20 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
HAFİF YAĞMUR
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Eğitim LGS 3. tercihler ne zaman başlıyor, bitiyor 2021? LGS 3. nakil takvimi nasıl?

LGS 3. tercihler ne zaman başlıyor, bitiyor 2021? LGS 3. nakil takvimi nasıl?

MEB tarafından yapılan LGS sonuçlarının açıklanmasıyla beraber öğrencileri tercih maratonua giren öğrenciler yeni bir sürece başlıyor.  LGS 1. nakil sonuçlarının açıklanmasının ardından LGS'de 3. tercihin olup olamdığı sorgulanıyor. İstedikleri liseye gitmek isteyen öğrenci ve velileri, LGS 3. tercihler ne zaman başlıyor, bitiyor 2021? sorusuna yanıt arıyor.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
LGS 3. tercihler ne zaman başlıyor, bitiyor 2021? LGS 3. nakil takvimi nasıl?

LGS'ye giren öğrenci ve velilerin 2021 yılı serüveni henüz sona ermedi. İyi bir lisede okumak için tercih yapan öğrencilerin bazıları istediği liselere gidemeyince başka liselere bakmaya başladı. Liseye yerleştirmelerde son aşama olan 2. nakil takvim belli oldu. Pek çok kişi, LGS 3. tercihler ne zaman başlıyor, bitiyor 2021? diye merak ediyor.

LGS 3. TERCİH VAR MI?

LGS ile yerleşmek isteyen öğrenciler için LGS 3. tercih hakkı bulunmaktadır.

LGS 3. NAKİL NE ZAMAN?

LGS 3. tercihler 02-06 Ağustos tarihleri arasında alınacak. Yerleştirmeye esas nakil işlemi için; ikinci tercih başvuruları 02-06 Ağustos 2021 saat 17.00'ye kadar yapılabilecek. Nakil döneminde öğrenciler, her gruptan en fazla 3 okul tercihinde bulunabilecekler. Yerleştirme işlemleri için tercih başvurusu yapmayan öğrenciler, yerleştirmeye esas nakil dönemlerinde tercihte bulunabilecekler.

LGS 3. TERCİH SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

02-06 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirilecek LGS 3. tercihleri sonuçları 9 Ağustos 2021 tarihinde açıklanacak. Üçüncü tercih sonuçları, sonuc.meb.gov.tr ve e-Okul'un resmi internet adresi üzerinden ilan edilecek.Yerleştirmeye esas nakil tercihleri, tercih edilecek okulun boş kontenjanına bakılmaksızın seçilebilecek. Başvuru işlemleri, herhangi bir ortaokul veya imam hatip ortaokulu müdürlüğünden yapılabilecek.Tercihler okul müdürlüğü tarafından elektronik ortamda onaylanacaktır. Tercihlerle ilgili varsa her türlü düzeltme elektronik onaylama işleminde nönce yapılacaktır. Onaylama işlemi yapıldığı anda öğrencinin tercih işlemi tamamlanmış olacaktır.Öğrenci velisi düzeltme veya iptal işlemi için takvimde belirtilen tercih süreleri içerisinde okul müdürlüğüne başvurarak başvurunun düzeltilmesiveya iptal talebinde bulunabilecektir. Tercih Başvuru Durumu "İptal" olarak görünen öğrenciler yerleştirme işlemlerine dâhil edilmeyecektir.

LGS BOŞ KONTENJANLAR NASIL ÖĞRENİLİR?

2021 LGS 2. tercih sonuçlarına göre herhangi bir okula yerleşemeyenler için yerleştirmeye esas 2. nakil başvuruları alınacak. Bu kapsamda boş kontenjanlar ve taban puanlar e-Okul sistemi üzerinden öğrenilebilecek.

LGS BOŞ KONTENJANLARI ÖĞRENMEK İÇİN TIKLAYINIZ

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Türkiye aşılamada 8'inci sırada

Türkiye aşılamada 8'inci sırada