22 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
HAFİF YAĞMUR
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Ekonomi Evde bakım maaşı yatan iller hangileri 9 Aralık | Evde bakım maaşı yattı mı ne zaman yatar?

Evde bakım maaşı yatan iller hangileri 9 Aralık | Evde bakım maaşı yattı mı ne zaman yatar?

Aralık ayı evde bakım maaşı yatan iller listesi yoğun olarak araştırılıyor. Evde bakıma muhtaç bireyleri olanlar evde bakım maaşı almaya devam ediyorlar. Evde bakıma muhtaç kişilerin ihtiyaçlarını karşılayan yakınları "Evde bakım maaşı yatan iller belli mi? Evde bakım maaşı yattı mı, ne zaman yatar" diye merak ediyor. 2021 Aralık ayı evde bakım maaşı yatan iller hangileri? İşte detaylar....

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Evde bakım maaşı yatan iller hangileri 9 Aralık | Evde bakım maaşı yattı mı ne zaman yatar?

Aralık ayının ikinci haftası gelmişken evde bakım maaşı yatan iller yoğun olarak araştırılıyor. Devlet tarafından her ay evde bakıma muhtaç kişilerin ihtiyaçlarını karşılayan yakınlarına evde bakım maaşı hesaplara yatırılıyor. Peki evde bakım maaşı yatan iller belli mi? Evde bakım maaşı yatan iller hangileri? Evde bakım maaşı yattı mı? Gözler 9 Aralık tarihinde Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'ndan gelecek açıklamaya çevrildi. 

EVDE BAKIM MAAŞI SORGULAMA

9 ARALIK EVDE BAKIM MAAŞI YATAN İLLER HANGİLERİ?

Bilindiği üzere evde bakıma muhtaç kişilerin ihtiyaçlarını karşılayan yakınlarına evde bakım maaşı her ayın 15'i ile 30'u arasında ödeniyor. 9 Aralık tarihi geldiği gün ise henüz evde bakım maaşı ödemeleri yapılmadı. Evde bakım maaşı yatan iller listesi belli olduğu anda haberimizde yer alacak. 

EVDE BAKIM MAAŞI NE KADAR?

Evde bakıma muhtaç yaşlı ve engelli yakınına bakanlara ödenen bin 657 lira tutarındaki aylık, 1.798 liraya ulaştı.

Evde bakım maaşı yatan iller

EVDE BAKIM MAAŞI SORGULAMA NASIL YAPILIR?

Evde bakım maaşı yattı mı? sorusuna yanıt bulmanın iki yolu bulunuyor. İster sms isterseniz e Devlet sistemi üzerinden emekli maaşı sorgulaması yapabilirsiniz. Devlet dairelerinde yapılan pek çok işlemi online olarak gerçekleştirmemizi sağlayan e Devlet'in "Engelli Evde Bakım Ödeme Bilgileri Sorgulama" sayfasından evde bakım aylığı sorgulanabiliyor. Sisteme kayıtlı olan vatandaşlar, şifreleri ve T.C kimlik numaralarıyla sorgulama işlemini gerçekleştirebiliyor.

Maaşlarınızı Ziraat Katılım ankası aracılığı ile alanlar, cep telefonlarının mesaj bölümüne BAKIYE yazıp, 4747'e sms atmaları gerekiyor. Mesaj göndermeniz dahilinde 1 sms ücreti operatörünüz tarafından tahsil edilir. Ziraat bankası sms kodu ile her ay bakiyenizi takip edebilirsiniz.

SMS İLE EVDE BAKIM MAAŞI SORGULAMA

Evde bakım aylığı alanlar sorgulama yapmak için telefonlarının SMS özelliğini de kullanabilir. Ziraat Katılım Bankası aracılığı ile alanlar, cep telefonlarının mesaj bölümüne BAKIYE yazıp, 4747'e SMS atarak bakiye takibi yapabilirler. Mesaj göndermeniz dahilinde 1 SMS ücreti operatörünüz tarafından tahsil edilir.

Bakım ödemesinin yanında yaşlının kendisine de maaş veriliyor. Bunun için de bazı şartların yerine getirilmesi gerekiyor. Yaşlılığı nedeniyle herhangi bir işte çalışamayan ve geliri olmayanlara bağlanan maaş halk arasında 65 yaş aylığı olarak biliniyor.

EVDE BAKIM MAAŞI BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Evde bakım maaşı alabilmek için aşağıdaki 3 şartın bulunması gerekiyor:

1) Gelir kriterlerinin uygun olması,

2) Bakıma muhtaçlık kriteri,

3) Ağır engelli olduğunu belirten sağlık kurulu raporu.Evde bakım parası almak için hane halkının tüm net geliri toplanıyor ve hane halkı sayısına bölünüyor. Buna engelli kişi de dahil. Evde bakım maaşı almak için engelli kişinin ikametgahının bulunduğu yerdeki Aile ve Sosyal Politikalar İl veya varsa 'İlçe Müdürlüklerine' başvuru yapılıyor.

Evde bakım parası almak için hane halkının tüm net geliri toplanıyor ve hane halkı sayısına bölünüyor. Buna engelli kişi de dahil. Evde bakım maaşı almak için engelli kişinin ikametgahının bulunduğu yerdeki Aile ve Sosyal Hizmetler İl veya varsa 'İlçe Müdürlüklerine' başvuru yapılıyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Şehitlerin kanı yerde kalmadı: 6 terörist etkisiz hale getirildi

Şehitlerin kanı yerde kalmadı: 6 terörist etkisiz hale getirildi