26 Ekim 2024
weather
13°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkgün Dünya Tahran'da patlama sesleri! İşgalci İsrail'den İran'a saldırı

Tahran'da patlama sesleri! İşgalci İsrail'den İran'a saldırı

İsrail'in İran'daki askeri hedeflere yönelik düzenlediği saldırılar hakkında ABD ve İsrailli yetkililer tarafından yapılan açıklamalar, gerilimi artırdı. İran ise İsrail'e "orantılı karşılık" vereceğini belirtti. Öte yandan, Hizbullah da İsrail ordusuna karşı gerçekleştirdiği 48 saldırı hakkında bilgi verdi. Son gelişmeler bölgedeki tansiyonu yükseltirken, taraflar arasındaki çatışma endişeleri artırmaya devam ediyor.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Tahran'da patlama sesleri! İşgalci İsrail'den İran'a saldırı
KAYNAK: Anadolu Ajansı

İsrail ordusundan yapılan açıklamada, "İsrail'e yönelik son aylarda devam eden saldırılara yanıt olarak, şu anda İran'daki askeri hedeflere hassas saldırılar düzenlenmektedir." ifadeleri kullanıldı.

Açıklamada, İsrail ordusunun, İran ve müttefiklerinden gelen gelişmeleri takip ettiği, hem saldırı hem savunma açısından tam bir hazırlık halinde olduğu belirtildi.

Durumun sürekli olarak değerlendirildiği ve halihazırda iç cephe talimatlarında bir değişiklik yapılmadığı vurgulanan açıklamada, iç cephe talimatlarına uyulması gerektiği, halkın gelişmelerden anlık olarak bilgilendirileceği kaydedildi.

TAHRAN'DA PATLAMA SESLERİ

İran'ın yarı resmi haber ajansı Fars, İsrail'in Tahran'ın batısı ve güneybatısında bazı askeri üsleri hedef aldığını duyurdu.

Fars Haber Ajansının haberinde, "Siyonist rejimin saldırısında Tahran'ın batısı ve güneybatısındaki bazı askeri üslerin hedef alındığı görülüyor." ifadelerine yer verildi.

Haberde, bazı patlama seslerinin hava savunma füzelerinden kaynaklandığı ve sosyal medyada yayınlanan görsellerin çoğunun eski olduğu ve patlamalarla ilgili olmadığı aktarıldı.

SURİYE'DE, İRAN İLE EŞ ZAMANLI PATLAMALAR OLDU

İran'ın başkenti Tahran'daki patlamalarla eş zamanlı olarak Suriye'nin başkenti Şam ve Humus ilinde de patlamalar meydana geldiği bildirildi.

BEYAZ SARAY'DAN AÇIKLAMA

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi (NSC), İsrail'in "meşru müdafaa" hakkı uyarınca İran'da askeri hedefleri vurduğunu bildirdi.

TAHRAN'DA YENİ PATLAMA SESLERİ DUYULDU

İran'ın başkenti Tahran'da yeni şiddetli patlama sesleri duyuldu.

İran medyası, seslerin Tahran'ın doğusundan geldiğini ve İsrail'in saldırısına karşı hava savunma sistemlerinden ateşlenen füzelerden kaynaklandığını bildirdi.

ONLARCA STRATEJİK HEDEF VURULDU

İsrail medyası, ordunun İran'da onlarca stratejik hedefi vurduğunu iddia etti.

UÇUŞLAR YENİDEN BAŞLADI

İran, ülke genelinde uçuşların yerel saatle 09.00 itibarıyla yeniden başladığını duyurdu.

İSRAİL ORDUSU İRAN'A YÖNELİK SALDIRILARIN "TAMAMLANDIĞINI" DUYURDU

İsrail ordusundan yapılan yazılı açıklamada, "İsrail'in İran'a karşılık olarak düzenlediği saldırıların sona erdiğini teyit edebiliriz." ifadesine yer verildi.

SALDIRIYI BÜYÜTMEYE ÇALIŞIYORLAR

İranlı yetkili, İsrail'in ülkede 20 noktayı hedef aldığına dair iddiasının doğru olmadığını ve Tahran'da hiçbir askeri tesisin vurulmadığını savundu.

HİZBULLAH'TAN İSRAİL'E SALDIRI

Hizbullah, İsrail ordusuna karşı dün 48 saldırı düzenlediğini duyurdu.

UYARI ALARMLARI "YANLIŞLIKLA" ÇALDI

İsrail ordusu, kuzeyde Hayfa çevresi, Celil bölgesi ve işgal altındaki Golan Tepeleri'nde deprem uyarı alarmlarının Lübnan'da Hizbullah'a ait mühimmatlarının kontrollü patlatılması nedeniyle "yanlışlıkla çaldığını" duyurdu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Bakan Yerlikaya, şehit ve gazi ailelerini ağırladı

Bakan Yerlikaya, şehit ve gazi ailelerini ağırladı