20 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
HAFİF YAĞMUR
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Eğitim Yüz yüze eğitim ne zaman başlar? Bakan Selçuk açıkladı

Yüz yüze eğitim ne zaman başlar? Bakan Selçuk açıkladı

Eğitim öğrenim hayatına kaldığı yerden devam edecek olan ara sınıf öğrencilerinin devamında, bu yıl  ilk defa okula başlayacak olan aileler ve veliler yeni eğitim yılının ne zaman başlayacağını araştırmaya başladı. Peki okullar ne zaman açılacak? Yüz yüze eğitim ne zaman başlar? Bakan Selçuk detayları açıkladı…

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Yüz yüze eğitim ne zaman başlar? Bakan Selçuk açıkladı

Liseler ve ilkokullar için 2020-2021 yılı eğitim öğrenim döneminde ilk ders zilinin ne zaman çalacağı büyük merak konusu. Eylül ayının başlaması ile araştırmalarına hız veren öğrenciler, MEB'in açıklamalarını dikkatlice takip ediyor. Peki okullar ne zaman açılacak? Yüz yüze eğitim ne zaman başlar? İşte detaylar…

MİLLİ EĞİTİM BAKANI ZİYA SELÇUK TARİH VERDİ

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk 21 Eylül tarihinde belirlenen sınıflar için yüz yüze eğitimin başlayacağını duyurdu. Bununla ilgili herhangi bir değişikliğin olmadığını belirtti.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk Dolmabahçe Çalışma Ofisi'nde uzaktan eğitim çalışmalarını ve yeni eğitim öğrenim yılı hazırlıkları ile ilgili basın toplantısını düzenledi. Yüz yüze eğitime geçiş ile ilgili soruları yanıtladı.

Bilim Kurulu üyelerine sorular yönelttiğini, bu sorulara devamlı cevap arandığını söyleyen Bakan Selçuk, kendilerinin de tavsiyesine uydukları, karar aldıkları, kuruldan veya Sağlık Bakanlığı'ndan bahsettiklerini söyledi. Bu soru yöneltildiğinde bunun net ve belirlenmiş cevabının aylar öncesinden verilemeyeceğini ve o gün içinde bulunan koşullara bağlı bulunan, devamlı bir değerlendirmeye muhatap olması gerekildiğini belirtti.

Bu durumda 2-3 sene öncesinde net olarak, okullar şu tarihte açılacak ara tatiller şu dönemde olacak diyebiliyorduk ancak şimdi bunun Milli Eğitim Bakanlığı'nın tek başına karar alıp da söyleyemediğini ve diğer kurum ve kuruluşlarla paydaşlarla iş birliği içinde alınabileceğini ve bir karar olmasından dolayı mümkün olmadığı, bunu prensiplerin belirlemesi gerektiğini bildirdi.

Bu konuda ki yaklaşımları değerlendiren Bakan Selçuk Milli Eğitim Bakanlığı olarak çocukların yüz yüze eğitim almasını çok istediklerini söyledi ve bunun için hazırlıklar yaptıklarını, bütün altyapıyı oluşturduklarını söyledi. Salgının seyrini izlediklerini salgının seyrinin devamına göre okulların ne zaman, nasıl ve ne şekilde hangi sınıflardan açılacağının çok net olarak kurulun tavsiyesi ve doğrultusunda yapılmasının söz konusu olduğunu belirtti.

Kurul ve Sağlık Bakanlığı, şu andaki tablonun bu olduğun, okulların tamamının açılmasında sakınca yoktur denildiğinde okulları elbette açacaklarını ,  şu olmaz dediklerinde ise bunu asla itiraz etmeyecekleri ve tersini asla yapmayacaklarını söyledi. Hiç bir çocuğun veya öğretmenin riske atan bir karar vermediklerini, gereği neyse onu yaptıklarını, ödevlerinin ortaya çıkacak olan eksikleri tamamlamak olduğunu, öğretmen ve öğrencilerin sağlıkla toplum içinde eğitim almasını istediklerini söyledi. 21 Eylül'de belirli kaynaklardan Milli Eğitim Bakanlığının sitesi üzerinde yazan kararın aksinin olamayacağını, 21 Eylül'de belirtilen sınıflarda yüz yüze eğitimin başlayacağını belirtti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
AÖF kayıtları online olarak da yapılıyor

AÖF kayıtları online olarak da yapılıyor