21 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
HAFİF YAĞMUR
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Ekonomi Asgari ücret toplantısı ne zaman başlayacak bugün mü? Asgari ücret zammı ne kadar olacak? Son dakika

Asgari ücret toplantısı ne zaman başlayacak bugün mü? Asgari ücret zammı ne kadar olacak? Son dakika

Milyonların merakla beklediği asgari ücret zammı için ilk toplantı bugün başlayacak. Asgari ücret toplantısı ne zaman, saat kaçta? Asgari ücret zammı ne kadar olacak? sorularına vatandaşlar cevap arıyorlar. Asgari ücret zammı için beklentiler yüksek olurken toplantının kısa sürede sonuçlanması bekleniyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan da asgari ücret konusunda son olarak dün açıklama yaptı. Milyonlarca çalışanın gözü asgari ücret toplantısına çevrildi.

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Asgari ücret toplantısı ne zaman başlayacak bugün mü? Asgari ücret zammı ne kadar olacak? Son dakika

Milyonlarca çalışanın merakla beklediği asgari ücret toplantısı bugün resmen başlıyor. Asgari ücret zammı ne kadar olacak, belli mi? tüm çalışanlar merakla bekliyorlar. Asgari ücret toplantısı saat kaçta? bir diğer merak edilen soru. Son olarak dün Cumhurbaşkanı Erdoğan asgari ücret konusunda kritik açıklamalarda bulundu. İşte asgari ücret zammı hakkında son dakika haberleri...

ASGARİ ÜCRET TOPLANTISI SAAT KAÇTA BAŞLAYACAK?

Asgari Ücret Tespit Komisyonu, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin başkanlığında Bakanlığın Reşat Moralı Salonu'nda ilk toplantısını saat 14.00'te yapacak. Toplantıda, işveren tarafını TİSK, işçi tarafını ise Türk-İş temsil edecek. İşveren heyetinin başkanlığını TİSK Genel Sekreteri Akansel Koç, işçi heyetinin başkanlığını da Türk-İş Genel Eğitim Sekreteri Nazmi Irgat yapacak.

asgari ücret2

YENİ ASGARİ ÜCRET MARATONU BU YIL ERKEN SONUÇLANABİLİR

Asgari ücret için ilk toplantı bugün: Asgari ücret zammı için 3 senaryo
Taraflar, yeni asgari ücreti belirleme çalışmaları kapsamında dört kez toplanıyor. Önceki yıllardan farklı olarak bu yıl hükümet, işçi ve işveren temsilcilerinin yeni asgari ücreti aralık ayının sonu beklenmeden hızlı şekilde müzakere edebileceği belirtiliyor. Asgari ücret yüzde 24 artarsa 3.500 TL'ye çıkacak. Yüzde 33 zamlanırsa 3.750 TL olacak. Asgari ücretin 4.000 TL olması için ise yüzde 40'ın üzerinde zam yapılması gerekiyor.

ASGARİ ÜCRET 2022 NE KADAR OLACAK?

Hürriyet’ten Nuray Babacan’ın haberine göre enflasyon artı 8-10 puan önerilerinin değerlendirildiği, bunun da 3 bin 600 lira civarında bir rakam edeceği belirtiliyor. Ancak Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’in yaptığı toplantılarda rakam telaffuz etmek yerine genel dengeler üzerinden bilgi verdiği öğrenildi.

Hürriyet’ten Noyan Doğan’ın yazısına göre ağır basan senaryo, yüzde 30 oranında artış olacağı yönünde. Yüzde 30 artış demek, 2022’de asgari ücretin brüt 4.650 lira olacağı anlamına geliyor ki, çalışanın eline geçecek net ücret 3.673 lira civarında olacaktır. Bu artış ile beraber AGİ’de artacak.

asgari ücretr

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN ASGARİ ÜCRET AÇIKLAMASI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün katıldığı TRT ortak yayınında asgari ücrete ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Milyonlarca çalışanın beklediği asgari ücret ile ilgili açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İşçimizi enflasyondan koruyacağız" dedi. Erdoğan 3600 ek göstergeyle ilgili, “Bu konuda kararlılığımız var. Bu kararlılığımızla emeklilerimiz çok huzurlu bir ortama kavuşacak." ifadelerini kullandı.

Asgari ücret ile ilgili ilgili bakanlar ve parti yönetimi ile müzakereleri yaptıklarını belirten Erdoğan, “Asgari ücret konusunda 2002 yılından itibaren ülkemiz adına önemli kazanımlar elde edildi. 2002 yılı sonunda bekar ve çocuksuz bir işçinin eline geçen net asgari ücret 184 lirayken, 2021 yılında bu tutarı 2 bin 825 liraya biz çıkarttık. Asgari ücret 2002’den bu güne kadar nominal olarak 15,3 kat arttı. Asgari ücretin reel oranı yüzde 131 olarak gerçekleşti. Asgari ücretin reel değerinin artması işçilerimizin satın alma gücünün arttığının bir göstergesidir. Uluslararası verilere göre asgari ücretin işçiye bulunduğu ülkede sağladığı satın alma gücüne bakıldığında Avrupa ülkeleri ve Amerika’nın yer aldığı endekste 2002 yılında 14. sırada olan ülkemiz, 2021 yılında 10. sıraya ilerledi. İşçilerimizin satın alma güçlerini yükseltmeyi sürdüreceğiz” dedi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Stokçuluk yapan bunun bedelini ödeyecek

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Stokçuluk yapan bunun bedelini ödeyecek