19 Ekim 2024
weather
10°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkgün Ekonomi 1 buçuk milyar liralık yatırımla hayata geçirilen Vega Otonomi tanıtıldı

1 buçuk milyar liralık yatırımla hayata geçirilen Vega Otonomi tanıtıldı

Sincan'da NATA Holding ve SİMAS işbirliği ile gerçekleştirilen 1.5 milyar liralık yatırımla hayata geçirilen VEGA Otonomi, yönetim ekibi eşliğinde düzenlenen bir toplantıyla basın mensuplarına tanıtıldı. Bu dev yatırımın başlamasıyla birlikte bölgede heyecan ve ilgi arttı.

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
1 buçuk milyar liralık yatırımla hayata geçirilen Vega Otonomi tanıtıldı
KAYNAK: Haber Merkezi

Başkent Ankara ve bulunduğu Sincan bölgesinin çehresini değiştirecek, otomotiv ticaretinin kalbinin attığı merkez haline gelecek VEGA Otonomi HiltonSA’da gerçekleştirilen basın toplantısı ile tanıtıldı. VEGA Otonomi ve Sincan Motorlu Araç Satıcıları Derneği (SİMAS) Başkanı Gökhan Çalışkan’ın ev sahipliği yaptığı toplantıya NATA Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Yusuf Tanık, SİMAS Başkan Yardımcısı Cengiz Ayaş, Otonomi Başkanı Mahmut Ulucan, Otonomi Başkan Yardımcısı İsmail Aydınkaş ve VEGA Otonomi Yönetim Kurulu üyeleri katıldı.

Çalışkan, basın mensuplarına teşekkür ederek başladığı açış konuşmasında, 1.5 milyar liralık yatırımla hayata geçirilen VEGA Otonomi’nin kuruluş sürecinden, teknik özelliklerinden ve sektöre sağladığı katkılardan bahsetti.

 “Projemizi tamamlamış olmanın heyecanını yaşıyoruz”

Şu an faaliyete geçen VEGA Otonomi’nin yakında resmi açılışına da gerçekleştireceklerini ifade eden Çalışkan, şöyle konuştu:

“NATA Holding ve SİMAS iş ortaklığıyla Ankara’nın batı kanadı olarak tabir edilen Sincan bölgesinde, Ayaş yolu üzerinde VEGA Otonomi ismiyle otomotiv ticaret ve yaşam merkezimizi kurduk. Bölge esnafımızı tek bir çatı altında toplamak, daha güvenilir ve modern alanlarda hizmet vermelerini sağlamak için kurduğumuz VEGA Otonomi’de noter, banka, ekspertiz alanlarının yanı sıra aynı zamanda otomotiv sektörünü destekleyecek yan kuruluşlara da yer verdik. Burada toplamda 207 adet bağımsız bölümümüz var; bunların 151 adedi otomobil showroomu olarak planlandı, geriye kalan 56 adet bağımsız bölümümüz ise otomobil sektörünü destekleyecek yan kuruluşların yanı sıra sosyal alanlar olarak planlandı. Şu an projemizi tamamlamış olmanın heyecanını yaşıyoruz. Bildiğiniz gibi ülkede yaşanan ekonomik sıkıntılar bu dönemde bu tür büyük yatırımlar yapmayı oldukça zorlaştırıyor. Ancak NATA Holding işbirliğiyle kısa bir zamanda projemizi tamamladığımız için de ayrıca gururluyuz. Şu an esnaflarımız, tacirlerimiz ticaretlerine de başladı, yüzde 70’in üzerinde bir doluluk oranına sahibiz.”

Yaklaşık 6000 kişilik istihdam

Çalışkan, bu projeyle istihdam konusunda da bölgeye ciddi bir katma değer sağlayacaklarına inandıklarını belirterek, “Vega Otonomi’nin, yaklaşık 1000 kişilik istihdam sağlayacağını,  hatta sanayi bölgesi olan Sincan’da otomotiv sektörüne bağlı yan sektörleri de düşündüğümüzde 5000 kişilik bir ek istihdamla yaklaşık 6000 kişiye iş olanağı sağlayacağını; bununla birlikte bölge kalkınmasında da önemli bir rol üstleneceğini düşünüyoruz” açıklamalarında bulundu.

Çalışkan, “İş ortaklarımız NATA Holding Yönetim Kurulu Başkanı Namık Tanık ve Başkan Yardımcısı Yusuf Tanık’a ve kıymetli üyelerine de şahsım ve Derneğim adına teşekkür etmek istiyorum. Şu an VEGA Otonomi’nin kurulduğu arsa NATA Holding’in doğup büyüdüğü, onların tabiriyle filizlendiği, bu yüzden manevi değere de sahip bir arsa… Böyle bir alanı otomotiv sektörüne katkı sağlamak, tacirlerin daha modern bir tesiste ticaretlerini yapmalarına katkı sağlamak için bizlere tahsis ettikleri için ayrıca mutluyuz” diye konuştu.

“VEGA Otonomi, NATA Holding’in doğduğu topraklara inşa edildi”

NATA Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Yusuf Tanık ise yaptığı konuşmada “NATA Holding ve SİMAS olarak tamamladığımız projemizin faaliyete başladığını duyurmaktan mutluluk duyuyoruz. Sizlerin de bildiği gibi Sincan son zamanlarda Ankara’nın en hızlı gelişen, büyüyen bölgelerinden birisi… Bizim de gözbebeğimiz olarak gördüğümüz bir arazide böylesine katma değer sağlayacak bir projeyi hayata geçirmekten dolayı ayrıca memnunuz. Gözbebeğimiz diyoruz çünkü 1969 yılında NATA Holding’in doğuşu buradan başladı… Bugün burada esnaflara da yerlerini teslim ederken “Biz bu toprakların bereketli olduğuna inanıyoruz, inşallah sizler için de öyle olur” dedik. Bu projeye emek veren, katkı sağlayan herkese de ayrıca teşekkür ediyorum” diye konuştu.

 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Lübnan'dan atılan İHA, Netanyahu'nun evinin olduğu bölgeye düştü

Lübnan'dan atılan İHA, Netanyahu'nun evinin olduğu bölgeye düştü