21 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
HAFİF YAĞMUR
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Dünya Rusya’da ani misilleme! 4 ülkeye için karar

Rusya’da ani misilleme! 4 ülkeye için karar

Rusya daha önce Rus diplomatları sınır dışı eden Slovakya ile Baltık ülkeleri için flaş bir karar aldı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Rusya’da ani misilleme! 4 ülkeye için karar

Rusya Dışişleri Bakanlığı, daha önce Rus diplomatları sınır dışı eden Slovakya, Litvanya, Letonya ve Estonya'nın diplomatlarını karşılılık ilkesine dayanarak sınır dışı etme kararı aldıklarını açıkladı.

Rus Dışişleri'nin Slovakyalı diplomatlara ilişkin açıklamasına göre bu ülkenin Rusya'da görevli üç diplomatı istenmeyen kişi ilan edildi.

"Misilleme olarak Slovakya'nın Moskova Büyükelçiliği'nin üç çalışanının istenmeyen kişi ilan edildiği Büyükelçi Lubomir Regak'a bildirildi. Bu kişilere Rusya'dan ayrılmaları için 5 Mayıs gün sonuna kadar süre verildi. Bununla ilgili nota büyükelçiye sunuldu" ifadelerini kullanan bakanlık, Slovakya hükümetinin Çekya'nın yürüttüğü provokatif Rusya karşıtı kampanyada Prag'la sahte dayanışma gösterme yönünde aldığı kararın ikili ilişkilere ve yapıcı işbirliğine darbe vuracağının aktarıldığını vurguladı.

'Litvanya'dan iki, Letonya ve Estonya'dan birer diplomat sınır dışı edilecek'
Rus Dışişleri'nin Baltık ülkelerine yönelik açıklamasındaysa Moskova'nın Litvanya'dan iki, Letonya ve Estonya'dan ise birer diplomatı sınır dışı etme kararı aldığı kaydedildi.

Bakanlık, "Karşılıklılık ilkesine dayanarak Litvanya Büyükelçiliği'nin iki, Letonya ve Estonya Büyükelçiliklerinin birer diplomatının 7 gün içinde Rusya'dan ayrılmaları talep edildi" dedi.

Litvanya, Letonya ve Estonya'daki Rusya Büyükelçilerinde görev yapan çalışanların sınır dışı edilmesiyle ilgili provokatif, hiçbir dayanağı olmayan eylemler nedeniyle Baltık ülkelerinin büyükelçilerine kararlı bir protesto notası sunulduğunu belirten bakanlık, "Vilnius, Riga ve Tallin, Çekya'nın Rusya'ya yönelik mesnetsiz eylemlerinde Prag'la sözde dayanışma içinde olduklarını gösterme kisvesi altında ülkemize karşı aleni şekilde hasmane bir tutum sergilemeye devam ediyor" diye vurguladı.

Daha önce Litvanya, Letonya ve Estonya, Çekya'yla dayanışma içinde olduklarını göstermek amacıyla Rus diplomatları sınır dışı etme kararı aldıklarını açıklamıştı.

Slovakya Başbakanı Eduard Heger de, Rusya'nın Bratislava Büyükelçiliği’nde görevli 3 Rus diplomatın mevcut jeopolitik durum nedeniyle bir hafta içinde ülke topraklarını terk etmeleri gerektiğini belirtmişti.

Bunun üzerine Rus Dışişleri, bu ülkelerin büyükelçilerini bakanlığa çağırmıştı.

 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
ABD'den Avrupalı müttefiklerine SİHA çağrısı

ABD'den Avrupalı müttefiklerine SİHA çağrısı