20 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
HAFİF YAĞMUR
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Eğitim 2 yıllık bölümlerin taban puanları 2024! YÖK Atlas taban puanları

2 yıllık bölümlerin taban puanları 2024! YÖK Atlas taban puanları

8-9 Haziran 2024 tarihlerinde uygulanan Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın sonuçları bugün açıklandı. Adaylar puan durumlarına göre tercihlerini yapacak. Bununla beraber 2 yıllık ve 4 yıllık bölümlerin taban puanları araştırılan konular arasında yer aldı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
2 yıllık bölümlerin taban puanları 2024! YÖK Atlas taban puanları
KAYNAK: Haber Merkezi

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanlığınca düzenlenen YKS, sonuçları 16 Temmuz 2024 tarihinde açıklandı. Sonuçların ardından gözler, 2 yıllık bölümlerin taban puanlarına çevrildi. 2 yıllık bölümler taban puanları hakkında bilgiler…

2 yıllık bölümler taban puanları 2024!

Bölümlerin taban puanları henüz belli olmadı. Fakat geçtiğimiz yıllarda açıklanan listelere bakarak bazı tahminlerde bulanabilirsiniz.  Yükseköğretim Kurulu'nun ''yokatlas.yok.gov.tr'' internet sitesi üzerinden geçmiş yıllara ait puanlar, kontenjanlar, bölümlere yerleşen öğrencilerin profilleri gibi pek çok bilgiye ulaşabilirsiniz. 

2 yıllık bölümlerin taban puanları 2024 için tıklayınız

4 yıllık bölümlerin taban puanları 2024 için tıklayınız

Üniversite Taban Puanları Nasıl Belirlenir?

Üniversite taban puanları, her yıl ÖSYM tarafından açıklanan yerleştirme sonuçlarıyla belirlenir ve öğrencilerin üniversite tercihlerini yaparken göz önünde bulundurmaları gereken önemli bir kriterdir. Taban puanlar, o yılki sınav sonuçlarına, bölüm kontenjanlarına ve öğrencilerin tercih sıralamalarına bağlı olarak değişiklik gösterebilir.

Öğrencilerin YKS (Yükseköğretim Kurumları Sınavı) sonuçlarına göre hesaplanan yerleştirme puanları, taban puanların belirlenmesinde temel rol oynar. Yerleştirme puanı, TYT (Temel Yeterlilik Testi) ve AYT (Alan Yeterlilik Testi) ile YDT (Yabancı Dil Testi) puanlarının belirli oranlarda birleşiminden oluşur. Her üniversite ve bölüm, belirli sayıda öğrenci kabul eder.

Öğrencilerin tercihleri doğrultusunda bu kontenjanlar dolar ve en düşük puanla yerleşen öğrencinin puanı, o bölümün taban puanı olarak belirlenir. Bir önceki yılın taban puanları, o yılın kontenjan doluluk oranları ve öğrenci tercihleri dikkate alınarak belirlenir. Bu veriler, öğrenciler için bir kılavuz niteliğindedir. Örneğin, Boğaziçi Üniversitesi, ODTÜ ve İstanbul Üniversitesi gibi köklü üniversitelerin tıp, mühendislik ve hukuk gibi bölümleri yüksek taban puanlara sahiptir.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Emekliye yeni haklar geliyor

Emekliye yeni haklar geliyor