20 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
HAFİF YAĞMUR
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Eğitim DGS tercih sonuçları açıklandı

DGS tercih sonuçları açıklandı

Dikey Geçiş Sınavı (DGS) 2021 Yerleştirme Sonuçları açıklandı. ÖSYM Başkanı Halis Aygün, Ağustos'un 27'si ile Eylül'ün 7'si tarihleri arasında tercihleri alınan 2021-DGS tercih sonuçlarının açıklandığını duyurdu.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
DGS tercih sonuçları açıklandı

DGS tercih sonuçları açıklandı. Meslek Yüksekokulları ile Açıköğretim Ön Lisans Programları Mezunlarının Lisans Öğrenimine Dikey Geçiş Sınavı (2021-DGS) yerleştirme işlemleri tamamlandı. DGS tercih sonuçları, ÖSYM'nin Aday İşlemleri sayfasında erişime açıldı. Kayıt işlemleri ilgili üniversite tarafından Eylül'ün 17'sinden itibaren 24.09.2021 tarihine kadar yapılacaktır. İşte ÖSYM AİS 2021 DGS tercih sonuçları.

2021 DGS YERLEŞTİRME SONUÇLARI AÇIKLANDI

2021 DGS tercih sonuçları ÖSYM tarafından açıklandı. İki yıllık ön lisans bölümlerinden mezun adayların, 4 yıllık lisans bölümlerine geçiş yapmak için katıldığı Dikey Geçiş Sınavı (DGS) tercih sonuçları açıklandı. Adaylar, yerleştirme sonuçlarına ÖSYM'nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden T.C. Kimlik numaraları ve aday şifreleri ile erişebilirler.

DGS TERCİH SONUÇLARI İÇİN TIKLAYIN

Bir yükseköğretim programını kazanan adayların kayıt işlemleri ilgili üniversite tarafından 17-24 Eylül 2021 tarihleri arasında yapılacaktır.

E-kayıt yaptırmak isteyen adaylar, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığının e-devlet kapısı üzerinden sunduğu "Üniversite E-Kayıt" uygulamasını tıklayarak, https://www.turkiye.gov.tr/yok-universite-ekayit adresi üzerinden 17-22 Eylül 2021 saat 23:59'a kadar elektronik kayıt işlemlerini gerçekleştirebileceklerdir.

Elektronik kayıt yapan adayların, ders kayıt işlemlerinde sorun yaşamamaları için e-kayıt işlemlerinin başarıyla gerçekleştirildiğine dair yazıyı ekranda görmeleri gerekmektedir.

E-kayıt işlemlerini başarıyla tamamlayan adayların, yerleştirildikleri üniversitelerin web sitelerinde duyurulacak olan tarihlerde yapılacak ders kayıt işlemleri için üniversitelerine giderek kendilerinden istenen belgeleri yetkililere sunmaları gerekmektedir.

Kayıt için adayların, yerleştirildikleri yükseköğretim programının bağlı bulunduğu Üniversiteye süresi içinde başvurmaları gerekmektedir.

DGS tercih sonuçlarına ilişkin sayısal bilgiler de açıklandı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Uzay seyahatine Türk şirketinin yazılımıyla hazırlanıyor

Uzay seyahatine Türk şirketinin yazılımıyla hazırlanıyor