20 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
HAFİF YAĞMUR
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Eğitim YKS sınavına su götürmek yasak mı? YKS'de (TYT) maske takmak zorunlu mu?

YKS sınavına su götürmek yasak mı? YKS'de (TYT) maske takmak zorunlu mu?

Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın (YKS) ilk oturumu (TYT) bugün yapılacak. Milyonlarca aday, girecekleri sınav öncesi tüm detayları öğrenip ona göre hazırlıklarını yapmak istiyor. En fazla merak edilenler ise, YKS sınavına su götürmek yasak mı? YKS'de (TYT) maske takmak zorunlu mu? sorularının cevabı...

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
YKS sınavına su götürmek yasak mı? YKS'de (TYT) maske takmak zorunlu mu?

Bugün YKS'de ter döküp üniversiteye girmek için uzun zamandır çaba sarf eden öğrenciler sınav öncesi son hazırlıkları kontrol ediyor. Sınavda sıkıntı yaşamak istemeyen adaylar, pandemi nedeniyle YKS'de (TYT) maske takmanın zorunlu olup olmadığını araştırıyor.

YKS sınavına su ve maske ile girmek isteyen öğrenciler, ÖSYM'nin konuyla ilgili herhangi bir açıklamasının olup olmadığını sorguluyor.

YKS'YE SU GÖTÜRMEK YASAK MI?

Sınavın yapıldığı her bir salona en az bir adet duvar saati, adayların sınavda kullanacakları gereçler (kalem, silgi, kalemtıraş), şeker, peçete ÖSYM tarafından sağlanacaktır. Adaylar sınava şeffaf pet şişe içinde su getirebileceklerdir.

ÖSYM MASKE ZORUNLULUĞU İLE İLGİLİ AÇIKLAMASI

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün, YKS'ye girecek adayların en çok merak ettiği konulardan biri olan maske zorunluluğu hakkında sosyal medya üzerinden açıklamalarda bulundu.ÖSYM Başkanı Aygün, YKS hakkında yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi:"Sınav binaları sınavdan önce detaylı olarak temizlenecek ve dezenfekte edilecek. Bina önlerinde yığılmayı önlemek ve sosyal mesafeyi korumak için sınava en fazla bir yakınınız ile geliniz. Sınav binalarının bahçelerine adaylar ve görevliler dışında hiç kimse alınmayacak. Sınav binasına girişte, bina içerisinde ve sınav binasından çıkışta adayların sosyal mesafeyi korumaları için görevliler tarafından yönlendirme yapılacak. Bina girişinde adayların ellerine dezenfektan uygulanacak. Bina girişinde adaylara maske dağıtılacak. Bina girişinde adaylara el dezenfektanı dağıtılacak. Adaylar kendi maskeleri, siperlikleri ve el dezenfektanlarıyla sınava girebilecekler. Sınav görevlilerimiz lateks eldiven kullanacak.

ÖSYM BAŞKANI AYGÜN'DEN YKS AÇIKLAMASI

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün, 26-27 Haziran'da yapılacak 2021-YKS'ye ilişkin hazırlıklar konusunda AA muhabirinin sorularını yanıtladı.

ÖSYM'nin uyguladığı sınavların en geniş kapsamlı ve en yüksek katılımlısının Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) olduğunu vurgulayan Aygün, "Bu sınav şu ana kadar lojistik olarak ÖSYM'nin bir hafta sonunda gerçekleştirdiği en büyük sınav organizasyonudur. Üç oturumdan oluşan YKS, KKTC Lefkoşa'da dahil olmak üzere toplam 200 sınav merkezinde uygulanacak." dedi.

Aygün, YKS kapsamında yürütülen hazırlık çalışmalarına ilişkin, "Sınav evrakının hazırlanması, basımı ve paketlenmesi 40 gün sürdü. Yaklaşık 5 milyon adet sınav kitapçığı ve cevap kağıdı basıldı. Sınav evrakının basımı, paketlenmesi ve araçlara yüklenme işlemleri tamamlandı. Sınav evrakının sınav merkezlerine naklinde 448 şehirler arası nakil aracı kullanılacak. Sınavlarda üç oturumda toplam 727 bin 820 kişi görev alacak." ifadelerini kullandı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
YKS (TYT) sınavı saat kaçta başlayacak, kaçta bitecek? TYT ne zaman biter?

YKS (TYT) sınavı saat kaçta başlayacak, kaçta bitecek? TYT ne zaman biter?