının kaldığı ve Ukrayna'nın direnebilmesi için silah akışının devam etmesi gerektiği belirtildi.

06:00 Almanya Başbakanı Olaf Scholz, Avrupa Birliği (AB) üyeliğine aday ülkelerden de Rusya'ya yaptırım uygulamasını beklediklerini kaydetti.

05:00 Senegal Dışişleri Bakanı Aissata Tall Sall, Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmitro Kuleba ile telefon görüşmesi yaptı. Bakan Sall, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, Kuleba ile gerçekleştirdiği "uzun telefon görüşmesinde", Rusya-Ukrayna savaşına ilişkin fikir alışverişinde bulunduklarını kaydetti.

04:00 Ukrayna'da hayatını kaybeden Fransız gazeteci Frederic Leclerc-Imhoff, Fransa'nın başkenti Paris'te anıldı.

03:00 Rusya'nın Ukrayna'ya saldırıları devam ederken, savaş nedeniyle zor günler geçiren Ukraynalılara destek için hazırlanan yardım paketleri, Harkiv kentinde bulunan Ukrayna Ortodoks Kilisesi bahçesinde gönüllüler tarafından vatandaşlara dağıtıldı.

02:00 Almanya Tarım Bakanı Cem Özdemir, Ukraynalı mevkidaşı Mykola Solskyi ile görüşmesinin ardından yaptığı açıklamada, "Rusya, Ukrayna limanlarına engel olarak, açlığı kasten silah olarak kullanıyor" dedi.

01:00 ABD Başkanı Joe Biden, "Benzin pompasındaki fiyatlar enflasyonun önemli bir parçası ve Ukrayna'daki savaş bunun en önemli nedeni" dedi.

00:00 Ukrayna'nın Odessa kentinde düzenlenen seremoniyle birlikte Ukrayna'nın Rusya saldırılarına karşı direnişini simgelemesi için yeni posta pulu hizmete sunuldu. Vatandaşlar, posta pulunu alabilmek için postane önünde sıraya girdi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Resmen duyurdular! F-16 savaş uçakları geliyor

Resmen duyurdular! F-16 savaş uçakları geliyor