20 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
HAFİF YAĞMUR
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Dünya Ne yapacaklarını şaşırmışlardı! O ülkenin milyonerleri Türkiye'yi seçti

Ne yapacaklarını şaşırmışlardı! O ülkenin milyonerleri Türkiye'yi seçti

Batılı devletlerin yaptırımlarına maruz kalan Rus iş adamları, birçok ürün tedarikini Türkiye'den sağlamaya başladı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Ne yapacaklarını şaşırmışlardı! O ülkenin milyonerleri Türkiye'yi seçti

Batı ülkelerinden mal tedarik edemeyen Rus iş insanları, rotalarını Türkiye'ye çevirdi. Rusya'nın farklı bölgelerinden seçilen iş heyeti ekim sonunda Türkiye ziyareti kapsamında İstanbul Ticaret Odası, İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği (İMSAD), Rusya Federasyonu İstanbul Başkonsolosluğu Ticaret Ataşeliği, Ankara OSTİM OSB, Rusya Bilim ve Kültür Merkezi Rossotrudnichestvo Türkiye Temsilciliği, Rus Türk Ticaret Evi (ROST) gibi kuruluşların yetkilileri ile bir araya geldi. Bunun yanı sıra bir dizi Türk şirketi de ziyaret eden Rus iş heyeti, Türk muhataplarıyla sektörel bazlı iş birliklerine dair görüş alışverişinde bulundular.

Rus iş heyetine GUU Üniversitesi adına mihmandarlık yapan ekonomi profesörü ve Uluslararası İşbirliği Derneği Başkanı Tatyana Balabanova, "Türkiye ziyaretimizin ana amacı inşaat, lojistik, turizm ve dış ticaret sektörlerinde yeni Türk-Rus iş birliklerinin temellerini kurmak ve Türkiye'nin ticaret hukukuna dair bilgi edinmekti. Yapılan görüşmelerde taraflar yatırım, prosedürlerinin organizasyonu, mal ve teknik ekipmanların Rusya'nın çeşitli bölgelerine tedariki ve satışı açısından iş birliği imkanlarını ele aldılar. Ayrıca, Türk işletme ve kuruluşların yapılanmalarına dair deneyim edinimde bulunarak çeşitli sektörlerden Rus insan kaynağının niteliğini geliştirmek amacıyla farklı staj programlarını Türkiye'de yapma fikirleri gelişti" diye konuştu.

Yeni Şafak'ın haberine göre, Evrazia Direktörü Nikolay Şuşorkin de "Türk firmalarının Rusya ile iş birliğine açık olduklarını ve kendilerine özgü bir yaklaşımlarının bulunduğunu gözlemledik. Ziyaretimizin ikili ticari ilişkilerimize kendi çapında katkı sunacak" diye konuştu. Türk-Rus ortaklığı LaBiance Turizm'in CEO'su Natalya Pavloviçeva da "2023 ve sonraki dönemlerde Rus turist sayısında rekorlar kırılabilir" dedi.

Rus iş heyeti içerisinde yer alan ve Rusya'nın Kemerovo bölgesinde tıbbi cihazların alım-satımı alanında faaliyet gösteren bir şirketin genel müdür yardımcısı olan Irina Kolesova ise Türkiye ziyaretlerinin kendileri için çok verimli geçtiğini bildirdi. Kolesova, "Rusya'ya döner dönmez tüm sektörel paydaşlarımızla çevrimiçi bir toplantı yaparak Türk üretici ve tedarikçilerin tıbbi cihaz temini konusundaki mevcut potansiyelini anlattık ve hızlıca siparişleri oluşturmaya başladık" dedi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Büyük Önder Atatürk vefatının 84. yılında Türk Cumhuriyetlerinde anıldı

Büyük Önder Atatürk vefatının 84. yılında Türk Cumhuriyetlerinde anıldı