10 Kasım 2024
weather
12°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkgün Eğitim Ücretli öğretmenlik son başvurusu ne zaman, nasıl yapılır?

Ücretli öğretmenlik son başvurusu ne zaman, nasıl yapılır?

2021-2022 eğitim yılının başlamasına sayılı günler kala, okullar eksik öğretmen kadrosunu tamamlamak istiyor. KPSS'den istediği puanı alamadığı için atanamayan pek çok kişi ise ücretli öğretmenlik başvurularının ne zaman yapılacağını araştırıyor. Başvuru işlemlerini yapanlar ise ücretli öğretmenlik sonuçlarının ne zaman açıklanacağını sorguluyor.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Ücretli öğretmenlik son başvurusu ne zaman, nasıl yapılır?

Her sene MEB bünyesin görev almak üzere birçok vatandaş ücretli öğretmen alımlarına başvuru yapıyor. Okulların açılması için geri sayım sürerken okullarda ders vermek isteyen ücretli öğretmenlik başvurusunun nasıl yapıldığını ve sonuçların hangi tarihte açılacağını araştırıyor.

ÜCRETLİ ÖĞRETMENLİK SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Komisyon tarafından yapılan görevlendirmeler sonucunda, ilgili evraklar görevlendirilen Okul Müdürlüğüne elden teslim edilecek. Başvurularının biteceği tarih henüz açıklanmadı. Ancak eğitim yılı başlamadan başvuruların da sona erebileceği tahmin ediliyor.

ÜCRETLİ ÖĞRETMENLİK BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

2021 yılı ücretli öğretmenlik başvuruları Temmuz ayı itibariyle başladı. Ücretli öğretmenlik başvuruları e Devlet üzerinden gerçekleştirilebiliyor.

E-Devlet üzerinden ücretli öğretmenlik başvurusu yapacak olan vatandaşların, şu adımları izlemesi gerekiyor;

Öncelikle başvuru ekranına girecek olan ücretli öğretmen adayları, kimlik bilgilerinin olduğu ekranla karşılaşacak.

İletişim bilgileri, Milli Eğitim İl veya İlçe Müdürlüğü'nün öğretmen adayıyla iletişim kurabilmesi için önem arz ettiğinden, bu bölümün doğru incelenmesi, yanlışlık varsa düzeltilmesi gerekecek.

Bu hizmeti kullanarak, ücretli öğretmenlik başvurunuzu yapabilirsiniz. Görevlendirildiğiniz takdirde mezuniyet belgelerinizi ilgili ilçe ya da il milli eğitim müdürlüğüne ibraz etmeniz gerekmektedir.


ÜCRETLİ ÖĞRETMENLİK BAŞVURU EKRANI İÇİN TIKLAYINIZ

Yukarıdaki bilgiler tamamlandıktan sonra 'Kaydet ve İlerle' butonuna basılmalıdır.

Kaydınız başarıyla oluşturulmuştur. 'Tercih bilgilerinizi aşağıdan girmeye başlayabilirsiniz' bildiriminin karşınıza çıkmasının ardından ön lisans ve lisans mezuniyeti bilgileriniz içerisinden tercihinize esas olan mezuniyet bilginizi belirtilen alandan seçmeniz zorunlu olacak.

Bu alanda ön lisans ve lisans mezuniyeti bilgileriniz görüntülenir. Tercihinize esas olan mezuniyet bilginizi aşağıdaki alandan seçmeniz zorunludur. Birden fazla tercih yapabilirsiniz.

İl ve ilçe tercihiniz ile birlikte branş belirtmeli, ikinci dönem de bu tercihlere göre çalışmak istiyorsanız 'İlgili tercihimin ikinci dönemde de geçerli sayılmasını istiyorum.' seçeneğini işaretlemelisiniz.

Bu alandan sadece ilgili yıllarda alınmış olan KPSS10 ve KPSS121 puan türündeki puan bilginizi seçebilirsiniz. KPSS bilgisi girilmesi zorunlu değildir.

Ekle ve kaydet diyerek işleminizi sonlandırabilirsiniz.

ÜCRETLİ ÖĞRETMEN MAAŞLARI 2021 NE KADAR?

Haftada 15 ve ayda 60 saat ders veren ücretli öğretmen maaşı 1.187,07 TL

Haftada 20 ve ayda 80 saat ders veren ücretli öğretmen maaşı 1.582,76 TL

Haftada 25 ve ayda 100 saat ders veren ücretli öğretmen maaşı 1.947,35 TL

Haftada 30 ve ayda 120 saat ders veren ücretli öğretmen maaşı 2.283,16 TL

Ayrıca evli ve eşi çalışmayan ücretli öğretmenler 53,67 TL eş yardımı yapılır. Çocuklu öğretmenlere ise çocuk başı 37,31 TL ek ödeme yapılır.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
2 hafta denizde mahsur kalan 47 yolcu öldü

2 hafta denizde mahsur kalan 47 yolcu öldü